Lemppariputiikki: Ideahuone, omaperäinen sisustuskauppa – Tampere-suositus

tampere-sisustuskauppa-ideahuone
id-tampere-sisustuskauppa-ideahuone

Joskus uusia mielenkiintoisia paikkoja ja kauppoja löytää kavereiden avulla. Joskus eksymällä. Joskus siten, että etsii jotain tiettyä paikkaa, ja löytääkin muuta.

Ja joskus käy niin hyvin, että sellaisia ilmestyy sopivasti juuri sun kotimatkan varrelle. ♥

Tässä enemmän tai vähemmän harvakseltaan päivittyvässä postaussarjassa esittelen monenlaisia vierailun (ja asiakkuuden) arvoisia putiikkeja. 

Eli siis kauppoja tai muita vastaavia löytöjä, joita suosittelen vilpittömästi teille muillekin. Pääasiassa kivijalkaliikkeitä, ja pääasiassa täältä Tampereelta, vaikka tuli noista Tukholmankin mielenkiintoisista kirppiksistä ja myymälöistä sun muista eräänä päivänä kirjoitettua.

Noin vuosi sitten mun kotikonnuille putkahti mielenkiintoisella nimellä varustettu putiikki, joka onnistuu kiinnittämään mun huomion joka kerta, kun kävelen siitä ohi.


Tässä on mukana aika paljon kuvia, ja siitäkin huolimatta näistä näkee vain pienen osan liikkeen sisällöstä.

tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone

IDEAHUONE

Sammonkatu 22-24, Tampere

Jo siitä näyteikkunan läpi näin, että tää on mun tyylinen putiikki. Selvästi jonkin verran vintage-tavaraa, mutta siinä rinnalla myös jotain outoa. Outoa, mutta omaperäistä.

Liikkeeseen astuessa en ollut ihan varma, tulinko pienelle kirppikselle vai mihin. Tyylissä on vähän sellaista sympaattista kotikutoisuutta, ja minne katse ehtiikin, aina tuntuu löytyvän jotain uutta. Ja usein jotain yllättävää.

Ideahuoneessa myydään sellaista tavaraa, jota ei tule vastaan ihan joka kaupassa. 

Että ei tosiaan ole liian ”mainstream”, ja silti moneen kotiin sopivia asioita. Liikettä on hankala lokeroida tiettyyn genreen. Facebook-sivun esittelyssäkin sanotaan ”sisustuksen sekatavarakauppa”, joka ei sekään kerro ihan hirveästi.

Itse määrittelisin tämän kaupan kuitenkin eniten sisustuskaupaksi, josta löytyy sisustusesineiden lisäksi myös käyttöesineitä. Ja vaikka jokin näyttäisi koristeelta, ulkonäkö voi pettää: ne tyylikkäät vanhanaikaiset sakset ja pölyhuiskat ovat kuin vuosikymmenten takaa, mutta silti tarkoitettu ihan käyttöön sopiviksi. Eli siis, sisustukseen sopivan kauniita hyötytavaroita!

Ripaus outoutta tuo monipuolisuutta.

Se tekee paikasta omanlaisensa, ja samalla liike palvelee hyvin erilaisia ostajia. Joku voi haluta kotiinsa kallon, joku toinen täytetyn ketun tai kehystetyn tarantellan. Mua sen sijaan kiinnostaa erityisesti kaikki rustiikkisen vanha ja vintage. Erikoisuudetkin kiehtovat, kuten tuo upea sarvipäinen kallo, mutta en ihan äkkiä näe sellaisia meidän kotiin sopivina. Saa nähdä, kuinka monta kertaa pitää käydä katsomassa, ennen kuin ehdin tottua ajatukseen. 😀

tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone

Valikoimasta löytyy vanhaa ja uutta, mutta ei ”vanhennettua uutta” eli feikki-vanhaa, minkä itse ainakin yritän kiertää kaukaa. 

Jos joku tavara näyttää vanhalta, sen pitää myös olla vanha. Sillä pitää olla historia, oma tarinansa. Sen pitää olla sitä, miltä se näyttää.

Karttelen myös turhia muoviesineitä aina kun vaan vaihtoehtoja löytyy, ja arvotan luonnonmateriaalit korkealle. Ja se kuuluu myös tämän paikan arvoihin.

Puuta ja metallia, kierrätettävää ja kestävää tavaraa, vintagemaaleja, ekologisia pesuaineita, ja niin edelleen.

Myytävät tavarat tulevat milloin mistäkin: osa on putiikinpitäjälle itselleen kertynyttä vanhaa tavaraa, ja osa tulee muualta maailmalta, kuten Ruotsista. Kyselin aika paljon kaikkea, ja ei ainakaan voi syyttää vastausten tai palvelun puutteesta. Päinvastoin, täällä tuntee olonsa hyvin tervetulleeksi. 🙂

Ideahuone ei ole ollut pystyssä vielä vuotta kauempaa, ja toivon, ettei se ole myöskään ihan äkkiä katoamassa! Suorastaan virkistävä paikka täällä Tampereen kivijalkakauppojen kirjossa, jonka valikoima varsinkin täällä Kalevan puolella on muutoin aika valjun puoleinen.

tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone

Suosittelen käymään vierailulla, erityisesti tamperelaiset, mutta myös Tampereella vierailevat! 

Kaleva ei ole ihan ydinkeskustaa, mutta ei kaukana siitä, vaan ihan kivenheiton päässä (oikeasti, kun keskustasta lähtee itään, ohittaa Kivenheitto-baarin ja suuntaa Sammonkadulle, niin on käytännössä jo perillä). Ja eihän mikään tän kompaktin keskusta-alueen tuntumassa ei ole oikeasti kaukana.

Jos ei jaksa kävellä, niin aivan viereen pääsee myös busseilla 3, 17, 25, 37, ja enää muutama vuosi, niin sitten myös ratikkalla.

Kun itse kulkee usein ohitse ja hengailee muutenkin lähes naapurietäisyydellä, on huomannut, että tosi lyhyestä etäisyydestä on joskus haittaakin. 

Tulee harkittua pitkään, lykättyä vierailua. ”Tuun vähän myöhemmin, kun se on ihan tuossa vieressä”. Jos taas paikka olisi kauempana, mahdolliset ostopäätökset voisi jopa tehdä helpommin, ”varmuuden vuoksi”. Kun sinne ei kumminkaan tule ihan heti palattua. Mutta toisaalta, silloin en välttämättä tietäisi edes sen olemassa olosta mitään.

tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone
tampere-sisustuskauppa-ideahuone

Eikö vaikutakin hurmaavalta?

Ideahuoneen Facebook-sivuille tulee kuvia uutuuksista ja muista mielenkiintoisista myyntiartikkeleista, kannattaa käydä seuraamassa jos kiinnostuitte! Verkkosivu taisi olla huollossa, mutta tuon avulla pysyy kätevästi ajantasalla. 🙂

Jos Tampere-vinkit kiinnostavat, lue myös sarjan aiemmat osat, muun muassa kaktuksiin erikoistuneesta Kukkakauppa Opuntiasta, sekä paikallisia & tyylikkäitä laukkuja ja kenkiä tuottavasta Kenkäpaja Pihkasta.  Myös Tampereen mielenkiintoisimmista kahviloista löytyy aika monta kirjoitusta.

Tampereelle avattiin vastikää uusi kauppakeskus ja siellä on paljon kauppoja ja plaaplaa. Mietin, pitäisikö mun ehkä kirjoittaa jossain välissä jonkinlainen analyysi siitäkin? Koen, että mulla on sen suhteen aika ristiriitaisia ajatuksia…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Mielenkiintoisen näköinen putiikki, kiitos vinkkauksesta! Tuolla pitääkin piipahtaa 🙂

  2. Aivan ihanan oloinen ja näköinen putiikki! Kiitos vinkistä, ihan ehdottomasti pakko joskus pyörähtää hypistelemässä, ihailemassa ja ostoksilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *