Lomakoomaa kirjojen parissa – 3 kirjavinkkiä eri genreistä

parveke-valot

Joulu tuli ja meni, ja vuodenvaihde siinä samassa rytäkässä. Täällä ei pienimuotoista tietokonevapaata lukuunottamatta ole oikeastaan lomailtu, kun virallisia vapaita lukuunottamatta arki on mennyt töissä. Mutta kun vapaa-aikaa on tullut vietettyä lähinnä nukkuen ja kirjoja lukien, niin arvatkaa mitä? Tää on tuntunut ihan lomalta.

Kun multa eilen loppui viimein kirjavarasto kesken ja oli pakko keksiä jotain tekemistä, järkkäsin keittiön kaapit uudestaan ja suunnittelin sinne sijoittuvaa seuraavaa nikkarointiprojektia. Tänään sain kevään käsityökurssi-ilmoittautumisten pakottamana viimein läppärinkin auki. Se siitä somelomasta!

kirjat-suositus
rocky-road-herkkuUuden vuoden pippaloiden värikäs herkku, rocky road.minikuusi
tunnelma

Mutta vitsit miten kirjojen parissa on ollut helppo rentoutua – en edes muistanut, miten ihanaa on kun tarina imaisee mukaan maailmaansa ja sulkee ulos kaiken muun. Edellisestä kerrasta olikin jo ihan luvattoman pitkä aika…

Tää ajatus syttyi joulunvietossa vanhempien luona, kun läppärin tai teeveen avaaminen ei tuntunut yhtään sopivan tunnelmaan, mutta muutakaan tekemistä ei ollut. Kirjoja ei tullut otettua mukaan ja porukat olivat juuri tyhjentäneet kirjahyllynsä varastoon, mutta onneksi veljen koululaukusta löytyi joku kirja, joka hänen ”olisi pitänyt lukea, mutta ei pidä enää”… Haha.

Vaikkei täysiä lomapäiviä juuri ollut, ehdin kuitenkin hiukan kokeilemaan, miltä ne eri genret oikein tuntuvat, ja mistä mä oikein pidinkään.

  • Alkuun potkaistiin Leena Lehtolaisen Maria Kallio -dekkarilla, joka tarinan lisäksi viehätti siksi, että tarina liikkui niin elävästi mun kotiseudun maisemissa.
  • Sofi Oksasen Puhdistus iski mun historian havinasta viehättyvään soppeen, herätti ajatuksia ja jätti pään täyteen kysymyksiä.
  • Annukka Salaman Käärmeenlumooja oli mukavan kevyttä luettavaa ja lupaava alku koukuttavalle Faunoideista kertovalle fantasiasarjalle.

Vähän kyllä ihmetytti, kun tuo viimeinen oli asemoitu lastenosastolle, koska en itse kyllä laskisi sitä lastenkirjaksi…


Onko teillä suositella jotain omia suosikkeja? Ottaisin tosi mielellään vinkkejä vastaan!

parveke-tunnelma
varjo-heijastus
koti-tunnelma
uusi-vuosi-ilotulitus

Uusi vuosi uudet kujeet? Joo, todennäköisesti ei. Tässä uudessa vuodessa selkeän puolella liikkuu ainoastaan työkuviot, joten tavoitteet ei koske kuin lähinnä sitä.

Syksyyn ja opintojen jatkamiseen on vielä sen verran paljon aikaa, että sitä ei jaksa vielä miettiä… Tulisi nyt ensin edes kevät. On muuten taas niin perus tää asetelma, että ensin lumeton joulu ja uusi vuosi, ja sen jälkeen sitten tupruttaa ja pakastaa. Joo sinänsä kiva nähdä välillä luntakin, mutta mun mielestä vuoden vaihteen jälkeen voisi vaan suoraan tulla kevät!

Viime kuulta jäi vielä jonkin verran kuvia ja postausaiheita, mutta kun nyt pääsin tän lomailun makuun ja vauhtiin noiden kirjojen kanssa, ei siitä oikein ole huvittanut irroittautua. Kun nyt arjessa on kerrankin tilaa osata ottaa aikaa, niin siitä on hyvä ottaa kaikki ilo irti. Mutta palailen mä pikkuhiljaa bloginkin pariin, kunhan eteen tulee jotain kirjoittamisen arvoista.

Onko siellä muita lomakoomassa kieriskeleviä?

Rentouttavaa vuodenalkua teillekin! ❤

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Jos kirjavinkkejä kaipaat niin Jonas Jonasson, Romain Puértolas ja Fredrik Backman ovat erittäin katsastamisen arvoisia kirjailijoita, rakastan :3 ihanan kevyttä luettavaa, muttei silti kuitenkaan mitään höttöä! On kyllä ihanaa kun itsekin ehdin lomalla pitkästä aikaa lukea kirjoja, mikään ei kyllä voita lukemista.

    1. Hei kiitos paljon vinkeistä, mäpä tutustun näihin! 🙂 Niinpä, ihan eri levelillä rentouttavaa kuin vaikka koneen ääressä kykkiminen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *