Ruman joulukoristeen tyylikäs tuunaus vintage-tyyliseksi

Tänään aiheena on yksittäinen joulukuusen koriste – tai oikeastaan kokeilu, miten tuollaisen tavallisen ison ja aika tylsän koristepallon tuunailu oikein onnistuu.

Koristepallon löysin muutaman muun pikkupallon kanssa samasta pienestä pussista UFFista, kuten myös tässä DIYssä käytetyn pitsikangastilkun.

Kokonaisuudessaan tuunaustarvikkeisiin lukeutui siis

 • koristepallo
 • pitsikangasta
 • valkoista akryylimaalia & pensseli
 • liimaa 
 • hopeasprayta

Tämän voi luultavasti toteuttaa myös hiukan rikkoutuneella muovipallolla, jos vain reiän peittää ennen maalaamista esimerkiksi teipillä.

joulukuusenkoriste-tuunaus
joulukuusenkoriste-tuunaus
joulukuusenkoriste-tuunaus

Näin tämän joulupallon tuunaus vintage-tyyliseksi onnistui:

 • Aloitin maalaamalla pallon valkoiseksi niin hyvin kuin pystyin. Oli kyllä aika sottaista, kaikki paikat maalissa ja olin vähän liian kärsimätön maalin kuivumisen suhteen…
 • Lopulta maali kuitenkin kuivui, kun jätin pallon roikkumaan vähäksi aikaa neulontapuikon varaan itsekseen.

 • Kun pallo oli kuivunut, liimasin siihen pitsikankaan palasia liimaa säästelemättä. Annoin sen kuivua samalla tavalla kuin maalin.

joulukuusenkoriste-tuunaus

 • Kun maali oli kaikkialta kuiva, maalasin pallon uudestaan valkoisella akryylimaalilla ja annoin kuivua yön yli (vähempikin kyllä riittää).

 • Pallon ollessa jälleen täysin kuiva, sprayasin parvekkeella sanomalehti alla suojana pallon ensin hopeiseksi.
 • Sen jälkeen hieroin palloa talouspaperilla niin, että suurin määrä hopeaa lähti joko irti tai kulkeutui pitsien rakoihin. Näin valkoiselle pinnalle jäi paksun harmaan hopean kerroksen sijaan ohut kimmeltävä hopeakerros.

Ja kuvassa näkyy lopputulos, joka on aikalailla juuri sitä, mitä hain.

Jollain tapaa vintage-vivahteinen, ”vanhanaikainen” ja vähän kalliimman näköinen, kuin mitä tämä muovipallo ennen tuunausta oli. 

Vai mitä mieltä te olette? Sopisi koristeelliseen joulukuuseen muiden pallojen joukkoon, mutta meille ei tänä jouluna kuusta tule, että saa nähdä jääkö odottamaan ensi joulua vai mitä tuolle keksisi…

Huom! Tuo hopeaspray on aika sotkevaa, eikä tartu niin ettei kuivumisen jälkeen tartuttaisin kimalletta sormiin ja muualla.

Ajattelin kokeilla suihkuttaa pallon fiksatiivilla, että jos tuo hopea sen jälkeen pysyisi paremmin kiinni. Voin laittaa tähän myöhemmin merkinnän että toimiko mokoma, tällä hetkellä se purkki on Espoossa ja minä Tampereella. Aina kaikki tarpeellinen väärässä kodissa, haha.

Edit:// Joo, kyllä se fiksatiivi vähän paremmin sen hopean tuohon palloon kiinnitti.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 Responses

 1. Voi että miten hieno taas! <3 Itse varmaan laittaisin tuohon siimaa tms ja ripustaisin ikkunaan roikkumaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *