12 parasta tee-se-itse -joululahjavinkkiä

Ollaan jo hyvää matkaa edetty joulukuuta, ja yks sun toinenkin miettii joululahjoja, ellei jo ole aikaisena lintuna jo niidenkin osalta kaikin puolin valmis (en minä ainakaan). Vähenevistä päivistä huolimatta tässä on vielä vaikka kuinka hyvin aikaa kaikenlaiselle väkertämiselle ja valmistelulle.

Sitä ajatellen keräsin tähän muutamia helppoja&mielenkiintoisia DIY-joululahjaideoita.

Nää kannattaa tsekata, jos huvittaisi tehdä & antaa lahjoiksi jotain itsetehtyä, alkuun meinaa iskeä tenkkapoo! Kaikki eivät ole pelkästään jouluisia ideoita, mutta eihän joululahjojenkaan ole pakko olla mitenkään jouluun liittyviä. 🙂

Linkit kuvissa näkyvien ideoiden ohjepostauksiin löytyvät aina kustakin otsikosta, ja postauksen lopussa löytyy myös muutama muualta bongaamani ihana lahjaidea!

diy-lahjaidea-askartelu
diy-lahjaidea-askartelu

Punainen ruusu suodatinpaperista / Hopeinen ruusu kreppipaperista

Tällainen itsetehty ”kestoruusu”, punaisena tai jossain muussa sävyssä, on mun mielestä kätevä valinta, kun tavallinen kukkakimppu tuntuu vähän tylsältä mutta ei oikein keksi mitään muutakaan. Sen kanssa voi antaa valmiiksi myös jonkun kauniin maljakon, tai kääriä ruusun muiden kukkien tapaan kauniisti sellofaaniin. Aidon näköisellä ruusulla voi helposti saada myös hiukan hämättyä lahjansaajaa, joten kannattaa ohimennen mainita, ettei tuollaista kukkaa ole tarkoitus laittaa veteen!

diy-lahjaidea-neulominen

Kaksinkertaisella neuleella neulottu patalappu

Tällaisen kaksinkertaisen patalapun neulominen voi kestää hiukan (=tuplasti) enemmän aikaa kuin normaali patalappu, mutta eipä ainakaan tule se polttava lämpö sormiin läpi, kun käsittelee kuumia uunipeltejä ynnä muita!

diy-lahjaidea-askartelu
diy-lahjaidea-askartelu

Itse kirjaillut/kuvioidut mukit

Tää on kätevä idea jota voi soveltaa miten tahansa ja kenelle tahansa, niin monitahoisesti kuin vaan ideat ja taidot riittävät! Keramiikkatussilla piirretty kuva kiinnittyy mukiin uunissa ”paistamalla”, ja kestää sen jälkeen vähintäänkin käsinpesua.

diy-lahjaidea-ompelu
diy-lahjaidea-ompelu

Kangasväreillä maalattu paita tai kangaskassi

Kangasvärit ovat toinen kätevä tapa tehdä jostain valmiista, yksinkertaisesta vaatteesta omaperäinen, tai tuoda eloa ja ideaa johonkin muuhun, kuten itse ommeltuun kangaskassiin. Värejä on niin tusseina kuin purkkiväreinä, niillä voi piirtää, maalta tai painaa sapluunoiden & tuputussienien avulla, ja niillä tehdyt kuviot kiinnittyvät silitysraudalla silittämällä ja kestävät sen jälkeen vähintäänkin käsinpesua.

diy-lahjaidea-askartelu

Muistilapputaulut

Onko jollain jääkaappi jo liian täynnä lippulappusia? Sopisiko lahjaksi pieni muistitaulu? Sellaisen tekee helposti korkki -materiaalisesta pannunalusesta, kiinnittämällä siihen niittipyssyn avulla palasen jotain kaunista kangasta ja länttäämällä koko komeuden kaksipuolisella teipillä sopivaan kohtaan seinälle.

diy-lahjaidea-neulominen
diy-lahjaidea-ompelu

Neulottu pipo &
Collegekankainen pipo

Pipot ovat lahjaideoina ihan klassikkoja! Neuloen sellaiset pyöräyttää helpoiten ihan joustinneuleella, ja jonkun ulkoilijaihmisen pipoon voi sopia hyvin vaikkapa heijastinlanka, joka erottuu mukavasti pimeässä yössä viilettäessä. Toinen vaihtoehto on tehdä pipo joustavasta college-kangaasta – tai sitten vaikka kokeilee yhdistää kummatkin niin, että lopputuloksena onkin superlämmin pakkassäiden pipo!

diy-lahjaidea-neulominen
diy-lahjaidea-ompelu

Neulottu hiuspanta & Kankainen hiuspanta

Pipoille toinen vaihtoehto ovat muun muassa neulotut hiuspannat, jotka suojaavat korvia pahimmalta viimalta. Tuollaisen kuvassa näkyvän palmikkopannan tein tällä Novitan ohjeella. Neulotuista pannoista ehkä enemmän sisätiloissa käytettävänä versiona toimii kankainen, rautalangan sisältävä hiuspanta.

diy-lahjaidea-ompelu

Keittiöessu

Jos tykkää enemmänkin ompelusta, esimerkiksi keittiöessu on aika simppeli vaihtoehto – sellaisen ompelu ei vaadi hurjaa määrää kangasta eikä paljoa aikaa. Tuosta mun ohjeesta löytyy suuntaa-antavat kaavat, jos joku sattuu tästä innostumaan!

diy-lahjaidea-askartelu

Ja lopuksi muutama muista blogeista bongattu viehättävä DIY-idea, joita itse en vielä ole kokeillut, mutta jotka iskevät mun makuun ja kovasti houkuttaisivat päästä pian askartelemaan kaikkea kivaa pukinkonttiin – voi kumpa noi tentit jo takanapäin…! Kollaasin kuvat ovat kyseisistä blogeista lainattuja, kiitos niistä! Ohjeet näihin diy-juttuihin löytää myös kustakin blogista aina kyseisen blogin nimeä klikkaamalla.

Mites te, uskallatteko paljastaa, mitä joululahjoja teillä on mielessä tänä jouluna tehdä/antaa? 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

  1. Haha apua, mun sukulainen linkkas mulle ton ehkäsynetin videon facebookissa ku on sen työkaverin tuottama ja se halus siitä mielipidettä. Siellähän sä näyt lakki päässä masun kanssa! hauskaa miten pieni maailma on, et joku kenen blogii luen on sattumalta videolla jonka tutun työkaveri on tuottanu! :DD

    1. Hahaha! 😀 Tosi hauskaa! Kävin ite kans just vähän aikaa sit siellä niiden sivuilla kattomassa että onko se video jo esillä, ja siitä katoin että oho, olipa se nopea vilahdus, että eihän tosta kukaan ees ehi tunnistaa mua… 😀 Mut ilmeisesti ehtii sittenki! :—D

  2. Hieno kooste täynnä kivoja ideoita! Kiitos kun pääsin osaksi sitä 🙂 Iloista joulun odotusta!

    1. Kiitos ja kiitos itsellesi kun sopi lainata kuvaa! 🙂 Iloista odotusta sinne myös!

  3. Ihania! Onko toi neulepanta niin, että neulotaan vain pötkö ja yhdistetään päät?

    1. Kiitos! On joo silleen! Pahus, huomasin just että noi Novitan sivut ovat jotenkin uudistuneet, eikä toi mun linkki enää toimi, enkä löytänyt enää sitä ohjetta sieltä. 🙁

  4. Pitkästä aikaa löysin blogiisi! Ai että rakastan sun diy-juttuja, itsekkin tullut toteutettua helpoimpia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *