Lihansyöjän herkku

Niin ikään erityisesti niiden opiskelijaystävällisten hintojen myötä Lidlin vakiasiakkaaksi juuttuneena hain – ja ilokseni pääsinkin – mukaan Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjaan. Siinä oli ideana kehitellä oma resepti ja rakentaa ruoka-annos Lidlin uusien Irish Dry Aged Premium Quality Beef -merkin Irish Dry Aged Hereford -pihvien ympärille.

Kaikkien tähän testiryhmään osallistuneiden bloggaajien tekemistä resepteistä nivoutui monipuolinen valikoima kekseliäitä ja herkullisia reseptejä, jotka on koottu yhteen kampanjan sivulle. Sieltä tämä minunkin tässä postauksessa hiukan esittelemäni resepti löytyy, sieltä valikon alareunasta: naudan ulkofileepihvejä sienikastikkeessa, uunijuuresten ja raikkaan fetasalaatin kera.

Kyllähän tää aihe tämmöselle pihvi-ihmiselle passaa!

Mutta todellisuudessa, vaikka mä kuinka nauttisin siitä, kun saan syödäkseni hyvää pihviä, ei niiden ympärille tule mitenkään järin usein kokkailtua ruoka-annoksia, ainakaan omin kätösin. Satunnaiset pihvi-illalliset viikonloppuisin vanhempien luona ovat luksusta, kun pihvit kun eivät muutoin oikein sovi arkiviikon budjettiin. Liha nyt noin yleensä on muutenkin – ainakin opiskelijalle – aika kallis osa-alue kaikesta siitä ruokamäärästä, joka ostoslistalla seisoo.

Dry Aged Hereford -pihvit ovat laadukasta irlantilaista naudanlihaa, joka on pitkän kuivakypsytys-prosessin ansiosta saatu erittäin mureaksi ja maukaaksi. Mun käsityksen mukaan laadukkaalla lihalla on yleensä myös sitten hintaakin siinä määrin, että se saa yhden kotiruoka-aterian maksamaan lähes ravintolaruokailun verran, tai ainakin jotain sinnepäin. Mutta tätä pihvimerkkiä ei kyllä laadukkuudestaan huolimatta ole onneksi pilattu turhan korkealla hinnalla: tällainen kaksi pihviä sisältävä pakkaus maksaa reilut 12 euroa, eikä se mun mielestä loppujen lopuksi ole hyvistä pihveistä niin suuri hinta, etteivätkö ne voisikin joskus sopia osaksi arjen luksusta, myös tämmöselle pienibudjettiselle makutarkalle asiakkaalle. 🙂

Tein päälisukkeeksi uunijuureksia: perunaa, palsternakkaa ja porkkanaa. Sopisi sinne sekaan muitakin, kuten vaikka punajuurta, mutta nämä kolme ovat mun ehdottomia lemppareita, joten pitäydyin niissä.

Tässä nuo samat juurekset juuri ennen uuniin laittamista, hunaja-öljy-sitruunamehu-seoksessa pyöriteltyinä, päälle saksittuna tuoretta timjamia ja ripoteltu mausteita.

Pihvin paistamisessa vielä ihan aloittelija-amatööri kun olen, häsläsin siinä määrin, että melkein unohdin kokonaan noiden pihvien maustamisen! Ja sillähän kun on paistokypsyyden onnistumisen lisäksi lähestulkoon suurin merkitys koko ateriassa… kyllähän se maustaminen jokseenkin onnistuu myös paistamisen jälkeen, mutta suosittelen muistamaan sen jo paistovaiheessa tai sitä ennen.

Mun reseptini kulmakivenä toimivat siis Irish Hereford Striploin steaks eli naudan ulkofileepihvit, joiden lisäksi tein timjamilla maustettuja uunijuureksia, sienikastiketta sekä fetasalaattia. Siihen rinnalle otettiin vielä tuoretta ciapattaa ja hyvää ruokajuomaa, niin kokonaisuudesta oli todella herkullinen, vaikka itse sanonkin! Tuohon reseptiin voi kokonaisuudessaan tutustua tällä sivulla, jonne oon sen vaiheittain ja osa-alueittain selostanut!

Ja jos tykkäsitte tuosta mun reseptistä, sitä voi äänestää tähän kampanjaan liitetyn lukijakilpailun puitteissa, jossa kampanjasivun reseptivalikoimasta omaa suosikkiaan äänestämällä voi osallistua 100 euron Lidl-lahjakortin arvontaan! Sillä ostaisikin ruuat jo vaikka kuinka monelle viikolle, tai sitten jotain poikkeuksellisen hyvää ekstraa sen tavalliseen arkiruokasetin rinnalle. Toivon teille paljon arpaonnea!

Vaikka tämän reseptini mukainen safka käy myös ihan arkiruuasta, me nautittiin tuosta ateriasta Roopen kanssa silloin joululoman viimeisenä yhteisenä iltana, vuoden 2014 viimeisenä lauantaina. Tämän vimpan päälle laitetun aterian puitteissa me ainakin saatiin siitä illallisesta sellaista tavallista nakit+ranskikset -iltaa tunnelmallisempi – tai jos ei muuta niin vähintäänkin herkullisempi!


Miltä vaikuttaa, maistuisiko tällainen ateria teillekin?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Nam! näyttääpä hyvältä. Täytyy kipasta lidliin ja hakea testiin nuo pihvit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *