INTERRAIL – Mihin ne rahat oikein upposivat?

interrail-rahat-kulut
interrail-rahat-kulut

Tässä nyt luettelomaisesti kunnon tietopamaus, kuinka paljon meiltä upposi rahaa tuohon kolmen viikon interrail-reissuun.

Interrail-passit:
* Nuori (12-25-vuotias), 22 päivää, 2 lk. = 2 x 339€

= 678€

Lennot:
* Helsinki – Berliini (Tegel), Airbaltic, matkatavarat (2×20€), lyhyt välilasku Riikaan = 174,38€
* Rooma – Helsinki, muuten sama kuin ylemmät tiedot = 234.08€

= 408,46€

Ho(s)tellimajoitukset:
* Hotel Friedrichstein, 2 yötä = 66€
* Atlas city hotel, 2 yötä = 120€
* Hipotel Paris Bordeaux, 1 yö = 50€
* Villa Royale Montsouris, 3 yötä = 610€
* Hostel New York, 5 yötä = 233€
* Buonarroti home, 7 yötä = 458€

= 1537€

Ruuat ja juomat:
* Saksa (4pvä) = ~190€
* Ranska (5pvä) = ~210€
* Espanja (6pvä) = ~220€
* Italia (7pvä) = ~240€

= ~870€

Sisäänpääsymaksut:
* Berliini ”vartiotorni” = 7€
* Munchenin eläintarha = 24€
* Pariisin Louvre (maksettiin turhaan) = 30€
* Colosseum & Forum = 15€
* Pietarin kirkon kupoliin kävelyliput = 10€
* Venetsia näköala/kellotorni = 16€

= 102€

Junien (yms.) paikkavaraukset:
* Berliini-Muncheni juna = 8€
* Munchen-Pariisi yöjuna = 55€
* Pariisi-Barcelona juna, välissä yksi vaihto = ~75€
* Barcelona-Civitavecchia laivamatka, bullmanseats = 146€
* Rooma-Firenze & takaisin, sekä Rooma-Venetsia & takaisin junat = 104€

= ~390€

Ostokset ja tuliaiset:
* Postikortit ja -merkit (yhteensä 8) = ~15€
* Aftersun ja aurinkovoide = 20€
* Barcelonan vaateshoppailut = ~200€
* Rooman shoppailut = ~320€
* Mun tuliaisostokset = 40€

= ~595€

Muu:
* Munchenin juna-aseman tavarasäilytyslaatikko = 5€
* Berliinin pummisakko tai mikälie = 80€
* Hostel New Yorkin petivaatteet = 5€
* Bussi- ja metroliput = about 90€
* Venetsian junan nettiyhteys = 0,02€
* Käteisnostoista lähteneet siivut = jonkin verran
* Kaupunkiverot = riippuivat maasta, esim. Roomassa yli euron per nokka per yö

= yli 200€


Yhteensä = ~4800€

(Merkki ~ tarkoittaa sanaa noin.)

Ja kertaan, että nämä ovat siis kahdelta ihmiseltä yhteensä, ja että yhteissumma on vain arvio, johon en toivon mukaan ole sisällyttänyt mitään valtavia laskuvirheitä (jos oon, syytän laskinta). Todellinen summa saattaa siis mennä jonkin verran yli tai ali, mitään supertarkkaa kirjaa me ei kuitenkaan pidetty. Ihme että noinkaan tarkasti jaksoin kirjata ylös.

Ei siis todellakaan mitään halpaa lystiä, mutta ei me millään supersäästöreissulla oltukaan (vaikka interrailaaminen yleisesti käsitetäänkin ”halvaksi tavaksi matkustaa”), eikä kaikesta aina voinut, jaksanut tai halunnut tinkiä. Ja kyllä se kaikki kokonaisuutena oli kaiken tuon arvoista.

Kyllä muakin nyt jälkeenpäin vähän ihmetyttää, että miten meillä oikein riitti rahat. Reissua varten hommattua rinnakkaisluottokorttia käytin kuitenkin vain vähän: yhdessä parin sadan euron käteisnostossa, kun kone ei kelpuuttanut vastaan mun Visa electronia, sekä viimeisessä hotellimajoituksessa, kun ne tilittivät summan automaattisesti/kysymättä siltä kortilta, jolla varaus oli tehty. Suurimmaksi osaksi pärjäiltiin käteisnostojen ja Visa electronien voimin.

Okei, uhhuh kuinka toi tuntuu tollasenaan aika suurelta summalta. Eikä edes eletty mitenkään kauhean leveesti tai syöty hienoissa ravintoloissa. Oltaisiin asuttu enemmän hostelleissa ja tehty itse safkamme, jos vaan olisi ollut mahdollista eli tilaa jossain. No mutta, luulen että meidän matkan kulku selvisi kaikille tarkkaan lukeneille aika hyvin noista kaikista reilipostauksista. 🙂

Jaaa syksyllä ei lähdetäkään maailmanympärysmatkalle, mä lähden Tampereelle. Maanantaina alkaa orientaatioviikko, ja uskokaa pois, tää jännitys on joissain ihan eri sfääreissä, kuin mitä se koskaan ennen tuota interrailia oli…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

 1. Mikä ihmeen pummisakko? :DDD
  ps. sulla on sairaan hieno ulkoasu täällä blogissa!

 2. Kikkis: Sattuipa kerran Berliinin paikallisjunassa aikaisin aamulla, että kyytiin astui kiireesti kaksi väsynyttä reilaajaa tarkoituksena päästä pääasemalle, josta oli lähdössä juna Müncheniin. Ja sattuipa samaan junaan viimeisellä välillä ennen pääasemaa astumaan myös kaksi siviilivaatteisiin naamioitunutta lipuntarkastajaa, jotka rahastivat säälimättä meiltä liputtomilta ja ei-tajuttu-kokeilla-näyttää-interrail-passia-urpoilta 40€ per nokka. 😀

  Kiitos! 🙂

 3. hei olen myös suunnitellut seuraavalle kesälle interrail reissua ja sen vuoksi selailut aiheeseen liittyvia blogeja yms. vaikka onkin jo vähän vahempia nämä sun reili postaukset nii on kyllä ollu tosi kiva lukee nämä! muutamia kysymyksia on pyörinyt päässä. osaisitko kertoa et onko hostelleja/hotelleja mahdollista varata etukäteen ilman luottokorttia, tai pärjääkö reissulla ylipäänsä ilman luottokorttia?

  1. Ihana kuulla jos on ollut iloa näistä! Me varattiin hostelleja/hotelleja kännykkäsovellusten kautta (kirjoitin niistä kait vähän tuolla toisessa postauksessa, yöpymispaikat matkan varrella), eikä siihen mun mielestä tarvinnut luottokorttia. Niissä sovelluksissa ei kuitenkaan ole ihan kaikkia paikkoja merkittynä (ainakin oletettavasti), joten jos reissaa tarkemmalla budjetilla, yksi vaihtoehto on vaan etsiä yöpymispaikat sitten sieltä paikan päältä. Me yövyttiin lähinnä kahden hengen huoneissa, joten siksi oli kiva varata mahdollisimman hyvä&edullinen huone etukäteen. 🙂

   Yleisesti ottaen ei muutenkaan pahemmin sitä luottokorttia (Roope ei siis hankkinut omaa, se olis ollu aika turhaa), paitsi joku yksittäinen hotellikerta tai vastaava, en oo ihan varma, mutta ainakin joku kerta nostettiin automaatista rahaa luotolta, kun Visa Electroniin olikin jäänyt joku nostoraja, josta ei oltu etukäteen tietoisia ja ihmeteltiin vaan, että miksei tuu rahaa ulos.

   Mulla ei suoraa kyllä tai ei vastausta ole antaa, koska koskaan ei voi olla etukäteen varma, mitä reissu tuo kohdalle. Ja vaikka me pystyttiin toimimaan lähinnä ihan Visa Electronien ja automaateista nostettujen käteisrahojen voimin, se luottokortti oli mukana vähän niin kuin varmuuden vuoksi, jos olikin tullut vastaan joku yllättävä tilanne tms, jossa ei kelpaa kuin se luottokortti, jonka tarpeesta oltiin etukäteen netistä luettu.

   Mun oma kortti oli rinnakkaisluottokortti äidin luottotilin kanssa: se oli kätevä ratkaisu, kun eihän mulla mitään oikeaa tarvetta kunnon luottokortille muutoin ollut, kun tulojen kanssa on vähän niin että se raha käytettään mitä tienataan, eikä ostella tavaroita velaksi. Mutta se kortti on kyllä mulla edelleen, äiti sitä tiliä pääasiassa käyttää enkä minä – paitsi silloin kun Visa Electron on jäänyt väärän takin taskuun ja ostokset jäisivät muutoin kaupan kassalle, niin semmosissa "hätätilanteissa" saatan käyttää sitä. 😀

   Toivottavasti tästä oli mitään apua. Mahtavaa reissua sulle! 🙂

 4. Aika turha ihmetellä rahanmenoa… esim.ruokamaksut varmasti olisivat teillä olleet pienempiä jos harrastaisi hostelin keittiössä kokkailua tai picnic-ruokailua. Myös hostelien dormihuoneissa yöpymisessä säästää aika paljon, tai sitten käyttämällä airbnb:tä. Halusin vain oikaista tuota antamaasi kuvaa että interrail olisi kallista,sillä se riippuu ihan itsestä ja kuinka paljon on valmis joustamaan. Itsellä meni hiukan reilu 1000e 3 viikon reiliin.

  1. No, kukin tyylillään. En tosin väittänyt, että interrail välttämättä olisi kallista, vaan kerroin vaan kuten se meillä meni. Me ei oltu tuolla reissussa säästämässä, vaan reissattiin sillä rahalla mitä oli kerätty, syötiin käytännössä sitä mitä teki mieli ja nukuttiin hosteilleissa kahden hengen huoneissa – kerran myös hotellissa, se oli budjetin suurin ennakoimaton notkahdus mutta sillekin oli syynsä. Ei eletty mitenkään luksuksenomaisesti, muttei siellä matkan päällä myöskään jatkuvasti haluttu pihistellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *