Vapaasti ladattava yo-kutsukorttipohja

ylioppilas-kortti-ilmainen

Kolme vuotta sitten mä kirjoitin ylioppilaaksi. Se kevät oli rankkuudessaan jotain vähän tähän kandikevääseen rinnastettavissa olevaa, yo-kirjoituksineen ja pääsykoelukemisineen. Kirjoitin silloin tänne fiiliksistä siitä matkan varrelta ja ylioppilasjuhlajärjesteltyjen etenemisestä, kuten mekon ompelemisesta ja yo-korteista. Olin kaiken suhteen aika viime tipassa, mekon sain valmiiksi edellisenä iltana ennen lakitusta ja kutsukortit lähetin vasta toukokuun puolella.

Tuon ruusukuvioisen yo-kortin tein muokkaamalla ottamastani valokuvasta piirrosmaisen kuvan.

Niistä korteista kirjoittaessani tarjouduin jakamaan sen saman tekemäni korttipohjan ilmaiseksi muille mattimyöhäisille, jos tarvetta olisi ja mulle vaan laittaisi meiliä.

Näiden vuosien varrella siitä onkin tullut jonkin verran kyselyjä, ja oon avuliaana aina lähettänyt sen mun tekemän kutsupohjan ja tehnyt tulevan ylioppilaan tiedoilla uuden tekstipohjan, jollekin jopa suoraan tulostettavaksi pdf-tiedostoksi taitettuna. Mielenkiintoinen yksityiskohta: suurin osa korttipohjaa kyselleistä on ollut poikien äitejä… Ei sillä että munkaan veljet mitään vaivaa omien korttiensa eteen tulisivat näkemään, kun todennäköisesti käyttävät tätä mun kutsupohjaa, kuten Roopekin teki. 😀

En velvoittanut ketään maksamaan mun kutsuauttamisista vaivanpalkkaa, mutta jos sitä tarjottiin, annoin mun tilinumeron että on vapaus maksaa sen verran mitä haluaa. Ja kuinka ollakaan, koskaan kukaan ei oo lopulta maksanut mitään. Eipä mun ollut sillä korttipohjalla tarkoituksena tienata, mutta pakko sanoa, että on aika tympeetä kertoa ensin oma-alotteisesti haluavansa maksaa vähän vaivanpalkkaa, ja sitten kun sille annetaan mahdollisuus, mitään ei koskaan kuulukaan.

ylioppilas-korttipohja-ilmainen

Mutta asiaan. Koska yritän minimoida kaikkea ylimääräistä hommaa, näiden korttipohjien kanssa säätäminen ei enää oikein sovi kuvioihin. Pohdin tätä aikani, mutta päätin sitten, että helpotan sekä mun että kaikkien yo-korttipohjaa tarvitsevien elämää jakamalla sen pohjan suoraan tänne.

Ruusukuvan resoluutio sallii max. A5-kokoisena tulostamisen, ja kuva toimii myös hyvin myös A6-kokoisena (postikorttikoko). Sopivan paksuisella paperilla tällainen yksinkertainen tulostettavakin kutsu voi olla hyvin kaunis. Kortin voi tulostaa kaksipuoleisena, tai levältä tai kapealta sivulta taitettuna. Mun käyttämä tulostusyritys on Sokkeli Oy (sijaitsee Helsingissä, mutta postittaa näppärästi myös muualle päin Suomea), ja voin sitä täydellä sydämellä suositella myös teille.

LATAA KUTSUPOHJA TÄSTÄ:

YO-KUTSU KUVA (kuvatiedosto)
YO-KUTSU TEKSTI (photoshop-tiedosto, tekstit täydennettävä photospopilla)
YO-KUTSU TEKSTI (kuvatiedosto, tulostuksen jälkeen käsin täytettävä)

Tiedostot voi ladata itselleen ja niitä saa tulostaa ja käyttää pohjana omissa kutsukorteissaan. Korttipohjaa ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin eikä sitä saa levittää eteenpäin ilman asianmukaisia tekijänoikeusmerkintöjä (ei koske tämän postauksen jakamista).

Toivottavasti tästä on jollekin iloa! Ja tosiaan, kun kuvassa on ruusu eikä yo-lakki, niin sama pohja sopii myös muihin valmistujaisjuhliin, tai vaikka rippijuhlakutsuksi. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *