Firenze-elämä on alkakoon – Ensimmäiset päivät uudessa kotikaupungissa

firenze-elama

Täällä mä nyt oon! Kerroin kuukausi takaperin muuttavani Firenzeen puoleksi vuodeksi, ja nyt sen aika koitti. Reissasin Suomesta Pisan pikkuiselle lentokentälle lauantaina aamulla, ja raahasin sieltä kamani junalla Firenzeen. Muutaman kilometrin operaation jälkeen olin perillä, sain avaimet käteen ja astuin mun uuteen kotiin.

Luulen, että olisi ihan normaalia, jos täällä oleminen tuntuisi alkuun vähän epätodelliselta/unenomaiselta.

Mutta ehkä se oli se reilun 2,2 kilometrin matka mun 23 kg matkalaukun, 10 kg repun ja parin muun nyssäkän kanssa Firenzen epätasaisten katukivetysten yli ja turistimassojen läpi, mikä teki tästä hyvinkin todellisen tuntuista. Oikeesti, se oli aika kamalaa, ja ensi kerralla otan aika varmasti taxin…

Vaikka puolensa siinäkin: sen urakan jälkeen mun ruokakauppakierroksen useampi kauppakassi ei tuntunut enää missään, vaikka kämpälle pitää kulkea jonkun verran ylämäkeenkin.

firenze-elama
firenze-elama
id-firenze-elama
firenze-elama

Nämä pari ensimmäistä päivää ovat kuluneet ihan paikoilleen asettuessa. 

Oon tutustunut tähän kämppään ja järjestellyt tavaroita, ja miettinyt, mitä mä tarvitsen että tää luukku ja minä toimittais yhteen mahdollisimman saumattomasti. Asun pienessä studiossa/yksiössä, ja tästä löytyy paljon hyviä puolia – ja joitain huonojakin. Varmasti esittelen tämän vähän myöhemmin ihan erikseen.

Oon pyörinyt lähikulmilla ja tutustunut paikkoihin päämäärättömän vapaasti. Kiireettömästi.

Etsiskelin sisustuskauppaa tai jotain, mistä löytäisi jonkinlaisia erikokoisia säilytyslaatikoita. Haluaisin järjestää osan tavaroista, ettei ne lojuisi kaapin hyllyllä sekaisin tai parven portailla heti ekana näkyvillä. Niitä laatikoita en vielä löytänyt, mutta ostin uudet aurinkolasit kadottamieni tilalle (ja tutustuin samalla sen aurinkolasikaupan myyjään), lämpömittarin ja pari vihreää asuinkumppania eli minikaktuksen ja basilikan. Viimeiseksi mainitut loivat mulle jotenkin tosi paikoilleen asettuneen fiiliksen.

Seuraavaksi pitäisi selvittää, että missä ilmoittaudun läsnäolevaksi yliopistoon ja miten. Niistä oon vähän pihalla, mutta katsotaan miten käy…

firenze-elama
firenze-elama
firenze-elama

Jos elämä Firenzessä kiinnostaa, niin blogia välittömämmin mun juttuja voi seurata instagramista (@helmihytti), jonne päivittelen aika ahkeraan storya!

Palailen myös siihen Iranin reissuun vähän myöhemmin, kunhan pääsen matskuja läpi ja ehdin vähän levätä ensin. Viime viikot on mennyt niin vähillä yöunille, että nyt nukkumisestakin ottaa kaiken irti.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

  1. Ihan sikakiva seurata sun Firenzejuttuja just nyt, kun itekin oon lähdössä ihan pian vaihtoon (Saksaan tosin). Viherkasvit on kyllä iisein tapa tehdä olo kotoisaksi uudessa kämpässä! Toinen samanlainen juttu on taulut.

    1. Hei ihana kuulla! Joo mul kans se, kun laitoin muutamat polaroid-kuvat seinälle heti ekaks laukkuja purkaessa, oli ensimmäinen sellanen "tää on mun koti" -liike. 😀

  2. Heiii, nautipas täysin siemauksin! Sun tulevia postauksia innokkaasti odotellen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *