Lemppariputiikki: Kukkakauppa Opuntia – Tampere-vinkki kaktusten ystäville

kaktuskauppa-tampere

Tämä kirjoitus on jatkoa mun keväällä aloittamalle Lemppariputiikki -postaussarjalle, jossa esittelen erilaisia ihania ja vierailun arvoisia liikkeitä, jotka ovat jääneet mulle tosi positiivisesti mieleen ja joita mielelläni suosittelisin.

Mun aiemmin kirjoittamat esittelyt Tampereen kahviloista ovat olleet tykättyjä, ja tää aihe sai inspiraationsa siitä.

Näiden kirjoitusten tarkoitus on nostaa esiin lähtökohtaisesti tamperelaisia kivijalkaliikkeitä.

Sellaisia paikkoja, joihin ei välttämättä löydä ilman hyvää vinkkiä tai jotenkin muutoin sattuman kaupalla. Ajatuksena on tuoda esille se, että kyllä meidänkin kaupungista ja maasta löytyy tunnelmallisia putiikkeja, en ne oo vaan ulkomaiden erikoisuus. 🙂

Tällä kertaa esittelyssä oleva putiikki osui mun silmään joskus vuosi sitten, kun ajettiin siitä autolla ohitse. Mielenkiintoinen nimi ja houkutteleva näyteikkuna painuivat nopeasti mieleen, mutta kesti varmaan vuoden, ennen kuin sain aikaiseksi lähteä katsomaan, millaisesta liikkeestä todella on kyse.

kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere

KUKKAKAUPPA OPUNTIA

Kukkakauppa Opuntia

Hämeenpuisto 31, Tampere

Kukkakauppa Opuntia sijaitsee ihan Hämeenkadun toisen pään vieressä Hämeenpuistossa. Jo ikkunasta huomaa, että kyse ei ole ihan tavanomaisesta kukkakaupasta. Nimensä mukaisesti tämän kukkakaupan erikoisalana on kaktukset.

Valikoimassa vaihtelee monenlaisia kasveja trendikkäistä uutuuksista perinteisempiin. Erityisesti hyllyillä näkyy eri kokoisia kaktuksia, mehikasveja ja ilmakasveja (joista pari viikkoa sitten kirjoitin). Osa kasveista roikkuu katosta ruukuissa, lasiterraarioissa tai kokedama-palloissaan. Normaaleja leikkokukkia löytyy ja kukista voi tilata juhliin erilaisia kimppuja, mutta itse liiketilassa ne eivät ole yhtä näyttävästi esillä kuin kaktukset.

Kaktuksia ja muita lämpimien maiden kasveja kulkeutuu liikkeeseen ympäri maailmaa, ja liikkeen Facebook-sivuilla ja Instagramissa tiedotetaan ahkeraan uusista tulokkaista.

Opuntia on käymisen arvoinen putiikki, vaikka suunnitelmana ei olisikaan ostaa itselle kasvia.

Liikkeessä on hyvä tunnelma, paljon mielenkiintoista nähtävää, palvelu pelaa ja kysymyksiin saa vastauksia.

Ja lopulta huomaat, että oot sitten kumminkin lähtenyt kotiin jonkun coolin kasvin kanssa. 😀

Tai no, mulle ainakin on vaikeaa käydä täällä ilman, että lähtisin kumminkin joku kasvi kainalossa kotiin. Ja sekin vaatii hirveän paljon itsehillintää, ettei ottaisi useampaa kuin yhtä kerralla! Haluaisin hamstrata noita kaikkia, kaktuksia, mehikasveja ja ilmakasveja koko kämpän täyteen, mutta hiljaa hyvä tulee. Parempi harjoitella muutamalla kerrallaan, kun ne kuitenkin vaativat huolenpitoa pysyäkseen hengissä.

kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere
kaktuskauppa-tampere

Mä lähdin tältä vierailulta mukanani kokedama-palloon istutettu köynnöksenä laskeutuva helmivillikka -mehikasvi.

Oletko muuten ennen kuullut kokedamoista? Kokedama eli sammalpallo on perinteinen japanilainen istutustapa, jossa pallo toimii käytännössä vähän kuten kukkaruukun tavoin. Ne on näyttäviä sisustuselementtejä mutta samalla helppohoitoisia ja kestäviä, ja kasvit viihtyvät niissä hyvin. Mun mielestä ne on ulkonäöltään tosi mielenkiintoisia, eikä niitä ainakaan tähän mennessä ole muissa kukkakaupoissa tullut vastaan. Opuntian kokedamat ripustetaan messinkitankoihin, ja mun palleroni roikkuu kotona niiden varassa nätisti verhotangosta.

Seurasin miten tuo palloon istuttaminen käytännössä tapahtui, siitä tuo yllä oleva kuvasarja. Opuntian sivuilla on paljon lisätietoa kokedamoista – myös esimerkiksi ohjevideon muodossa, jos vaikka kokedamoja tekevää kukkakauppaa ei mistään lähistöltä löydy, ja haluaa kokeilla sellaisen tekoa itse. 🙂

Sellainen kaktusten ystävien karkkikauppa siis tällä kertaa!

Mistä sinä yleensä ostat kukkasi&kasvisi?

Saa muuten vinkata, jos teillä on jotain omia vierailun arvoisia suosikkipaikkoja.  🙂 Pidetään pienten kivijalkaliikkeiden lippua korkealla!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Aivan ihanan näköinen putiikki, itse saan useimmat kasvini äidiltä joka toimii puutarhurina. Toinen hyvä paikka on Kodin Terra 🙂

    1. Niin on! Aijai, kätevä perhe-etu. 😀 Kodin Terraa ei ookaan tullut kokeiltua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *