Kymmenen jouluista tee-se-itse ideaa

Mitä ihmettä, tää sunnuntai on jo eka adventtisunnuntai! Joulu on ovella paljon nopeemmin kuin siihen olis valmis… Varmaan muistatte, että mulla on näitä blogin parissa kuluneina vuosina tullut melkein jo tavaksi tehdä tänne blogiin diy-painotteinen joulukalenteri, josta riittää juttua aina joulukuun alusta aattoon asti. Tai ainakin olisin toivonut siitä vuosittaisen tavan, mutta koska moisen valmistelussa on iso homma, niin kuten jo aiemmin syksyllä ennustin, tää syksy ja talvi ovat olleet sellaiset, ettei joulukalenteria ole tänä vuonna luvassa.

Mulla on olisi mielessä joitain jouluisia postausaiheita, joista haluaisin päästä tänne kirjottelemaan – ensin on vaan pakko saada kaikki nää loppuvuoden koulutyöt ja tentit pois alta. Tää kulunut viikko on ollut ihan hullu (pusersin perjantaiksi hirveellä apinanraivolla loppuun yhden isomman työn, ja ens perjantaiksi olisi toinen lähes samanmoinen…), ja seuraavat pari viikkoa tulevat olemaan lähes yhtä vaikeita… Mikäs tässä, lomaa odotellessa.

Päätin kumminkin, että ehdin tässä välissä tyrkätä tänne pienen pläjäyksen joulutunnelmaa!

Kävin läpi vanhoja joulupostauksia näiltä kuluneilta vuosilta, joista kokosin tähän postaukseen niistä kaikista 10 jouluista sisustusaiheisia diy-juttuja!

jouluinen-ovikranssi-diy

Havuinen ovikranssi

Vaikka tää lopulta varistikin valtaosan neulasistaan (tosin seisoikin ovessa pitkälle kevääseen asti), pidin tästä kranssista todella paljon: siinä yhdistyi ihanasti luonto, minimalistisuus ja joulu.

3d-lumihiutaleet-paperista
3d-lumihiutaleet-hamahelmista

3D-lumihiutaleita paperista  & Lumihiutaleet hamahelmistä

Näitä oli hauska väkerrellä! Kun tavalliset seinään tai ikkunaan kiinnitettävät lumihiutaleet eivät innosta, tämmösistä saa hyvää vaihtelua – jälkimmäiset saattavat jopa säilyä useamman vuoden ajan vallan mainoina. Näitä voi myös ripustaa vaikka kuuseen koristeiksi.

pitsinen-joulukuusenkoriste

Pitsinen hopeinen joulupallo

Odotan sitä päivää, kun joskus olisi kämpässä tilaa kuuselle, jotta tän pallon saisi ripustettua… Nyt sille ei oikein ole paikkaa, ja se on harmi, koska tykkään tästä kovin!

hopeiset-mustikanvarvut

Hopeiset oksat

Hopea taitaa olla aika mun juttu. 😀 Nää hopeiset mustikanvarvut koristivat mun olohuonetta sinä ensimmäisenä joulukuuna jonka omassa kodissa asustin.

pienet-joulukuuset-kavyista

Pienet käpykuuset

Nää on edelleen yhtä söpöt kuin silloin kuin nää tein! Toivottavasti porukat ei oo hukanneet näitä jonnekin, sopivat niin hyvin tuonne takan päälle.

kankaanpainanta-koristetyyny

Kuusikuvioiset tyynyt

Nojoo, meillä nää samat tyynyliinat ovat olleet niiden valmistumisesta asti noiden samojen tyynyjen päällä, mutta ovatpahan taas valmiina kun joulu taas tulee… Jospa mä ensi vuonna saisin keksittyä niille jotkut muutkin koristetyynyliinat. 😀

ovikranssi-wc-joulukukka

Ovikranssi wc-paperirullan hylsyistä

Tääkin on roikkunut ovessa aina viime joulusta asti, mutta haitanneeko tuo, kun tykkään siitä niin kovin! Ohje on käytännössä sama kuin tässä seinäkoristeessa.

jouluvalot-pingispalloista

Jouluvalot pingispalloista

Mihinkähän nää tänä vuonna ripustaisi… toi kuvassa näkyvä hyllynpäällinen on nimittäin niin täynnä tavaraa (lähinnä meikkejä ja muita purnukoita), ettei siihen enää oikein jouluvalot sovi.

joulukuusi-kepeista-diy

Vähän erilainen joulukuusi

Kuten toissavuonna, meillä ei tänäkään vuonna tule olemaan tavallista joulua, kun muu perhe on joulunajan reissussa. Näin ollen ei myöskään ole sitä ihan perinteisintä perhejuhlaa – eikä joulukuusta, eli taitaa olla aika kaivaa tää meidän ”varakuusi” taas esiin. Tosin en tiedä vielä, ripustaakko se sitten tänne Tampereen kotiin seinälle vai Espooseen (jossa joulupyhät todennäköisesti vietetään) tuolle samalle paikalle, jossa se tuossa kuvassakin on… Onneksi sen kanssa ei ole vielä mitään kiirettä.

Mun on oikeastaan vähän vaikea kuvitella konkreettisesti mitään joulukoristeluja just nyt, kun on liian kiire tehdä mitään, ja kaikki mitä tää kämppä tuo mun mieleen on se, että ”löytyispä jo joku uusi ihana koti että pääsis muuttamaan tästä”… Mutta miten on, muistatteko te nää kaikki, vai oliko mukana jotain uutta / mieleenpalaavaa ideaa? 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

  1. Voi miten ihania! Itsekin tulee väkerreltyä aina vähän kaikenlaista 🙂 Ulko-ovessa on on itse askarreltu hopeinen joulukranssi jossa on hopeisiä käpyjä, puolukanvarpuja ja joulupalloja! Seuraavaksi aionkin tehdä sellaisen lasipurkin johon laitan hopeiseksi sprayattuja käpyjä hopeaglitterillä… <3 Superkivan näköiset nuo tyynyliinat ja pingispallovalot! En olis kyllä arvannut että nuo on pingispalloja 😀 Miten ne käytännössä on tehty?

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    1. Kiitos! :> Tuolla on ohjeet jokaiseen juttuun, kun klikkaat ittes siitä kuvasta kyseiseen postaukseen!

  2. 3D-lumihiutaleita pitää kokeilla, jos/kun aikaa löytyy. Niihin on varmasti materiaalit kotona. 😀
    Tsemppiä loppuvuoden koulutöihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *