Loppukiriä yo-mekon ompelun kanssa

En oo viettänyt koneella aikaa kertaakaan sitten viime postauksen jälkeen, ja senkin kirjoitin pikaisesti äidin koneella aivot sumussa. Hirveä kiire ja väsymys, toi intensiivikurssi imee oikeasti lähes kaikki mehut kropasta ja päästä!

Nyt mulla on aika helvetinmoinen kiire tuon yo-mekonkin kanssa. 

Mutta koska sattuu olemaan ensimmäinen oikeasti hyvä, onnistunut ja aurinkoinen päivä koko tähän asti päivästä toiseen vain kompastelulta tuntuneen kurssin aikana, annoin itselleni luvan tulla tänne höpisemään pari sanaa parin nopeasti räpsäistyn kuvan kera. Paljonko meinaa pari? Ei kai sen niin väliä…

yo-mekko-ompelu
yo-mekko-ompelu

Tilanne on tällainen, taitokset tehty mutta paljon vielä kesken. 

Saumojen siistiminen, puuttuva helmaosa sekä takasauma vetoketjuineen. Mun aikaisemmat ajatukset tarkkojen välivaiheiden kertomisesta saivat luvan väistyä, kun onnistuin kuin onnistuinkin lykkäämään tätä koko projektia vikoille päiville asti… Lievä paniikki, mutta toivotaan että kyllä se tästä.

Koska en nyt itse ehdi opastaa, mihin tyyliin tuota yläosaa teen, niin jos jotakuta kiinnostaa, tsekatkaa tämä ohje. Käytin tuota apuna, vaikka tästä tulee kyllä aika erilainen, kuin ohjeen antamasta esimerkistä.

yo-mekko-ompelu

Vaikka oon ostolakossa, muutamia enemmän ja vähemmän tärkeitä hankintoja on ollut pakko tehdä. Osa liittyy kurssiin ja ensiviikon piirrustus- ja suunnittelukokeisiin tarvittaviin välineisiin (kolmannet sakset, hanskat, kuvassa näkymättömät värikynät ja sivuleikkurit), osa mun huoneen edustuskunnon viimeistelyyn (säilytysboxi ja helmalakana), osa itseni viimeistelyyn (kevytväri hiuksien epätasaisuusjämien häivyttämiseksi).

Aikaisemmasta kuvasta saattoi bongata myös kloriittipullon, joka liittyy oleellisesti noihin Cubuksen alennuksista sokaistuneena ostamiini housuihin. Tummemmista olisi tarkoitus vääntää aika tavalliset shortsit, vaaleampien lahkeisiin ajattelin tehdä liukuvaalennuksen. Rekvisiittana pari kesäistä toppia, jotka ovat päässeet aika tiiviiseen käyttöön, kun en kurssipäivinä aamuisin kello 6:45 herätessäni ole jaksanut välittää tuon taivaallista, mitä puen päälleni.

yo-mekko-ompelu
savityot

Tässä on siinä taannoisessa videopostauksessakin yhdessä vaiheessa nähty maljakko. Lasitin sen valkoisella tehden tuollaisia valumajälkiä, mutta väriä enemmän tykkään kyllä tuosta muodosta. Tuohon ei montaa ylppäriruusua tungeta joten juhliin otetaan kyllä joku muu maljakko, mutta tämän yhden etukäteen Gräsasta ihanalta savi-&hopeapuolen ohjaajalta Heleenalta saadun ruusun tuo kyllä kannattelee aika tyylikkäästi.

Tein sunnuntaina (eli ainoana vapaapäivänäni tässä intensiivikurssin aikana) ihan järkyttävän ison duunin ja siivosin ja kuurasin mun huoneen katon rajasta lattiaan. Oli jo korkea aika, oivoi sitä pölykoirien määrää…. Ja tavaroiden, niin paljon kaikkea jota ei saa tungettua järkevästi minnekään, mutta jota ei halua heittää poiskaan tai antaa eteenpäin! Kaikenmaailman roinaa, joilla on jonkinlaista muisto- tai tunnearvoa. Pikkasen liikaa hamstraajan vikaa?

Mutta koska kerran sain mun huoneen edustuskuntoon, niin mikäli se ei ehdi ylppärijuhlien aikana päästä jo pahasti repsalleen, teen ensimmäisen ja toivon mukaan ainoan tässä kämpässä tehtävän huonepostauksen. Ei sillä että tää loistaisi millään sisustuksellisella omaperäisyydellään, pakko vain ottaa tilaisuudesta kaikki ilo irti, kun täällä pystyy kerrankin jopa kävelemään ilman, että tarvitsee varoa minne astuu!

Palailen tunnelmiin sitten ennen yo-juhlia mikäli ehdin, mutta jos en, niin ainakin 1.6. on yksi etukäteen tehty teemapostaus. Ylioppilasjuhlista sun muusta tulee juttua sitten siihen tahtiin, kuin niiltä arkkitehtihaun piirrustus-&suunnittelukokeilta (3.6.-6.6.) ehdin. Sen verran osaan nyt tän intensiivikurssin pohjalta ennustaa, että niiden koepäivien jälkeen tulee olemaan kyllä henkisesti ja sen myötä myös fyysisesti niin väsynyt, ettei mitään rajaa…

Kellään muulla kiirettä, vai ovatko kaikki päässeet jo nauttimaan lomasta? Himpun verran kateellisena tässä odotan omaani…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Nyt tunnen kyllä itseni maailman laiskimmaksi 😀 Pääsykokeet olis huomenna ja mulla ei oo aikomustakaan mennä sinne. Pikkusen on luovuttaja olo. 😀 onnea sulle toivottavasti valmistuu mekko ajoissa, alku näyttää jo hyvältä!:D

  2. Jonna: Oivoi. 😀 No ei sitä aina voi jaksaa! Kiitos, kiirettä pitää mutta nyt tuli se kauan kaivattu motivaatiopiikki saada tuo valmiiksi, joten ehkä mä sittenkin voisin onnistua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *