Kotitekoinen kanakori

kanakori

Rupesin tuossa juuri vääntämään porkkanasosekeittoa, mutta sitäkin enemmän kuola poskella mä muistelen meidän viime perjantain illallista. Väänsin herkkusafkahimoissani mulle ja Roopelle kanakorit (suunnilleen tämän ohjeen tapaan), joita varten tein itse kananugetteja ja niiden rinnalle vähän helpomman kautta pakasteesta ritiläranskiksia.

Käytännössä näihin nugetteihin ei tarvinnut muuta kuin broilerin fileitä, vehnä- ja korppujauhoja sekä yhden kananmunan. Leikkelin fileet sopivan kokoisiksi ja leivitin niihin nugettipinnan pyörittelemällä niitä ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Jotta leivityskuoresta olisi saanut paksumman, sen olisi varmaan saanut aikaiseksi pyörittelemällä palasia leivitysaineksissa useamman kierroksen verran – kuten noille sormenpäille kävi. Itse ajattelin kokeilla tuota ensi kerralla, kun näiden ”nugettipinnasta” tuli mun makuun vähän liian ohut.

kanakorikanakori kanakori

Paistoin nugetteja kattilassa reippaassa määrässä oliiviöljyä muutaman minuutin ajan, että liha kypsyi sopivasti ja kuori sai nätisti paistopintaa. Paistamisen jälkeen heitin päälle grillimaustetta.

Siinäpä se, tosi hyvää tuli, vaikkei ihan kaikkea jaksettukaan kerralla – siitä 500 grammasta kanaa tuli ennemminkin kolmen kuin kahden hengen annos. Laitoin annoksien kylkiin pienissä muffinivuoissa valkosipulimajoneesia, että tuli vielä enemmän sellainen ”huoltsikan herkullinen kanakori kesäisellä terassilla”-fiilis, vaikkei ihan koreja näille ollutkaan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

10 Responses

  1. Oi, näyttää hyvältä! 😀 ite oon joskus tehny kanssa nugetteja, tosin haudutin niitä piimässä ensin muutaman tunnin ja kieritin sitten suolakeksimurskassa ja paistoin uunissa 😀

    1. Niin ne olivatkin! Toiki kuulostaa tosi hyvältä, en oo kuullutkaan tommosesta! 😀

  2. Ihanan oloinen ja hyvin monipuoliselta vaikuttava blogi sinulla. Pakko oli itsensä lukijaksi klikata ja mielenkiinnolla jään seurailemaan 🙂
    Ps. Ristikkoperunat on herkkua 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *