DIY – Häähuiskut: Vaihtoehto riisin heitolle ja saippuakuplille

Tiedätkö, mitä ”häähuiskut” ovat? On todella yleistä, että vihkimisen jälkeen heitetään riisiä tai sokeria, tai puhalletaan saippuakuplia. Mä halusin kuitenkin keksiä niiden sijaan jotain sellaista, mikä ei sotke ympäristöä, eikä ole säätilasta riippuvaista.

Tiedätkö, mitä ”häähuiskut” ovat?

On todella yleistä, että vihkimisen jälkeen heitetään riisiä tai sokeria, tai puhalletaan saippuakuplia. Mä halusin kuitenkin keksiä niiden sijaan jotain sellaista, mikä ei sotke ympäristöä, eikä ole säätilasta riippuvaista.

Päädyin kehittämään ”häähuiskut”, joissa on siistin tikun päässä nauhoja ja pienet heleästi helisevät kulkuset.

Vasta joskus häiden jälkeen löysin sattumalta Pinterestistä vastaavaan tarkoitukseen vastaavalla tavalla toteutettuja nauhakeppejä. Ja toisin kuin suomenkielessä, englanniksi niille oli ihan selkeä nimikin, ”wedding wands” tai ”wedding ribbons”. Tämä olikin kokemuksena hyvä esimerkki siitä, miten joskus käy niin, että voi kuvitella keksineensä jotain ihan itse, mutta oikeasti se onkin jo jossain keksitty. :–D

Häähuiskujen tekemiseen tarvitsin:

*Puutikkuja tai jotain vastaavia keppejä (myös puiset grillitikut voi sopia)

– Vahvat sakset tai leikkurit

– Esim. rustiikkista *luonnonhamppunarua tai *pellavanarua, tai jotain muuta narua tai nauhaa tikkujen päällystämiseen

– Eri värisiä nauhoja (leveys suunnilleen 0,5 cm – 1 cm), kuten tällaista *6mm leveää vihreää satiininauhaa ja *10mm leveää luonnonvalkoinen satiininauhaa

– Pieniä heleästi heliseviä pieniäkulkusia / tiukuja (itse käytin näitä Villihelmen hopeoituja minikulkusia)

– Ohutta kupari- tai *metallilankaa (näitä saa myös *monissa ei väreissä)

*Kuumaliimapyssy & *kuumaliimaa

Työvaiheet menivät kutakuinkin näin:

1. Tikkujen pituuden päättäminen (15cm), ja puisten tikkujwn katkominen sen mukaan oikean kokoisiksi palasiksi.

2. Sopivan nauhamitan päättäminen (n. 30-35cm), ja nauhojen pätkiminen sopivan kokoisiksi palasiksi.

3. Nauhojen niputtaminen 5 nauhan setteihin, ja toisiinsa kiinnittäminen kieputtamalla toiseen päähän ohutta kuparilankaa suunnilleen parin sentin matkalta.

4. Tiukujen kiinnitys. Kuparilangan lomaan ujutettiin myös yksi pieni tiuku per 5 nauhan setti. Tiukujen kiinnitys pitää olla suhteellisen väljästi tehty, eli ei liian kiinteästi kiinni missään, jotta niiden ääni pääsee soimaan mahdollisimman heleästi. Sen vuoksi ne näkyvät kuvissakin olevat varsin väljissä lenkeissä.

4. Nauhojen kiinnittäminen tikkuihin kuparilangalla kieputtaen. Laitoin tikkuja aina 3 kpl per setti, koska yksi tai kaksi olisi tuntunut kädessä liian ohuelta. Tiu’ut on hyvä suunnata nauhojen suuntaisesti ulos tikuista.

5. Tikkujen päällystäminen rustiikkisen tyylin luovalla pellavanarulla. Aluksi kiinnitys onnistuu myös ihan ilman liimaa ja päät voi väliaikaisesti päätellä ihan vaan solmuilla.

6. Viimeistelyvaiheessa kannattaa sinetöidä narupäällystyksen pysyminen laittamalla tikun kumpaankin päähän läpinäkyvää kuumaliimaa. Sillä tavoin voidaan varmemmin välttää se, että mistään huiskusta alkaisi päällystys purkautumaan kesken käytön.

Meidän uskonnottomasta hääseremoniatoteutuksesta kerroinkin jo toisessa postauksessa.

Nämä huiskut olivat mielestäni tosi kaunis lopetus meidän vihkiseremonialle.

Ne olivat sekä visuaalisesti että ääneltään kauniita, vaikka sitä ei näistä pysähtyneistä kuvista voikaan ihan sillä tavalla kokea, kuin miltä se näytti ja tuntui juuri tuossa hetkessä… Kuja, joka muodostui heleästi helisevistä värikkäistä huiskuista & hymyilevistä tai nauravista juhlavieraista. ♥️

Vieraatkin vaikuttivat pitävän näistä, koska yli puolet huiskuista lähti kävelemään, vaikka ajattelin, että olisin häiden jälkeen kierrättänyt nämä eteenpäin myymällä. Siinä oli pieni error ohjeistuksessa, mutta ei se mitään! :–D Huiskut suoriutuivat kuitenkin hommastaan juuri kuten pitikin, ja se riittää.

 

Mulla on tallessa on vielä 34 kappaletta näitä häähuiskuja, jotka voisin myydä eteenpäin, jos niille löytyisi jostain kiinnostunut ostaja!

//

Hääpäivän kuvat (c) The Bottenstocks

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

One Response

  1. Katsoin Instagramista sun hääkuvia ja muita, ja sulla on kyllä raikkaita ideoita! Vaikka ymmärrän tuon, että joku muu on sitten kuitenkin keksinyt jotain samanlaista jo ennenkin… 😀 Koin jouluna suuren valaistumisen katosta roikkuvasta joulukuusesta, jota en vielä toteuttanut, mutta sehän olikin jo jonkun kulttuurin ikiaikainen perinne. Mutta tosiaan kiva nähdä vaihtelua suomalaiseen hääjuhlintaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *