Luminen joulukuusi teipistä ja narusta

askartelu-joulukuusi

11. luukussa jatkettiinkin testailulinjalla, kun ensimmäinen idea jäi niin vajaaksi, että piti keksiä toinen. Päätin sitten keskittyä ensimmäistä kertaa yhteen tärkeimmistä joulun symboleista: joulukuuseen.

Mulla ei ollut etukäteen mitään visiota siitä, mitä tuleman piti, mutta lopputulos oli aika mieleinen.

Käytin tähän rautalankaa, kukkateippiä, narua sekä liimaa, ja lopputuloksena syntyi pieni luminen joulukuusi.

askartelu-joulukuusi

Koska mulla ei ollut riittävän jämäkkää rautalankaa entuudestaa, tein tuosta ohuemmasta ruskeasta rautalangasta paksumpaa ottamalla ensin noin 2 metrin pätkän tuon kuvassa näkyvän rullan lankaa, ja kieritin sen paksummaksi. Kun kokolanka oli kieritetty, toistin saman vielä uudelleen.

askartelu-joulukuusi

Muotoilin rautalangasta kuusen käyttäen apuna korupihtejä, ettei taas olisi sormenpäät ihan hellinä ja kynnet pilalla.

askartelu-joulukuusi

Päällystin kuusen vihreällä kukkateipillä, lähinnä sen vuoksi että se nyt oli ainoa vihreä teippi mitä mulla oli, mutta myöhemmässä vaiheessa huomasin, että sen tahmeahkosta pinnasta oli myös hyötyä.

askartelu-joulukuusi

Sen jälkeen arvoin hopeoidun rautalangan, alumiinilangan ja narun välillä, ja kuvasta näkee mihin niistä päädyin. Solmin narun pään kuusen latvaan, ja kieputin aloin kiertämään ympäri. Piti varoa kiristämästä liikaa, ettei pohjilla oleva rautalankakuusi laihtuisi.

askartelu-joulukuusi

Lopuksi solmin langan alakulmaan ja sivelin kuusen reunat liimalla, etteivät langat lähtisi liian helposti karkaamaan pois paikoiltaan.

Mun mielestä lopputulos muistuttaa aika selvästi kuusta, jonka päälle on kasaantunut painava kerros lunta. 🙂 Sen verran kolmiulotteiseksi tuo naru tuon teki.

En itse vielä päättänyt tuolle tehtävää, mutta ihan vain roikotuslangankin laittamalla tuosta saa vaikka joulukuusen koristeen. Tai sitten siitä voi tehdä joulukortin, jos liimaa tuollaisen riittävän paksuun pohjapaperiin kiinni. Vai tuleeko teille mieleen muita ideoita?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Niin paljon hyviä ideoita. Käsitöihin taipuva pikkusiskoni olisi varmasti kokeillut jokaista, mikäli olisi päässyt näihin postauksiin käsiksi ja saanut materiaalit eteensä. Linkkasin sun blogin, kun ohimennen käsittelin aihetta.

    Varpu I. (http://varpuillusia.blogspot.fi/)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *