Jauheliha-paprika-pannari

Piti jo toissapäivänä kirjoittaa tää valmiiksi, mutta sen verran poikki oon ollu, että nyt vasta oli riittävästi aikaa ja voimia. Jotenkin mulla ehti tässä parin viikon sisällä kerääntyä jääkaappiin turhan paljon maitotölkkejä, vaikken maitoa mitenkään aktiivisesti juo tai edes käytä oikein mihinkään. Parasta ennen käyttöpäivät paukkuivat ohitse ja jotain niistä piti sitten keksiä.

Mihin ruokaan uppoaa varmasti paljon maitoa? Ei tullut mieleen muuta kuin pannakakku. Mitä tehdä, kun pakastimessa on jäljellä vielä edellisiäkin makeita pannukakkuja? Paranis kai kokeilla jotain uutta. Mä päädyin tekemään suolaisia versioita tavallisista pannarista, jauheliha-paprika-täytteellä.

0908201401-1_edited-1

Pannukakkutaikina

8 dl maitoa, 3 munaa, 3 dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa, hiukan voita

Jauhelihaseos

400 g jauhelihaa, sipuli, paprika, purkki creme fraichea (kermaviilikin käy), oman maun mukaan juustoraastetta, mustapippuria

0908201402

Pilko sipuli ja kuullota oliiviöljyssä paistinpannulla. Paista jauheliha ja mausta mustapippurilla tai muuten oman maun mukaan. Pilko paprika. Tee pannukakkutaikina sekoittamalla maito, munat, jauhot, suola ja voisula keskenään, ja täyteseos sekoittamalla toisiinsa jauheliha, sipulit, paprika ja creme fraiche.

0908201403

Levitä jauhelihaseos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle, ja kaada sen jälkeen päälle pannaritaikina. Juustoraasteen voi sekoittaa jo ennen kaatamista itse pannukakkutaikinaan, tai jos kyse on vain pienestä määrästä, sen voi ripoitella lopuksi pellille levitetyn taikinan päälle. Paista 225*-asteisessa uunissa keskitasolla puolisen tuntia.

0908201404
0908201405

Oli muuten hyvää! Ja tosi kätevä safka, jos aattelee duunipäiviä, kun jotain pitäisi helposti saada mukaan välipalaksi, eikä aina haluaisi upottaa rahojaan ympärillä kuumotteleviin kotipizzoihin, subwayhin ja lidlin croissantteihin ja tomaattimozzarellaleipiin.

Millaisia ruokia te teette, kun jääkaapissa on parasta ennen päivämäärän ylittänyttä maitoja? Ette kai sentään pelkästään sen päivämäärän takia suoraan kaada viemäriin, jos ne on vielä ihan kunnossa? Shokeeraava fakta, tää maito oli ”parasta ennen 31.7.” ja ihan kunnossa ja hyvän makuista, kun oli avaamattomana jääkaapissa seisonut. Ei ne päivämäärät niin kirjaimellisia oo!

Otin nää kuvat muuten sillä Olympuksen pen mini E-PM2 -kameralla ja objektiivilla 14-42mm, koska se palkintoon kuulunut toinen objektiivi ei jonkun takia ollutkaan mukana samassa paketissa… Ei nyt ihan menee putkeen näiden toimitusten kanssa! Mutta voin arvioida tätä kameraa erikseen lisää myöhemmin, kun oon ensin tutustunut siihen vähän paremmin.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

  1. Jes, tämmöset simppelit ruokajutut on parhaimpia, vois koittaa tätä joskus iltapalaks 🙂 Ja jos maito uhkaa vanhentua niin aika usein leivon sämpylöitä (joihin normaalisti käytän nesteenä vettä) tai sitten pidän lettukestit,hih.

    1. Kiva kuulla! 🙂 Sämpylät olivat toinen vaihtoehto, mutta halusin tällä kertaa kokeilla jotain uutta! :>

  2. Oho, uskallankohan mä kokeilla tätä – en nimittäin tykkää normipannarista sitten _yhtään_. Ja itseasiassa mie kulutan maitoa siihe tahtii ettei nuo parasta ennen päivämäärät ehdi paukkua 😀

    1. Kannattaa kokeilla ainakin! Mä ainakin tykkäsin, ja täytettähän voi muutella ihan oman maun mukaan. 🙂 Mä pidän tavallisestakin pannarista joten simppelimpikin sisältö kelpasi hyvin, ei ollut mitenkään erityisen mausteista tai muuta! Oon niin huono juomaan maitoa sellaisenaan, että kun sitä Roopelle aamukahvia varten joskus ostan, niin päivämäärät ehtivät kumminkin paukkua ennen kuin tölkki on tyhjä. D:

  3. Voi miten ihana blogi, jään varmasti lukijaksi! Oot aika samanlainen kuin mä, oon kanssa tällanen värkkääjä joka tekee kaikennäköistä omilla käsillä:D Mun töitä voit kattella täältä:) http/:glamourlak.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *