Hupaisa jouluherkku: sulaneet lumikot

sulaneet-lumiukot-piparit

Jouluun kuuluvat oleellisesti kaikki ne piparit ja tortut, joita ei muutoin vuoden aikana pahemmin tule naposteltua. Luultavasti ihan vaan siksi, että jouluaikaan niistä tulee vedettyä ihan sinne kyllästymiseen asti. Tässä kuitenkin hauska koristeluvinkki pipareille – tai miksipä ei joillekin muillekin kuorrutusta kaipaaville kekseille.

Teemana on siis sulaneet lumiukot, mikäli näiden vitsi ei kuvien aukea.

Ovat aika ajankohtaisiakin vielä, kun ei tuo lumi ainakaan etelän puolella oikein ota pysyäkseen maassa. Että jos jollain on vielä pikkujoulut edessä, niin tällaiset voisivat varmaan olla aika hauskoja tarjoiltaviksi!

sulaneet-lumiukot-piparit

Tein pipareista ympyrän mallisia. Sopivat tähän ideaan parhaiten, mutta oikeasti ihan vain siksi, etten edes omista vielä mitään omia piparimuotteja. Niiden virkaa toimitti tässä tapauksessa juomalasi.

Tässä omat ratkaisuni lumiukkojen osiin:

”Lumi”

on valkoista piparikuorrutetta, ihan perus tomusokeri+sitruunamehu+vesi -seoksesta. Kuovumisesta huolimatta siitä jäi aika pehmoista, varsinkin kun laitoin aika paksun kerroksen, joten jos tästä haluaa kovempaa, että kestää vaikka paremmin kuljetusta, niin kannattaa tehdä ihan kunnon pikeeriä laittamalla valkuaista sekaan (esimerkiksi tätä ohjetta tulkiten).

”Lumiukon pää”

eli se valkoisella lumella kuorrutettu klöntti sisältää pienen valkoisen vaahtokarkin. Tuon monissa väreissä pieniä vaahtokarkkeja sisältäneen pussin löysin syksyllä eurolla tai parilla Tigerista, mutta kyllä noita pelkkiä valkoisia pikkuvaahtokarkkeja bongasin myös ihan jostain S-Marketista.

”Vaatteet”

eli sen sulaneen lumiukon värikkäät kaulaliinat, lapaset, pipot sun muut. Ne tursutin noilla kaupasta ostettujen valmistuubien sokerikuorrutetahnoilla. (Ja huomatkaa, että vaikka se semmonen ”koristelugeeli” voi vaikuttaa kivemman väriseltä, niin se ei toimi kuten noi kunnon sokerikuorrutteet. Tuli huomattua, vikaostos.)

”Oksakädet, silmät ja napit, porkkananenät ja lakuhatut”

ovat ihan vaan ruokakaupan irtokarkkihyllyltä tehtyjä löytöjä. Oksat ja napit ovat sellaisista lakukiekkorullista halkaistuja ja pätkittyjä palasia. Porkkananenät ovat kahtia halkaistuja oransseja M&M’sejä (ei niitä, joissa on pähkinä sisällä), ja nuo erilaiset lakuhatut löytyivät sattumalta sieltä karkkihyllyltä ihan sellaisinaan, joten päädyin sitten ostamaan niitäkin.

sulaneet-lumiukot-piparitsulaneet-lumiukot-piparit
pipari-koristeluidea

Näissä saa soveltaa, eikä haittaa jos menee vähän sinne päin ja hutiloiden, kun tässä mallaillaan kumminkin sulaneita lumiukkoja eikä mitään tonttuja tai enkeleitä. Mullakin nuo menivät aika eri tavalla kuin alunperin päässäni visioin, mutta ei voi kieltää, etteikö lopputulos olisi silti aika söpö. 😀

Ja muuten, jos teillä tätä joulukalenteria seuraavilla bloggaajilla on jostain aiheesta tehtynä jotain omia vastaavan tapaisia postauksia, niin oli luukku ja aihe mikä tahansa, saa linkittäkää niitä tännekin! Ideoista tulee mukavasti antoisampia, kun niitä laajentaa erilaisin näkökulmin ja versioin. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

29 Responses

 1. Suloisia! 😀 Himoitsen itse tekeväni tän tyylisiä mut muffinseina. Saa nähdä jääkö vaan idean tasolle.

  1. Aivan ihania ja itse voisin kyllä kanssa Jonnan idealla kokeilla noita muffinseja omille synttäreille tammikuussa. Saas nähdä jaksaako

  2. Kiitti! Kannattaa jaksaa, varmasti hauska yksityiskohta synttäripippalotarjoiluissa! 😀

 2. Aiva mahtavia! 🙂 Pitkästä aikaan koristeluvinkki joka sai oikein hymyn huulille!

 3. Nää on aivan ihania! Joskus ideaan pinterestissä törmäsinkin, mutta nää sun on kivempia :).

  1. Kiitti! Nooo mä ainakin raaskin, oon liian paljon makean perään (ja tosi makeita näistä tulikin). 😀

 4. Voi ei, näyttää viel paremmilt koneella katottuna! Pakko kokeilla jossai vaiheessa!! 😀

  ona

  1. <3 Jos teet tämmösii teiän glögeihin niin ne katoo heti ku silmiäs räpäytät. :—-D

 5. Aivan huippuhauskoja! Näitä olisi mukava tehdä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *