Ystävänpäivän yksinäiselle – pieni suklaakakku

Mikä pelastaa päivän, kun tekee mieli herkkuja, mutta kaikki kaupan karkit ja keksit ja muut aiheuttaisivat lompakolle mahanpuruja? Tai vaikkapa yksinäisen pitkän perjantai-illan, kun sattuu vielä olemaan ystävänpäiväkin?

Kotitekoiset leivonnaiset on mun vastaus, kuten ihana suklaakakku.

Okei, en ole onneton enkä oikein yksinäinenkään, kun Tiuku on niin läheisyydenkipeä sylivauva, mutta ei kakku mitään pahemmaksikaan tee, vaiko?

Jos vaikka muillekin kelpaa helppo, herkullinen ja aika nopeasti valmistettava suklaakakku – joko yhdelle hengelle kahdeksi illaksi tai kahdelle hengelle yhdeksi illaksi – niin jaan tähän teille mun ikuisuusbravuurin ohjeen. 🙂

Käytin tähän pieneen kakkuun irtopohjavuokaa, joka on halkaisijaltaan noin 16cm. Jos kaapista löytyy kuitenkin vaan ”normaalin kokoinen” vuoka, kakusta saa sopivan kokoisen, jos tuplaa ainesmäärät. Tähän uppoavat ainekset ovat muutenkin aikalailla sellaisia, joita multa ainakin löytyy kaapista lähes aina tarvittaessa.

suklaakakku-helppo-ohje

Taikinaan

 • 1,5dl sokeria
 • 1,25dl jauhoja
 • 1tl leivinjauhetta
 • 1tl vanilliinisokeria
 • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
 • 75 g voisulaa
 • 1 kevyesti vatkattu muna
 • 0,75 dl kuumaa vettä

Kakkuvuoan pintaan

 • voita ja korppujauhoja

Kuorrutukseen

 • Yksi vesihauteessa sulatettu suklaalevy
  TAI
 • 2 dl maitokaakaojauhetta, 1 rkl vettä, 2 rkl voisulaa
suklaakakku-helppo-ohje
suklaakakku-helppo-ohje
suklaakakku-helppo-ohje
suklaakakku-helppo-ohje

Ohje

Sekoita kaikki kuivat aineet, lisää voisula, kananmuna, ja vesi. Kaada taikina voideltuun&korppujauhoitettuun vuokaan. Paista noin 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia (kakun koosta riippuen). Kypsymisen merkkinä voi pitää sitä, että kakku irtoaa hiukan vuuan reunoista.

Anna jäähtyä hetki, irroita vuoasta. Kuorruta. Koristele halutessasi, itse tein leivinpaperista sapluunan ja ripottelin sen mukaan kaakaojauhetta. Strösselit olisivat myös käyneet, mutta tuota tehdessä en huomannut niitä siellä piilossaan keittiönkaapin perällä.

suklaakakku-helppo-ohje

Mulla tuli tuota kuorrutetta aika runsaasti, ja lämpimän kakun päällä se levisi vähän yli äyräiden, mutta ei se tuota pahentanut, ennemmin päinvastoin, oli herkkua. Kuten koko kakku muutenkin. 🙂 Niin ja hyvää ystävänpäivää kaikille!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

 1. Ei vitsit kuinka herkullisen näköistä, pakko kokeilla viikonloppuna :3

  1. Okei, mullon ykskolmasosa eilen leivottua mutakakkua jäljellä… :'D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *