Keittiön pöytätasolle minihylly puulaatikoista

id-hylly-puulaatikoista

Jonkin aikaa sitten tulin eräällä Ikea-kierroksella hamstranneeksi mukaani useita puulaatikoita ja lasipurkkeja työhuoneen järjestelyä varten. Kun sitten kokosin niitä kotona ja tajusin ottaneeni muutaman liikaa, piti niille etsiä uusia sijoituspaikkoja.

Meidän keittiössä on suhteellisen vähän hylly- ja kaappitilaa (vaikka meidän seinälle pynttäämä avohylly edustaakin ihan nätisti).

Siitä tuli mieleen kokeilla asemoida laatikot keittiötason seinustalle ”hyllyiksi”.

Tällaisten laatikoiden käyttäminen sisustuksessa taitaa olla tällä hetkellä aika trendikästä, mikä erilaisia inspiraatiokuvia on uskominen. Oon nähnyt monenlaisia tällaisista Ikean laatikoista ja vastaavista koottuja hyllyjä, mutta ihan näin yksinkertaisesti aseteltuna en.

Mun mielestä tällä sai tosi kivasti lisää ryhtiä keittiöön, vieläpä ilman että tarvitsi kiinnittää mitään mihinkään! Yhtä pienellä aikaansaatu kevyt kasvojen kohotus, kuin mitä se meidän keittiön pienodinkonenurkan feikkihylly.

Samalla löytyi sopivat paikat monelle hankalalle astialle.

Sellaisille, jotka halusivat olla esillä, mutta mahtuneet seinähyllylle, eivät sopineet tuohon harmaalle laminaattitasolle.

Harkitsen vielä, josko jaksaisin petsata nuo laatikot vähän tummemmiksi. Se ei käytännössä ole tarpeen, mutta tuolla keittiössä on muuten kaikki puupinnat samaa pähkinäistä sävyä (kuten se meidän vanhasta ompelukoneesta tehty pöytä). Eipä kukaan taida sitä eroa juuri huomata – paitsi mä. :’)

hylly-puulaatikoista
hylly-puulaatikoista
hylly-puulaatikoista

Samoihin aikoihin hommasin myös tuollaisen mustan magneettikaistan.

Ajattelin, että saataisiin sellaiseen helposti kiinni ne eniten käytettävät välineet, aina saksista juustohöylään. 

Muuten ne liitelee aina siellä sun täällä, ollen hukassa just silloin, kun niitä tarvitsisi… Tällä hetkellä valtaosa kaikista meidän kapustoista ja lastoista seisoo tuossa coolerissa, koska se sattuu olemaan ainoa sopivan kokoinen kulho. 😀

En kuitenkaan viitsinyt alkaa tuohon väliseinämään porailemaan tai naulaamaan. Kokeilin ensin kaksipuolista teippiä, jonka pitäisi kestää hyvin painoa. Aluksi näyttikin hyvältä, mutta parin päivän päästä teippi alkoi jo hiukan pettää, ja magneettikaista lähti valumaan seinää myöten… Otin sen sitten irti, etteivät tavarat kohta lentelisi.

Jossain sisustuskeskustelussa joku ehdotti sellaisia ”Taulukiinnike Command” -asennusliuskoja.

Tai kiinnityspaloja tai miksikä niitä kutsuisikaan, englanniksi ”command picture hanging strips”. Niillä kuulema pysyy hyvin seinällä taulut sun muita jopa 5 kilon painosta, mutta samalla helppo irroittaa ilman että jää jälkiä.
Eli kuulosti ainakin tosi lupaavalta! En vielä ehtinyt testailemaan, mutta kuulema jostain Clas Ohlssonilta löytyisi. Onko sulla sattumalta kokemusta noista?
Mun mielestä tää teki tuosta tyhjän valkoisesta nurkasta tosi mielenkiintoisen kohdan meidän keittiössä! Ja muotoonsa nähden tää on myös käytännöllinen systeemi: mun savikulhot sopii tuonne ihan täydellisesti. 😉Mitä sä tykkäät? Ootko itse kokeillut jotain vastaavan tyylisiä innovatiivisia säilytysratkaisuja? 

Niistä meinaan olisi paljon iloa, jos haluat jakaa ideasi. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

 1. Commandeista on kokemusta – taulun kiinnittämiseen tarkoitetuista liuskoista ja seinäkoukuista.
  Niillä pysyy peili seinällä ja tuhottoman painava säilytyslokerikko eteisessä, jossa on sateenvarjot, pipot, työkaluja jne. Peili tippui kerran alas, ei onneksi särkynyt. Syy varmaan oli siinä, että seinän levytykset menevät hieman eri tasossa. Nyt se on ollut taas yli vuoden paikoillaan. Seinälokerikko ei ole näyttänyt irtoamisen merkkejä ja on ollut seinällä monta vuotta.
  Irtoaa todella nätisti maalatusta betoniseinästä, eikä ole jättänyt jälkiä (testattu tauluissa). Ilmeisesti jokin maalityyppi on herkempi irtoamaan. Pysyy myös kylppärin kaakelissa, jossa ei tahdo mikään muu pitää.
  Voin suositella!

  1. Jes! Hyvä tietää, kiitos kun kommentoit! 🙂 Varmasti kokeilen noita heti kun ehdin, kuulin kaveriltakin kommenttia että hänellä ainakin on toiminut hyvin.

 2. Kauniin näköistä, pehmeät värit teillä keittiössä! 🙂 Tommonen metalli puukoille ja muille olisi todella kätevä ehkä meillekin, mökillä on tommonen. Ihanaa sisustusinspistä, meilläkin olisi kiva saada keittiöön vähän lisää ilmettä nykyiseen tylsään. Joten tästä on ainakin itselleni jeesiä! 🙂

  1. Kiitos Katri! 🙂 Ihanaa jos tästä oli inspistä! Toi magneetti on kätevä, pitää saada se pian taas ripustettua seinälle. Löysin äsken meidän keittiösakset olohuoneen nurkasta – siis kaikkialle ne välineet vaeltaakin, jos ei oo kunnollista paikkaa mihin palauttaa….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *