Mun meikkausnurkka – Makuuhuoneen tunnelmaa

meikkipoyta-sisustus

Otin taannoin ilon irti viimeisen valoisan tunnin kirkkaudesta, kun innostuin kuvaamaan meidän makuuhuoneessa sijaitsevan meikkipöytänurkan tunnelmaa. Ripustin kokeilumielessä sen ylle ja päälle nuo pari vuotta sitten tekemäni pingispallojouluvalot, ja sain huomata, miten kauniisti ne elävöittää tuota nurkkaa. Varsinkin jos vertaa tota tunnelmaa alla olevaan kuvaan, jossa valot ei oo päällä… Noin se toimii hyvin yhteen myös meidän sängynpäädyn ja lukulampun kanssa!

meikkipoyta-sisustus
Tuo Ikean peili tuo yksinkertaisella muotokielellään joukkoon vähän modernimpaa säväystä.meikkipoyta-sisustus

Ilman noita valoja tuo nurkkaus on vielä vähän turhan kolkko ja mustavalkoinen. Nyt talven tää menee varmasti näin, mutta muuten en kyllä menis takuuseen. Jotain se kaipaa. En oo ihan varma noista verhoista, ne tuntuvat jotenkin liian raskailta, enkä oo vielä keksinyt sopivaa pöytälamppua, joka sekä näyttäisi hyvältä, että olisi sopiva meikkaamiseen… Ehdotuksia otetaan vastaan!

Kesän pärjäsi niin ihanasti pelkällä luonnonvalolla, nyt on jo pimeetä sekä herätessä että töistä kotiin tullessa. Nyyh. Onneks on edes tunnelmavalot.

meikkipoyta-sisustus
meikkipoyta-sisustus
meikkipoyta-sisustus

Tuo pöytä oli kirppislöytö. Se tarvitsi päällensä vaan uutta maalipintaa, sen enempiä ei tällä kertaa tarvinnut tuunata.  Sen iso vetolaatikko kätkee sisäänsä lähes koko meikkiarsenaalin, nätisti järjestyksessä – mikä on oikeesti aika saavutus. Voisin ehkä joskus tehdä postausta hyvistä ratkaisuista, täällä kun on joutunut keksimään vähän kaikenlaista saadakseen tavarat järjestykseen ja piiloon jotenkin loogisesti, kaappitilan ollessa kortilla.

Vieressä seisova musta Mademoiselle-antiikkituoli käveli mun vanhempien mukana mun vanhasta huoneesta tänne, ja sai jälleen arvokkaan paikan vaatetuolina. 😀 Okei, mitään parempaa kohtaa ei vaan vielä keksitty. Ja parempi niiden puolikäytettyjen vaatteiden tuossa kuin lattialla! Pöydän toiselle puolella on valkoinen puolikorkea kaappi/hylly, mutta etsiskellään puoliaktiivisesti sen tilalle jotain sopivampaa. Sama tuon pöydän penkin kanssa.

meikkipoyta-sisustus
Joitain yksityiskohtia. Löysin tuon turkoosin keraamisenpurkin meidän talon ns. ”vaihtohuoneesta”, ja nappasin mukaan kun tajusin sen olevan just eikä melkein sopiva noille muutamille huiskuille!meikkipoyta-sisustus
Oon näihin purkkeihin piilottanut lähinnä koruja. Päälimäinen ihana ”kubistinen purkki” on matkamuisto keväältä Tšekeistä, ja alempi vähän edullisempi löytö Minimanista. 😀
meikkipoyta-sisustus
Tää pieni on yksi mun ekoista savikurssilla valmiiksi saamista töistä. Ketturiipus nahkanarulla, johon tein säädettävän solmun (löysin hyvän ohjeen täältä). En varmaan itse osaa käyttää, mutta kai tää sopisi jollekin joululahjaksi..?meikkipoyta-sisustus
meikkipoyta-sisustus
En saa tarpeekseni tosta purkista ja meripihkapisaroista.meikkipoyta-sisustus

Tykkään yhdistellä meidän sisustuksessa vanhaa ja uutta, rustiikkista ja modernia. Sopivasti tarkoituksen ja tunteen mukaan harkiten ja asia kerrallaan punniten – siten niistä saa muodostettua just oman näköisensä kokonaisuuden, joka ei yritä esittää mitään mitä se ei ole. Mä haluan, että meidän koti näyttää meidän kodilta, eikä miltään päälleliimatulta kiiltokuvalta.

Ehkä suurin kohteliaisuus, minkä oon tähän mennessä tästä kodista kuullut, oli kun pari lukioaikaista tuttua piipahti meillä yllärivisiitillä ja ihmettelivät ääneen, että oho, ompa kotoisaa! Että mitä ihmettä, parin opiskelijan koti voisi olla tällainenkin. Toki jos vertaa, niin niiden kahden opiskelijajäbän kimppakämppä näyttää varmasti juuri siltä itseltään, ja siihen verrattuna me ollaan tehty tätä ihan oikeasti ajatuksen kanssa kotoisaksi, mutta tuntui silti tosi ihanalta kuulla jonkun muun suusta, että se fiilis välittyy. ♥ Siitä tietää, että vaikka itse näkee ympärillään niin paljon keskeneräisyyttä ja puutteita ja to-do-lista tuntuu loputtomalta, niin ollaan sentään jo siinä pisteessä, että kokonaisuus toimii.

Mitä te pidätte, välittyykö tän nurkan tunnelma teillekin?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

 1. Ihana tuo valkoinen korurasiasi! 🙂 Mistä on löytynyt?

  blacksocksinthewhitehome.blogspot.fi

  1. Tuo pienempi? Se on merkkiä Kubista, ostin sen samannimisestä kubistisia astioita yms myyvästä putiikista Prahasta. 🙂

 2. Kyllä teillä on ihana tunnelma!
  Haluaisin itsekin, mutta sisäilmasairaana vanhojen huonekalujen hankkiminen on aika riskialtista :/
  Juuri ihailin tuota korua ja ajattelin kysyä mistä se on 😀
  Paljollako myisit sen?

  1. Kiitos paljon! Ompa kyllä kurja vaiva. :s

   Oho, en kyllä tiedä! En oo koskaan tullut ajatelleeks, mitä mun käsitöiden arvo olis rahassa. 😀 Pitää vähän miettiä… mut ihana kuulla että tykkäsit! <3

 3. Miten kaunis nurkka kaunistautua 🙂 Paljon ihania ykistyiskohtia ja luonnonvalo varmasti auttaa meikkaamisessa.

  1. Kiitos paljon! 🙂 Auttaa tosiaan! Sitä ajatellen tuo pöydän paikka on täydellinen, harmi ettei siitä valosta pääse oikein nyt talvella nauttimaan. :/

 4. Ihana nurkkaus! Just tuollaista selkeyttä (ja siisteyttä) kaipaisin omankin meikkipöytäni läheisyyteen… Tosin pitäisi lähteä myös siitä pöydän maalaamisesta liikkeelle, se varmaan tekis jo paljon 😀

  1. Kiitos! Joo pienillä asioilla ja muutoksilla saa kyllä paljon aikaan, meilläkin noi pallovalot olivat kuin se viimeinen silaus joka tällä erää täydensi tuon nurkan tyylin just sopivasti. 🙂 Mutt eipä tääkään aina tolta näytä, kun siihen sopivan tyhjälle pöydälle kerääntyy helposti kaikenlaista roinaa ja viereiselle tuolille kohoaa metrin korkea vaateläjä. 😀

 5. Miten sä aina keksitkin niin hienoja sisustus- ja tuunausideoita!! Ihan kateeks käy! Tosi hyvä ajatus että tekisit postauksen niistä säilytysratkaisuista. Meidän uudessa yhteisessä kodissakin on kaappitilaa aika vähän. Toinen mihin apua kaipais olis myös se että miten sais vihdoinkin poikaystävän tyhjentämään omat muuuttolaatikkonsa edes niihin vähäisiin säilytystiloihin! :'D

  1. Kiitos paljon, ihana kuulla että tykkäät! <3 Mä koitan jos saisin semmosen tehtyä, vielä on aika paljon kesken kun tuo yksi huone on vielä tyhjillään ja keittiössä on vielä paljon ratkaisemattomia asioita tavaroiden säilytyksen suhteen, mutta kyllä tää tästä! Hahah voi että, toivottavasti se sais käytä ne läpi. 😀 Meilläkin käy usein tommosissa järjestelyasioissa niin, että jos mä en niihin ryhdy, niin ei ne siitä järkevämmille/oikeille sijainneille mitenkään itsestään liiku. :')

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *