Matkalle IRANIIN – Videopostaus

huivi-asu

Lähden siis Iraniin. Kahdeksi viikoksi, kahden opiskelukaverin kanssa.

Osa kavereista yllättyi ja osa innostui. Roope vitsailee mutta suhtautu muuten hyvin. Vanhemmat meinasi saada slaagin.

Muakin on jännittänyt, mutta lähinnä se, onko mun vaatteet oikeanlaiset. Iran kun on islamilainen maa, ja sen mukaan maassa on myös pukukoodi. Mutta pikkuhiljaa alan senkin suhteen olemaan ihan jees. Oon googlettanut paljon ja saanut vaatevinkkejä kaverin iranilaiselta kaverilta ja mun iranilaiselta työkaverilta. Lähden tosin matkaan pelkillä käsimatkatavaroille, joten kaiken mukaan mahtumisen kanssa on vähän haasteita.

Videolla mietintöjä aiheesta ja joidenkin asukokonaisuuksien esittelyä: 

Kuvailin videon viikko sitten. Jos se ei toimi tässä, niin se löytyy myös youtubesta täältä.

Lyhyesti: Kyse on matkasta, jossa me ollaan edustamassa meidän yliopistoa ja Suomea. Lähden kahden muun suomalaisen kanssa Tabriziin, kansainväliseen arkkitehtuuriopiskelijoiden workshoppiin sekä kaupunkien kasvua ja suojelua koskevaan konferenssiin (The 10th International Policy Forum on Urban Growth and Conservation in Euro-Asian Corridor). Lisäksi matkaan mahtuu excursiota maan mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin.

Mä ajattelin valmistua ensi kesänä, joten tällaisia tilaisuuksia ei juuri ehdi enää tulla vastaan. Joten kun tämä mahdollisuus tuli kohdalle, ja päällekkäin sovitut asiat sai yhteisymmärryksessä peruttua, tartuin heti tilaisuuteen.

huivi-asu

En usko, että tähän matkakohteeseen tulisi ihan äkkiä ihan muuten vain lomamatkalle suunnattua.

Koska kyseessä on tosi erilainen kulttuuri, kuin tämä länsimainen johon on tottunut, matka jännittää vähän eri tavalla. Ehkä eniten se, että siellä on varmasti kuuma, ja mä en oo kovin hyvä viihtymään kuumassa. 😀

Ei kellään sattuisi olemaan kokemusta Iranissa matkaamisesta tai muutoin vinkkejä matkaan?

Oon tosiaan yrittänyt googlettaa paljon, mutta Iranissa matkustaminen ei ole mikään puhkikulutettu aihe matkablogeissakaan, toisin kuin moni muu maa…

Lennän Irania kohti sattumalta just mun synttäripäivänä – suoraan Milanosta, jonne mennään about kaikkien meidän toimiston työntekijöiden kanssa muutamaksi päiväksi excursiolle.

iran-asu

Videolla myös muutamia asuja, kuten tää ylläoleva, joiden oletan/toivon soveltuvan Iranin pukukoodiin & säähän. Näkee sit myöhemmin, mikä oli lopputulos. 😀

On ajastanut näillä seuraavalle parille viikolle joitain postauksia, siltä varalta ettei reissun päältä kerkeä. Mullahan ei ole tarkkaan ottaen hajuakaan, mistä meidän viikkojen ohjelma oikeasti koostuu, ja kuinka paljon ja hyvin saatavilla on esim. nettiyhteyttä.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

    1. H&M. Se on oikeastaan mekko, mutta käytän sitä tolleen auki takkina kun täällä tarttee olla sellanen. 😀 Sopivan ohutta kangasta näihin lämpötiloihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *