Kahden herkullisen kakun ohjeet

Tässä siis herkkupostausta ja ohjetta kahdelle superhyvälle ja kohtalaisen helppotekoiselle kakulle. Ansaitsivat oman postauksen. 🙂

Ihan uusi tuttavuus oli tällä kertaa keksipohjainen valkosuklaavaniljavaahtokakku. Riittääkö mausta kertomaan, jos sanon vain että NAM?

Ohjeena käytettiin omaa sovellusta tästä linkistä alas rullaamalla löytyvästä ohjeesta, mutta kirjoitan näitä pointteja tähän ihan itekkin, selkeyden vuoksi. 🙂




Tarkennukset vaiheiden 1 ja 2 välille:

Pohjasta

1,5 pötköllistä tavallisia dominokeksejä murskattuina + about 50 grammaa voita.

Täytteestä

2 dl kermaa + 2,5 dl Flora Vanillaa
– vatkattiin vaahdoksi


200g tuorejuustoa + 1 levy sulatettua Pandan valkosuklaata
– sekoitetaan keskenään ja kaadettiin sitten vaahtoon sekaan, sekoitetaan

4 liivatelehteä + (vähän reilut)2 rkl maitoa
– laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi

– lämmitetään maito esim. kattilanpohjassa (varo ettei maito pala pohjaan)

– puristetaan käsin liivatelehdistä turhat vedet pois ja sekoitetaan puristetut liivatelehdet maidon sekaan (ei pidetä enää kattilaa hellalla)


– kaada liivateliuos muun vaahdon sekaan ohuena norona sekoittaen samalla kuohkeasti.



Lisäohjeita saa kysymällä. 🙂 

Ja sitten tää toinen, mun ja äidin ns. bravuuri, alla olevan ohjeen mukainen normaali, yksinkertainen suklaakakku.

Kuivat ainekset:

3dl sokeria
2,5 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

Loppuosa taikinasta:

150 g voisulaa
2 kevyesti vatkattua munaa
1,5 dl kuumaa vettä

Muut:

korppujauhoa ja vähän sulaa rasvaa tai margariinia
Fazerin sininen suklaalevy

Ohjeet:

1. Sekoitetaan kuivat ainekset keskenään
2. Lisätään voisula, vatkatut munat ja vesi (Taikinan tulisi olla alla olevan kuvan mukaista, tai vielä löysempää.)
3. Kaada löysä taikina voideltuun, korppujauhoitettuun vuokaan
4. Paista 175°c uunin alatasolla noin 40 minuuttia
5. Jäähdytä vähän
6. Sulata suklaalevy vesihauteessa ja levitä kakun päälle
7. Anna kuorrutuksen jäähtyä jonkin verran (Tässä vaiheessa lisäsimme itse tuohon myös sulasta valkosuklaasta tehdyn koristelun)
– Liian löysänä lämmin suklaa tarttuu syödessä kiinni kitalakeen
– Liian kylmänä suklaa jämähtää liian kovaksi ja kakkua on vaikea leikata siististi
8. Nauti ♥


Sitten vähän nautintokuvia muista ihanista kotikutoisista herkuista, joilla söin itselleni pallomahan ja ähkyn. Ja synttärifiilistely kuvia.
Aaaah, graavilohileipiä ♥

Iskikö kellekään nälkä, herkkuhimo tai leipomisinnostus? 😀

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

13 Responses

  1. uh luojan kiitos söin just itteni täytee enneku lukasin : DDDD muuten oisin rynnänny samantien mein jääkapille ettii jtn hyvää.. : DDD

  2. pakko ottaa kummatki kakkuohjeet talteen ja testata joku päivä! kuulosti aivan järkyttävän hyvältä. 😀

    1. Ei, se tehdään ihan noilla aineksilla kuin mitä tuohon olen laittanut. 🙂

    1. Joo ittellekki tulee nälkä näin jälkeenpäin katsoessa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *