DIY – Tiara-kruunu alumiinilangasta ja helmistä

Väliin vähän muitakin kuulumisia kuin vain Kiinaa, jottei kyseinen aihe ala ennen aikojaan tursuamaan tuutista ulos. Mulla on muutamaa muuttujaa ja matikkaa lukuunottamatta ollut mainio loma, joka pahasti näyttää kyllä olemaan loppumaan päin, vaikka tekemistä kyllä vielä riittäisi.

Ensi alkuun eilisen askarteluita. Koska mut on jo aika yleisesti profiloitu korujen tekijäksi, sain kaverilta vähän uudenlaisen haasteen: Voisinko tehdä hänelle hänen cosplay-asuunsa sopivan tiaran? No miksipä ei, ei kun vaan luonnosta paperille, tarvikkeet kasaan ja askartelemaan.

alumiinilanka-kruunu

Kaverini Saanan tekemä malli, jonka pohjalta tein kruunun.

alumiinilanka-kruunualumiinilanka-kruunu alumiinilanka-kruunualumiinilanka-kruunu

Koska hopea olisi materiaalina tullut tässä tarkoituksessa liian kalliiksi ollaakseen vain ystävän ele ja synttärilahja, tuli jälleen käyttöä tuolle alumiinilangalle. Se ajaa lähes saman asian, mutta on halvempaa ja helpompaa muotoilla.

En löytänyt meiltä kotoa yhtiäkään pihtejä, joten meni ihan sormin koko homma. Pikkuisia reikiä sormenpäät täynnä tuon ohuen metallilangan terävyyden vuoksi, mutta pahemmilta vaurioilta vältyttiin.

Tiaran tilaaja on nyt onnellinen omistaja. Itselleni voin luvata, että jos joskus satun saamaan tyttären, on mahdollisten prinsessaleikkien rekvisiitat tehtävissä helposti itsekin, vaikka kauppojen muovikruunuissa ei sitäkään vaivaa olisi. Tai sitten voin väkertää tiaran omani tai jonkun ystäväni hääkampauksen koristeeksi, tai ehkäpä morsiusneitojeni kutreille, jos sellainen sattuu sopimaan kuvaan. 🙂

alumiinilanka-kruunualumiinilanka-kruunu

Saatiin pari iltaa leikkiä kotia poikaystävän kanssa, kun porukat karkas Ruotsin risteilylle tuonne syysmyrskyaaltojen keskelle. Ollaan muun muassa nukuttu pitkään, datailtu kylkikyljessä omilla koneillamme, käyty leffoissa katsomassa Looper (suosittelen!), syöty sushia ravintolan sulkemisaikaan asti sekä eksytty Jukka Pojan keikalle – siis ihan kirjaimellisesti eksytty.

alumiinilanka-kruunu

Muita omakohtaisia kokemuksia ovat myös ensimmäinen kerta kuin joku tuntematon otti ja tarjosi baarissa juoman, ensimmäinen kerta kuin joku yritti morsettaa mulle kännykän näytöllä puhelinnumeroaan (ja myöhemmin nokatusten sille samaiselle morsettajalle vakuuttaminen, että en todella oo ottamassa sitä sen numeroa), integroinnin pänttäämistä pieniin aivoihini sekä tietenkin liiasta korkkareilla kävelystä kipeytyneet nilkat.

Huominen tietää lisää matikkaa (koe tiistaina), hissan opelle lupaamieni iPad-aiheisten kuvien piirtämistä (oon niin mukavasti vikalle päivälle taas jättänyt), kunnallisvaaleissa äänestämistä ja tulosten seuraamista (en vieläkään tiedä, ketä äänestäisin), sekä maanantain kouluaamuherätyksen ennakkomasistelua (lovely).

Toivottavasti tekin ootte keränny mukavasti energiaa tätä rankkaa ja pimeää loppusyksyä varten, pitäkää ystävät lähellä ja aurinko sydämessä! ♥

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

 1. Iu, noi sushit näyttää siltä että niissä ois pieniä ötököitä. :c

  Toi neuleliivi on ihana *kuola*… Oliko Kiinassa muuten mikä suhde ton rahan kanssa? Halvempaa vai kalliimpaa?

  Saat muuten tehä mullekkin sitten tiaran kun meen naimisiin, ei vastaväitteitä!♥

 2. Charlotta Wirén: Äläpä, ei ne kaikki mitään herkkuja olleetkaan, kuten toi vihreä joka oli sellaista limaisen mautonta rehua. 😀

  Riippui ihan mihin kauppaan meni. 🙂 Esimerkiksi tuo liivi lähti halvalla, koska ostin sen sellaiselta torimaiselta kauppa-alueelta jossa pystyi tinkimään hinnan aika matalaksi. Sen sijaan paikallisesta kauppakeskuksesta löytämäni H&M:n hinnat olivat samaa tasoa kuin Suomessa – ja Alishan mukaan kyseessä oli yksi sen mestan halvimpia vaatekauppoja.
  Joten jos haluaa shoppailla halvalla, ei kannata mennä ostoskeskuksiin ja kannattaa osata tinkiä kunnolla (mielellään Kiinaksi). 😉

  Okei, muista vaan ilmoittaa ajoissa. 😀

 3. Nea: Kiitos! Ei se loppujen lopuksi ollut niin vaikea kuin kuvittelin, alumiinilankaa on kohtalaisen helppo työstää. 🙂 Ja joo, tuli sormet kipeiksi. Pitäis varmaan hankkia jatkoa varten pihdit.
  Ihanaa, tervetuloa! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *