Itse tehty lumisadepallo, tai siis purkki

Heipparallaa, taas ehti viikko vierähtää ihan täydessä työn touhussa. Tää viikonloppu vähän palaillaan tuosta viimeisimmästä rutistuksesta, mutta käytännössä isoimmat hommat ovat nyt takana, ja nyt olis enää parin pienemmän työn palautukset ja tentit jäljellä.

Siinä missä tän syyslukukauden osalta alkaa viimein kajastaa joku valo siellä tunnelin päässä, säät ovat viime aikoina olleet niin masentavia ettei mitään rajaa. On niin mustaa ja märkää että jopa tää vilukissakin toivois vähän lumisadetta! Siis edes muutama sentti että olis valoisampaa, ei mitään puoltatoista metriä…

Siihen teemaan sopis kumminkin hyvin tää mun viime kuussa tekemä diy-kokeilu:

Testasin tuollaisen lumisadepallon tekemistä tavalliseen lasipurkkiin sovellettuna. 

Tää ei oo mikään uusi idea, mutta eivätpä tällaiset jutut mitenkään vanhenekaan! Hauska kokeilu ainakin, sopii lahjaksi tai koristeeksi, vaikkei mikään hyötyesine olekaan.

Lumisadepallojen tekoon tarvitaan:

  • Kannellinen lasipurkki
  • Joku purkin sisään laitettava vettä kestävä esine (tai useampi)
  • Glitteriä
  • Vedenkestävää liimaa, esim. kuumaliimaa
  • Vettä
  • Purkin kannen koristeluun esim. akryylimaalia & koristenauhaa

1. Aloitin koristelemalla purkin kannen valkoisella akryylimaalilla ja lumihiutale-koristenauhalla. Sitä ei ole pakko tehdä, jos kansi on jo valmiiksi riittävän hyvä.

2. Liimasin pienen tontun kannen sisäpuolelle kuumaliimalla. Tuolle tontulle olisi pitänyt valita vähän isompi purkki, mutta onneksi se oli juuri ja juuri passeli tuohonkin. Isommassa purkissa olisi vaan ollut sillä ”lumelle” enemmän tilaa lentää, enkä ihan niin pientä joulukuusta löytänyt, että olisi tuonne tontun seuraksi enää sopinut!

3. Varistin lasipurkin pohjalle hiukan glitterhileitä valkoisen ja hopean sävyissä. Sitä glitteriä ei tosiaan tarvitse paljoa! Tommoseen pieneen lasipurkkiin joku teelusikallinenkin lienee jo aika sopiva. Mä laitoin sitä ihan liikaa, ja sitten valmista purkkia ravistaessa näytti siltä, kuin se tonttu seisoisi lumimyrskyssä… 😀 Piti sitten avata se purkki vielä uudelleen ja lapioida sitä glitteriä vähän (puolet…) pois.

4. Kaadoin purkkiin niin paljon vettä kuin vain mahdollista, että purkin sisään jäävä ilmakupla jäisi mahdollisimman pieneksi. Kantta sulkiessa vettä pulppusi tietysti vähän ulos, kun kannen lisäksi myös tonttu vie osan purkin tilavuudesta, mutta kun siinä pitää jotain käsipaperia alla, niin ei pitäisi tulla erityisempää sotkua.

5. Mä en tunkenut kannen sisäpuolelle mitään liimaa, kun kansi sulkeutui muutoin hyvin tiukasti. Niin kuitenkin voi tehdä, jos kansi on pysyy vähän heikommin kiinni. Sen sijaan sinetöin purkin kannen ulkoreunastaan (kannen ja lasipurkin sauman kohdalta) umpeen kuumaliiman avulla.

Aika söpö, eikö! Ehkä tää kannustais myös pilviä puskemaan meille valkoisen joulun. 🙂 Mukavaa viikonloppua ja huomista itsenäisyyspäivää teillekin!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

  1. Ihana!! Hei mäpä linkkaan tän mun porukoille, jotka ovat opettajia ja miettivätkin että mitä jouluaskartelua kouluissa tekisivät. Täähän on mahtava, helppo ja superhauska idea! 🙂

    1. Kiitos paljon! 🙂 Hauska kuulla! Lisää jouluisia askarteluideoita löytyy myös tästä postauksesta, ja kuhunkin juttuun löytyy oma ohjepostauksensa aina kyseistä otsikkoa klikkaamalla!

  2. Tulin vastaamaan myös tänne, että voit toki julkaista blogissamme olevan kuvan 🙂 Onpa sulla kiva blogi täällä. Saat täältä lukijan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *