4. ADVENTTILUUKKU – Kotitekoiset kuorinta-aineet itsensä hemmotteluun ja lahjaksi

itse-tehty-kuorinta-aine

Tämä viimeinen adventtiluukku on edeltäjiinsä verrattuna vähän erilainen. Nappasin viime viikonvaihteessa sellainen flunssan, etten löytänyt voimia keksiä hatusta jotain helposti toteutettavaa tai arvontaan sopivaa käsityöaihetta.

Käsitöiden sijaan aiheena on tällä kertaa kotikosmetiikka, josta olin muutenkin tekemässä kavereilla lahjoja. 

Itsetehdyt kasvohoidot ovat kauniisti sommiteltuina kätevä ja kaunis lahjaidea. Mulla ei ollut niistä aikaisempaa kokemusta, mutta kokeilin tällä viikolla ekaa kertaa ruusu- ja kahvikasvohoitojen ”kokkailua”.

Mutta! En kuitenkaan viitsi arpoa näitä omia kasvohoitomössöjäni teidän kesken (se tuntuisi yhtä oudolta kuin leivoksien postittaminen..), joten arvonnassa on jotain muuta mukavaa. Se joka luki torstain postauksen, saattaa arvata. 😉

diy-kuorinta-aine-ruusu
diy-kuorinta-aine-ruusu
diy-kuorinta-aine-ruusu

Alkuun tarvitaan tiiviitä pieniä lasipurkkeja, nämä löytyivät Ikeasta).

Kotitekoisiin kuorinta-aineisiin löytyy vaikka minkälaisia ohjeita, ja erilaisia yhdistelmiä voi kokeilla siten, miten niitä aineita kaapeista ja kaupasta löytyy. Myös eri ainesosien mittasuhteet oppii parhaiten kokeilemalla. En oikein muista, kuinka paljon  mun purkkeihin kului aineksia, joten tarkat määrät on vähän pakko jättää pois listoilta. Nää mun tekemät ovat vain yksi versio, ja esim. mun ekassa ohjeessa käyttämän ruusuöljyn sijaan voisi käyttää vaikka manteliöljyä.

RUUSUINEN KUORINTA-AINE

 • Kookosrasvaa
 • Ruusuöljyä (tarkemmin Eliah Sahil luomu ihoöljyä)
 • Sokeria
 • Tuoreita ruusuja

Lämmitä kookosrasvaa vesihauteessa niin, että se muuttuu juoksevaksi. Silppua ruusunterälehdet ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Mörssää seos sileämmäksi esim. sauvasekoittimella. Säilytä jääkaapissa, sekoita hiukan ennen käyttöä jos kookosrasva on hyytynyt pinnalle.

diy-kuorinta-aine-kahvi
diy-kuorinta-aine-kahvi

KAHVI–KAAKAO KUORINTA-AINE

 • Kookosrasvaa
 • Oliiviöljyä
 • Ruokosokeria
 • Kahvia
 • Tummaa kaakaojauhetta

Sulata kookosrasva samoin kuin edellisessä, sekoita ainekset ja säilytä viileässä.


VINKKI! 

Viimeistele purkit omatekoisin etiketein! Voit käyttää esimerkiksi tarrapintaista tekstinauhaa syöttävää kohokirjoitinta. Alla kuvassa näkyvä Dymo kohokirjoitin löytyi suomalaisesta kirjakaupasta alle kympillä, ei siis ollut mikään hirveän hintava panostus. Tosi helppo käyttää eikä vaadi pattereita! Ajattelin tuunailla tällä jotain muitakin purkkeja, kunhan jossain vaiheessa ehdin ja muistan…

diy-kasvohoito
diy-kasvohoito
diy-kasvohoito
diy-kasvohoito
diy-kasvohoito
diy-kasvohoito

Kuorinta-aineet kauniissa purkeissa ovat hyvä lahja jo sellaisenaankin.

Mä kuitenkin halusin yhdistää näille kaveriksi muutakin, jotain sellaista, mistä itsekin tykkäisin. 

Kuten vaikka Lakridsin kauniita kimmeltäviä suklaa-laku-palleroja ja superpehmeät sukat. Osui jotenkin tosi hyvin yhteen kahvin ja hopeisten minttusuklaa-lakupallojen kanssa nuo mustat kimmeltävät sukat, kun taas punaisilla sukilla sai rullaamalla ja vihreällä paperinarulla jatkettua hauskasti tota ruusuteemaa!

Pehmosukat, arkisista naposteltavista vähän seuraavalle levelille viedyt herkut, muu kosmetiikka, tuoksukynttilät – on aika loputon määrä erilaisia vaihtoehtoja, mitä tällaiseen lahjaan voi yhdistää.


Pienistä palasista kokoamalla yksinkertaisesta jutusta saa tarvittaessa nopeasti jo aika suuren hemmottelupaketin! 

Ja jos haluaisi pitäytyä kotikutoisuudessa, voisi vaikka neuloa itse villasukat ja leipoa konvehtejä – tai mitä vaan mieleen juolahtaakaan. 🙂

joululahja-kasvohoito
joululahja-kasvohoito
joululahja-kasvohoito
joululahja-kasvohoito

Mun mielestä näistä tosi ihania! Ei vaan purkkien söpö ulkonäkö tai mössöjen luonnolliset raaka-aineet, vaan se, että kummatkin kuorinta-aineet tuoksuvat niin taivaallisilta. Sitten vaan toivotaan että myös lahjojen vastaanottajat tykkäävät. ❤

Ja ettei nyt joku luulis noita mun tekemiksi, niin noi kuvissa näkyvät pari korttia ovat Joutomaan ja Ainoa Designin käsialaa. Kävin viime viikonloppuna DesignOnTampere -tapahtumassa, ja nää löytäessä päätin, että empäs askartele kortteja tänä vuonna. Laiskuus iski! Onneksi aina ei tarvitse jaksaa tehdä ihan kaikkea itse. 😀

Mutta sitten vielä arvontaan! Tämän luukun arvonnan palkintona on torstain postauksessani mainitsemani tuore Letille 2 – Festareille ja estradeille -kirja!

Kuten torstain postauksessa tulin kertoneeksi, Letille 2 tuo jatkoa ensimmäiselle osalle, mutta on edeltäjäänsä verrattuna vähän aikuisempaan makuun suunnattu. Kirjassa on 30 kuva kuvalta etenevää letitysohjetta lukuisine variaatioineen: fantasiapalmikoita, näytöslettejä, elokuvakampauksia ja katutyyliin sopivia tukkataideteoksia niin naisille kuin miehille. Mulle suurinta nautintoa ovat kuitenkin kuvat – opuksen selailu on nautinnollista myös jo pelkästään onnistuneen visuaalisen ilmeenkin vuoksi. Ja vaikkei letit ennestään luonnistuisi, kuvat inspiroivat kokeilemaan.

letille-kirja
letille-kirja
letille-kirja

Tää arvontaidea ei itseasiassa ollut mun vaan kirjan tekijän Jennin, joka lähettää arvonnan voittajalle kirjan omistuskirjoituksella varustettuna. Tai kyllä mä tulin tätä aiemmin ajatelleeksi, kun harkitsin, josko olisin järjestänyt omasta kappaleestani arvonnan (ihan vaan koska tykkään arvonnoista), mutta en kyllä olisi raaskinut luopua siitä. Eli ihan superkiva näin!

ARVONTAAN OSALLISTUMINEN:
Jos kaipaat inspiraatiota ja neuvoja oikean lettitaiturin laatimin ohjein, kommentoi alle sähköpostiosoitteesi (jotta tavoitan voittajan) ja kerro, millaisista palasista koottu hemmottelulahja olisi sun makuun ihan napakymppi, tai millaisen itse kokoaisit? Kuuluisiko siihen ennemmin esim. kosmetiikkaa vai mielummin hyvä kirja? Osallistumisaikaa on ensi viikon keskiviikkoon (22.12.). Arvonta on päättynyt!

Onnea arvontaan ja kaunista neljättä adventtisunnuntaita! ❤

// Edellisen adventtisunnuntain arvonnan voittaja on arvottu: nimimerkki Lea, kurkkaathan sähköpostisi! Kiitos kaikille osallistuneille!


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

32 Responses

 1. Itselleni mieluinen hemmottelupaketti voisi sisältää vaikka kasvonaamion ja -kuorinnan sekä hyvää suklaata 🙂
  tyttinurminenn(at)hotmail.com

 2. Itselleni täydellinen hemmottelu olisi lyhyt niskahieronta (aina niskat jumissa), vihreää teetä tai kuumaa glögiä näin joulun alla, ja ikinä ei voi kieltäytyä hyvästä kasvonaamiosta ♡

  [email protected]

 3. Mulle täydellinen hemmottelulahja voisi olla joku käsityötarvikepaketti ja ehkä joku luomuvoide/ihonhoitotuote kera jonkun vähän spessumman suklaan eli ei mitään perus pandaa/fazeria. 🙂

  [email protected]

  1. Sun blogi on kyllä huippu, niin makeita diy-juttuja ja lahjavinkkejäkin 🙂 mun hemmottelulahja olisi varmaan kasvohoito, koska sinne ei usein malta mennä vaikka pitäisi. Myös kalajalkahoito mitä tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua oli mahtava kokemus 🙂 lettikirjan antaisin siskon lapsille lahjaksi! [email protected]

 4. Itse huolisin jotain raikkaita kasvojenpuhdistustuotteita tai ihotuotteita kuten kuorintaa, jalkahoitoa, rasvaa tms. 🙂

  zarahikauris ät luukku piste com

 5. Itse kokoankin ystävilleni hemmottelupaketin, joka koostuu mm. Kynttiöistä, kasvonaamioista ja teestä! Kyseinen kirja olisi ihana lahja ystävälle joka loihtii itselleni aina ihania lettejä. Saisipa ilahduttaa ja nähdä uusia taideteoksia! <3

  Jos sattuu onni suosimaan niin s-postia voi pistää [email protected]

 6. Mun hemmottelupakettiin kuuluisi purkki Ben & Jerrys jäätelöä, tuoksukynttilä ja joku hyvä leffa/tuotantokausi kiinnostavaa sarjaa. Tosi kiva lahjaidea sulla näissä ja niin kauniita kuvia 🙂 ite oisin ainakin ihan superhappy jos saisin vastaavanlaisen paketin!
  [email protected]

 7. Mulle täydellinen paketti olisi joku ihanan kosteuttava kasvonaamio, tuorepaahdettua kahvia ja joku mindfullness-kirja ! tiiakemppi (at) hotmail.com

 8. Lahjakortti kylpylään hierontaan tai vaikka kasvohoitoon.
  leenvikki(at)gmail.com

 9. Mulle täydellinen hemmottelupaketti olisi hyvä kirja sekä levy Fazerin sinistä. Sen lisäksi joku kiva kasvonaamio, niin paketti olisi aika täydellinen. 🙂

  [email protected]

 10. Jos mulle olisi kasattu täydellinen hemmottelupaketti, se alkaisi niskahieronnalla ja jatkuisi kasvonaamiolla saunan lämmössä. Pesun jälkeen pullo punaviiniä, pientä naposteltavaa ja hyvä elokuva 🙂 Simple as that!
  talviuninalle(at)gmail.com

 11. Ihanimpaan hemmottelupakettiin kuuluis lahjakortti johonkin hierontaan+kasvohoitoon, hyvä kirja tai ristikkolehti ja jotain (miel. itsetehtyjä) herkkuja 🙂

  S-posti: [email protected]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *