YO-juhlien kiirettä ja viimetipan järjestelyjä

Jotkut aloittavat kaiken yo-juhliin liittyvän valmistelun ja tarvittavien asioiden etsimisen jo monia kuukausia aikaisemmin. On varattu kampaajat, ostettu kengät, mekko ja lakki, sekä lähetetty kutsut jok’ikiselle sukulaiselle ja tuttavalle. Kukin tyylillään.

Mun yo-juhlajärjestelyiden tän hetkinen tilanne:

⇢ mekko ❑
⇢ lakki ❑
⇢ kutsukorttien teko ✓
⇢ kutsukorttien lähetys ❑
⇢ safkatilaus ✓
⇢ oman huoneen siivous ❑
⇢ kaikki muu mitä en muista ❑

Onko muilla jo kaikki valmiina? Mulla on mekko kesken, uusia kenkiä en tätä varten viitsi ostaa ja minkään näköstä kampausta en tuu laitatuttamaan tai laittamaan. Mutta kutsukortit mä sentään sain säädettyä! Omasta mielestäni kaikki ylioppilaslakeista väännetyt kutsukortit näyttää sen verran höhliltä, että valitsin mieluummin tuon toisen lakkiaisiin sopivasti viittaavan symbolin.

yo-korttipohja

Huonossa valossa kuvaaminen vääristi värit, kummankin kortin pohjat ovat puhtaanvalkoiset eivätkä violetit, kuten tossa toisessa vähän näyttää…

Näiden valmiiksi saamisessa ja määrän moninkertaistamisessa mulla oli tilanteeseen sopiva perhe-etu, eikä mun tarvinnut muuta kuin tehdä itse korttiin etu- ja takapuolen kuva ja tekstit, ja vanhemmat pystyvät sitten niistä töissä tekemään ihan konkreettisesti korttien näköisiä. Ei tarvinnut tehdä jokaista kutsua yksitellen, ja lopputulos on silti huoliteltu.

Nyt vaan pohditaan, onko tuo parempi tuollaisena taitettavana, vai niin että kuva on toisella puolella ja teksti toisella. En osaa päättää. Mutta silti, ai hemmetti tosta tuli tosi siisti ja tarkka, vaikka koko on lähemmäs A5:sta.

yo-ruusu


Joo, mua laiskotti. En jaksanut piirtää, joten leikkasin yhdestä mun vappulounaalla ottamasta kuvasta tuon ruusun veks ja muokkasin siitä vähän jännemmän näköisen.


Jos täältä löytyy joku muu mattimyöhäinen, jolta vielä puuttuu ylioppilasjuhliin kutsut, niin jos mulle laittaa meiliä ja kertoo omaan korttiin laitettavat tietonsa, mä voin vastata lähettämällä tuon kortin kuvapuolen ja uusiin tietoihin päivitetyn tekstipuolen.


Muokkaus 12.4.2016: Tästä tulee kyselyitä vuosittain, mutta aikaa on nyt kulunut sen verran, että valitettavasti en enää tee valmiita korttipohjia ilmaiseksi, ei riitä aika. Tämän ruusukorttipohjan saakin nyt vapaasti ladata omaan käyttöönsä TÄSTÄ postauksesta.

Ja kun kuvassa on ruusu eikä yo-lakki, niin sama pohja sopii myös vaikka rippijuhlakutsuksi.

Sanon kuitenkin yhden suosittelun, että siinä missä multa saa korvauksetta korttipohjat, niin yksi hyvä paikka kortien valmiiksi tulostuttamiseen&leikkaamiseen&jne on Sokkeli Oy. Takuulla laadukas tulos ja hyvä palvelu, suunnilleen sadan tällaisen kortin tekeminen maksaa osapuilleen 80 euroa. (Hinta määräytyy lähinnä käytetyn työajan eikä korttien määrän perusteella.)

Ja tää ei sitten ollut mikään sellainen mainos, jota multa olisi pyydetty tai josta mä hyötyisin jotain.

Mun elämässä ei tällä hetkellä tapahdu oikein mitään muuta kuin matikan laskemista, kotona hengaamista ja myytyjen huuto.net-kohteiden postitusta. Niistä ei hirveästi juttuja revitä ja aivot tuntuu sahanpurulta. Mikäs tässä edes pieniä elämäntuulahduksia ja mekkoprojektin jatkamismahdollisuutta odotellessa…

Metsästän muuten kuumeisesti parempaa (mutta edullista) järkkärirunkoa, halpoja lentolippuja reilireissun alku- ja loppupäihin, sekä vanhempien pyynnöstä jonkinlaista halpaa jääkaappia (siis ei jääkaappipakastinta vaan isoa yksiovista jääkaappia), jonne voitaisiin tunkea yo-juhlien kakut ja muut kylmäsäilytystä kaipaavat safkat. Ei kellään sattuis olemaan havaintoja mistään näistä? Tai esimerkiksi itsellä sattumalta myynnissä jääkaappia tai vaikka Canon 600d:tä? Tai edes tiedossa hyvää sivustoa, josta vois löytyä oikeesti edullisia lentolippuja?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

12 Responses

 1. Mulla on mekko, lakki, kengät ja ruokapuoli suunniteltuna, tänään itseasiassa kyllä varmistu juhlapaikkakin eli sitä myötä pääsen sitten tekemään niitä kutsujakin! 🙂 Hirveää vänkäystä näiden juhlien suunnittelu äidin kanssa, kun minä haluan tehdä kutsut kortille ja lähettää ne, mutta äiti haluisi hoitaa asian tekstaireilla 😀 Damn kun huomenna on pyhäpäivä niin ei voi käydä kiertelemässä kauppoja korttitarvikkeiden osalta…no, perjantaina sitten.

 2. AGENTTTI: Joo kunnon kutsut niiden olla pitää, mäki aattelin aluks askarrella noi kortit mut sit kolahti karu todellisuus et joo millon muka olis aikaa. 😀 En saa ruokiakaan tehä ite kun tuskin sillonkaan on aikaa! Paitsi ehkä jotain muffinseja. Kiva kuulla että teillä on kaikki jo noin hyvässä vaiheessa! 🙂

 3. Helpottavaa tietää, että jollain toisellakin on iha vaiheessa yo-juhlien järkkäilyt!

  Itellä on mekko ja kutsut lähetystä vaille valmiina. Tehään kai loppuviikosta kiertelyä postissa ja viemässä vieraille kutsut kotioville/postilaatikolle asti. Kengät oli valmiit, kunnes törmäsin yhessä kaupassa vallan makeisiin kenkiin, jotka sopis mun mekon kanssa täydellisesti! 🙂 Kampauksen väsään itte, mut harjoituskampausta ei oo todellakaan tehty, ja saa nähä millon sen jaksan tehä…

  Tarjottavat ja kakut on osittain vaiheessa, mut osittain ei, koska tehdään osa yhdessä äidin kanssa. On tää melkosta rumbaa, ja pelkään vähän äitini hermojen puolesta, koska se näistä enemmän stressaa kuin minä. Mää aina muistutan äidille tasasin väliajoin, et tää juhla on vain kerran elämässä ja sen jälkeen ei välttämättä muita isompia juhlia tule, ainakaan ihan heti! 😀

  PS. Sun kutsut on tosi kauniit ♥ Hauska idea muokata oikeasta ruususta ikäänkuin maalatun tai piirretyn näköinen!

 4. Heh, mullakaan ei ole vielä lakista tai mekostakaan tietoakaan 😀 Onhan tässä vielä aikaa muutama viikko, hahhah…

 5. Apua tässähän iskee kauhee paniikki :DD meil on vasta ruokia suunniteltu ja kakskin mekkoa tilattu joista ei voi tietää sopiiko kumpikaan… kutsukortitkin pitäis väsästä ja lähettää ja hattu ostaa ja aaaaaaosdkoiasdutlk!!!!11

 6. Muista etsinnöistä en osaa sanoa mitään, mutta halpoja lentoja löytää ainakin momondosta (http://www.momondo.fi/) 🙂 Ja mullakin on tässä ylppärikutsut työn alla, ostin tosin aivan liian vähän materiaaleja joten nyt 40 kutsukortista 15 on jotenkuten samanlaista ja muut ovat pienempiä eriä täysin erilaisia kutsuja.. Toivottavasti kukaan vieraista ei keskustele keskenään kutsuistaan 😀

 7. Elamilia: Tiiän, vertaistuki on parasta. 😀 Mut kyllä toi mun mielestä kuulostaa että teillä on kaikki jo aika hyvässä vaiheessa! Kiitti♥

  Larissa: Mä meinasin saada kilarit kun broidi ei saanut sitä sovitusnuken jalkaa keskiviikon puutyötunnilla valmiiksi, koska en pääse etenemään ennen sitä. 😀 Mut onneks se saa sen tänään tehtyä loppuun! Onneks viel on vähän aikaa (panic)… Lakki me mennään kait tänään hommaamaan. 🙂

  Riikka: Joo vähän! 😀 Haha!

  hknbloo: Joo kiitti, oonki tuolta jo jonkun verran katellu, aika kätevä sivusto. 🙂 Ahaha, joo toivottavasti ei! Joku loukkaantuis viel et miks jollai toisel on hienompi kortti ku itellään. 😀

 8. moikka! bongasin tän sun kutsukortti homman netistä kun googlailin ja ihastuin tähän totaalisesti! haluisin just tän tyyppisen kortin ko tää on niin simppeli eikä mikään liian överi! olisko mitenkään mahdollista vielä saada tätä kyseistä korttipohjaa??:)

 9. Moi! Oletko tehnyt itse nuo "Kutsu", "Tervetuloa" ja "Helmi" -tekstit vai onko ne jonkun ohjelman valmiit fontit? Haluaisin itse kutsukortteihin juuri samanlaiset, mutta mistään ei tahdo löytyä! Jos fontit on jostain ohjelmasta niin mistä, ja muistatko fontin nimeä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *