Tyynyliinojen kankaanpainantaa bataatilla

Helppo tapa vaihtaa kodin sisustusta eri kausiin sopivaksi on vaihdella sohvatyynyjen päällisiä. Silitettävillä kangasväreillä saa kätevästi maalailtua omanlaisensa tyynyliinakuosit, ja yksi suosittu tapa on painaa niitä ns. leimasimilla. Voitte jo varmaan arvata, mikä nyt on aiheena?

Joo, bataattipainantaa!

Peruna ajaa myös saman asian, mutta bataateissa on yleensä enemmän kokoa ja pinta-alaa leimasimelle, sekä huokoisuutta joka tekee painantajäljestä epätasaisen, jos sellaisesta tykkää.

bataatti-kankaanpainanta bataatti-kankaanpainanta bataatti-kankaanpainanta

Näiden toteutukseen tarvittiin bataatti, veitsi sen bataatin halkaisempiseen ja kaivertamiseen, kangasväriä sekä kangasta (omani ovat ihan vaan Ikeasta).

Mä sudin maaliin bataatin päälle siveltimellä, ettei sitä tullut liikaa. Tykkäsin siitä miten monta kertaa painamalla jälki näkyi aina vähän haaleampana, joten lopputuloksesta ei sitten tullutkaan alkuperäisen suunnitelman mukaista ”muutama tarkkareunaunen kuusi siellä täällä” -toteutusta.

Jos kangas on ohutta ja huokoista, kannattaa laittaa alle paperia, ettei maalia mene matolle tai lattiaan. Kannattaa myös kokeilla painantajälkeä ensin jollekin ylimääräiselle kangaspalalle, ennenkuin alkaa leimailla sitä valmiiksi leikkaamaansa tyynyliinakangasta.

bataatti-kankaanpainanta

Kun maali on kuivunut, kuvat voi silittää vedenkestäviksi silitysraudalla. Mä kävin silittämässä kaverilla naapurissa, ja jumituin sinne pitkäksi aikaa höpöttelemään ja tuhlaamaan toisen tenttilukuaikaa. 😀

Kankaiden valmistuttua ompelin ne tyynyliinoiksi, kokoluokka näissä oli 50cm x 50 cm ja vetoketjun puutteessa tyynyn sisään menee 15 cm matkalta kangasta, joka pitää sisustyynyn paikoillaan samaan tapaan kuin vuodevaatteiden tyynyliinoissa.

bataatti-kankaanpainanta bataatti-kankaanpainanta bataatti-kankaanpainanta bataatti-kankaanpainanta

Nämä tyynyt vilahtivat täällä jo perjantaina, mutta tässäpä näitä lähikuvia. Kyllä tuo vaaleampi tyyny on ehkä enemmän mun makuun, vaikka kummastakin pidän. Kävisivätköhän nuo kuuset nuolista, jos tyynyt talven jälkeen kääntäisikin sivuttain…? Tai sitten teen silloin suosiolla kokonaan uudet tyynyliinat.

Ylitse jääneen bataatin voi käyttää vaikka ruuanlaittoon, kuten tuosta mun ylijäämäbataatista pyöräytti reippaan yhden hengen annoksen ranskalaisia.

– – –

12. LUUKUN ARVONNAN VOITTO
Coolstuff-lahjakorttiarvonnassa onni potkaisi nimimerkkiä sonja! Onnittelut sinne, otan pian yhteyttä! 🙂 Kiitos myös kaikille osallistujille, ensi kertaan!

(Suoritin tämänkin arvonnan random.org-generaattorilla.)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

10 Responses

 1. Tollasen vaaleemman yksilön voisin itsellenikin ostaa jos jossain tulisi vastaan! Mielettömän hienoi.

  1. Kiitos! Mäki tykkään siitä valkopohjaisesta enemmän, vaikka kummassakaan ei liian selkeesti näe puita metsältä. 😀

  1. Kiitos! Vielä ehtii, ei tämmösten tekemiseen kovin kauaa mene aikaa! 🙂

 2. Voi, tulipas nättejä! 🙂 Hauska sattuma, itsekin muutama päivä sitten painoin joululahjapaketteihin kuvioita, mutta kuviot olivat sen verran pieniä että peruna riitti aivan hyvin 😀 Ihanaa joulunodotusta sinne!

  – Eppu

  1. Kiitti! Joo tää vois tosiaan sopia hyvin paperipinnankin painantaan, pottuleimasin on varmaan paljon nopeampi vaihtoehto laajemman pinta-alan kuvioinnisa kuin ihan vaan semmonen käsipelillä piirtely! 😀 Kiitos, samoin sinulle! 🙂

 3. onpas hurjan kivat! tykkään just kun nuo kuuset on vähän sikin sokin, toiset haaleampia kun toiset:))

  1. Kiitti! Mäki tykkään noissa just siitä, vaikka alunperin ajattelinkin tehdä noista paljon eksaktimpia ja harkitumpia. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *