DIY – Keittiön kehystetty liitutaulu

diy-liitutaulu

Tästä se alkaa, kiireinen syyslukukausi töineen ja kursseineen! Mulla on kädet täynnä hommia, mutta koitan löytää aikaa blogillekin.

Kirjoitin edellisessä diy-postauksessani tekemistäni läpinäkyvistä kasvitauluista, joissa kehystin prässättyjä kasveja kahden lasin väliin. Se oli ilmeisesti tosi tykätty idea – kiitos paljon kaikista kommenteista! 🙂

Tein niiden taulujen kanssa aikalailla samaan syssyyn tällaisen sisustusliitutaulun, käyttäen niitä toisesta projektista ylitse jääneitä tarvikkeita, eli lasittomiksi jääneitä kehyksiä. Siinä mielessä hyödyllinen jämäaines-diy siis!

Tällaiseen liitutauluun voisi kirjoittaa vaikka illan erikoismenun, tärkeän muistilistan, tilannetajuisen mietelauseen tai aamuiset terveiset asuinkaverille.

Edellisen taulu-diyn tapaan tääkin oli tosi helppo ja nopea tekele. Ja sanoisin, että lopputuloksestakin tuli aika hauska. 🙂

diy-liitutaulu

Liitutaulun tekoon tarvitset

 • Taulupohjan, puuta tai pahvia, halutessasi kehyksineen kaikkineen (esim. Ikeasta)
 • Liitutaulumaalia & pensselin tai pienen telan
 • Liituja/liitutusseja

Työvaiheet olivatkin vain, että pari kerrosta maalia taulupohjaan, antaa kuivua kunnolla, ja sitten pohja kiinni kehyksiin. Ja siitä sitten liiduilla taituroimaan.

Ei se tosin ihan taituroinnilta tuntunut. Onneksi rätillä oli helppo pyyhkiä sotkut pois, ei nimittäin ihan ekalla tai tokalla kerralla onnistunut. Kaunokirjoituksesta ei kantikkaalla liidulla ainakaan tullut yhtään mitään. 😀

diy-liitutaulu
diy-liitutaulu
diy-liitutaulu
id-diy-liitutaulu
diy-liitutaulu
diy-liitutaulu
diy-liitutaulu
diy-liitutaulu

Mun mielestä tää sopii aika hyvin meidän pieneen kahvilatunnelmaiseen keittiöön. Vai mitä tykkäät? Toi teksti nyt kuvaa aika hyvin mua, kun piti äkkiä keksiä jotain järjellistä esimerkiksi kuvaa varten heti maalin kuivuttua. Roopekin hyväksyi. Jääkaappi on meidän kummankin kaveri. 😀

Mutta oikeesti, hitto että noilla tavallisilla liiduilla on vaikea kirjoittaa! Liitujen sijaan esim. liitutaulutussit voisivat olla kätevämmät, niillä voisi olla helpompi piirtää ja kirjoittaa niin että tietää, mihin kohtaan se tekemänsä viiva oikein osui. En ite oo niitä kokeillut, mutta pitäis varmaan pistää testiin. Ehkä tulis vaihdeltua enemmän tuota taulun sisältöäkin, kun ei olis niin vaikea tuottaa siedettävän näköisiä koukeroita. 😀

Minkälainen teksti/kuva sun tauluun sopisi parhaiten, jos sellaisen tekisit (tai jos sulla jo on)?

Mä tykkään että tää on myös hauska lahjaidea, jos itellä ei oo tarvetta tai tilaa, mutta jollekin kaverille vois sopiakin. 😉

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

 1. Ompa kiva, toi on aika hienoa kun nykyään on noita erilaisia maaleja! Meillä on eteisessä liitutaulu joka on hankittu ikeasta, myöhemmin maalasin sen valkoiseksi. Tätä tekniikkaa voisi tietenkin yhdistää myös muualle 🙂

  http://www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  1. Kiitos Katri! Niin tosiaan voi! Mä maalasin tällä joskus muutama vuosi sitten tällä samalla maalilla myös yhden valokuvataulun kehykset, niistä tuli myös aika hauskat! 🙂

 2. Helppo toteuttaa ja aika käytännöllinen, kiitos vinkistä! Voisi vaikka käyttää jonkun kahvilan tai vastaavan hinnastona, olisi ainakin helppo pyyhkiä esimerkiksi hinnat ja vaihtaa uudet tilalle..??
  Itse ostin Tokmannilta ihan valmiita liitutaulu pohjia jotka vaan liimataan pintaan kiinni, mutta täytyy näitä testata jos tulee lisää tarvetta kylteille. 🙂

  Ihanaa kun laitat aina näitä inspiroivia DIY juttuja, saa vähän inspiraatiota ja ideoita omiin juttuihin! <3

  1. Niin tosiaan voi, mun mielestä tällanen kehystetty taulu on tosi luonteva just kahvilamiljööseen tai vastaavaan paikkaan, jonne haluaa sellaista tunnelmaa. 🙂 Liitutaulumaali on myös siitä kätevää, että siinä on vähemmän rajoitteita kuin valmiissa liitutaulupohjissa: voi esim. maalata suoraan seinään tai vaikka lastenhuoneen pöydän pintaan, jos on tarve vähän laajemmalle piirtämisalueelle. 🙂

   Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! <3 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *