8 parasta Halloween-herkkua

Halloween tuli ja meni, mutta meillä sitä juhlittiin vasta viime viikonloppuna, ja mä fiilistelen vielä jonkin aikaa niiden jälkimainingeissa. Tulin emännöinnin myötä pitkästä aikaa leiponeeksi oikein olan takaa, ja oli sen verran hyvää settiä, että parempi koota nää yhteen vastaisuuden varalta. Ruuat saivat siinä määrin kehuja, etten todennäköisesti olisi uskonut, jos en olisi ehtinyt itsekin maistaa!

halloween-herkut

VIHERTÄVÄ MATOKAKKU

(sitruunainen juustokakku vadelmahillokiteellä)

Miten jokin voikin näyttää niin ällöltä ja olla niin hyvää? Tää oli varmaan kaikkein suosituin herkku: ei liian makea tai täyttävä, vaan tosi raikas juustokakku! Ohje löytyi Suklaapossu-blogista. Muokkasin sitä sen verran että käytin pohjaan niitä dominoa muistuttavia (mutta halvempia) täytekeksejä + voita valkosuklaan sijaan, ja laitoin taikinaan 100g enemmän tuorejuustoa ja jonkin verran vihreää elintarvikeväriä, että sävy olisi vähän ällömpi. Punainen päällinen on vadelmahilloa, johon on lisätty vettä ja hiukan liivatetta. Siihen vielä karkkimatoja uiskentelemaan ja valmista!

halloween-herkut

AIVOCUPCAKET

(Red velvet -cupcaket tuorejuustokuorutteella)

Nämä eivät olleet ehkä ihan napakymppi, mutta tosi hyviä kuitenkin! Taikina ei ollut kovin makea, mutta toisaalta se oli hyvä tasapainottamaan makeaa kuorrutetta. En ollut ennen tehnyt red velvet -kakkua, joten tää oli yksi monista tän leipomisoperaation uusista kokeilusta. Käytin apuna Kinuskikissan red velvet -kakkupohjan ohjetta ja tuorejuusto-kuorruteen ohjetta (johon lisäsin vähän pinkkiä pastaväriä). Tortuista tuli pinta-alaltaan niin pieniä, että kuorrutekuviointia oli vaikea tehdä, mutta tuli niistä silti hauskoja (eli sopivasti ällöjä)!

halloween-herkut

SILMÄMUNA-CAKEPOPSIT

Okei, mä en tehnyt näitä, vaan muutama ihana vieras toi täydennystä meidän noutopöytävalikoimaan, ja nää olivat niistä yksi näyttävä upeus! En oo koskaan tehnyt cakepopseja, mutta pakko laittaa idea korvan taa – olivat tosi ihania makeita, yhden suupalan herkkupommeja! Sen verran kerkesin nautinnoltani analysoimaan (vain yhden silmän verran, koska nää menivät ihan kuumille kiville), että värikkäät iirikset oli ainakin tehty jostain smartiesien tapaisista karkeista, ja sisältö oli ihanaa suklaista mössöä. Jos tiiätte jonkun ihanan cakepops-ohjeen, vinkatkaa! 

halloween-herkut

GUACAMOLE-DIPPI KURPITSASSA

Eka kerta kun tein guacamolea, ja meni ihan kuumille kiville! Tehtiin aika reilu annos, joka riitti sopivasti 16 hengelle. Herkun kruunasi ”kurpisakulho”, josta kaavin ensin suurimman osan hedelmälihasta talteen, että sain sisälle astian, johon dipin pystyi asettamaan.

Itse guacamoleen upposi 7-8 pientä avocadoa (eli sellainen pussillinen joita kaupassa myydään, miinus yksi joka oli liian kova), 2 tomaattia, 1 sipuli, puolikas lime, suolaa ja chilijauhetta. Sekä tietty dipattavaksi tacosipsejä ja vihanneksia!

halloween-herkut

KURPITSAPIIRAKKA

(Suolainen kurpitsa-kesäkurpista-feta-piirakka)

En oo koskaan ennen syönyt kurpitsaa, joten tää oli ihan uusi makuelämys ja kokeilu! Eikä ollut yhtään hullumpaa, voisi sopiva muihinkin juhliin. Kurpitsan kypsentely oli aika aikaa vievä operaatio, kun ei ollut ihan varma miten homma toimii, mutta hyvin se onnistui. Halusin tehdä tästä suolaisen piirakan, kun makeita ruokia oli jo niin paljon. Ohje löytyi Korianteri-blogista, muokkasin sen verran että jätin pinaatin pois.

halloween-herkut

HALLOWEEN-TORTUT

Nää en varmaan paljon esittelyä kaipaa, kun on näkynyt paljon muissakin blogeissa: joulutorttuja Halloween-muodoissa. Sopivat kuitenkin hyvin joukkoon! Mutta hitto että näissä oli kyllä kauhea vääntö verrattuna normaaleihin joulutorttuihin. Argh. 😀

halloween-herkut

HÄMÄHÄKINSEITTI-SUKLAAKAKKU

(Maitosuklaa-valkosuklaa -kuorutteinen suklaakakku)

Tää on mun bravuuri-suklaakakku, johon tein maitosuklaakuorrutteen päälle valkosuklaalla spiraalin, johon sain seittimäisyyttä vetämällä hammastikulla viivoja keskeltä sivuille. Itse suklaakakun ohje on tämä pienen suklaakakun ohje tuplakoossa.

halloween-herkut

VERINEN BOOLI

Niin aikuiset nää juhlat ei ollut että oltaisin voitu juomia tarjota, mutta booli on aika klassikko. Tähän upposi perus boolijuomien lisäksi mansikanpalasia ja kertakäyttökumihansikkaassa jäädytettyjä, parilla tipalla elintarvikeväriä värjättyjä jääkäsiä – tai sydämiä, joilta ne sopivasti näyttivät kun hanskaa irroittaessa kädestä irtosi sormet. 😀 Itse asiassa heitin joukkoon karkkimatojakin, mutta ne eivät sitten kelluneetkaan (ylläripylläri) joten löytyivät vasta pohjalta.

Näiden lisäksi oli myös muita ihania herkkuja joista kiitokset menee vieraille. Ruokaa oli loppupeleissä aika paljon, kaikki saivat kyllikseen ja jotain jäi ylikin, mutta ihan hyvä vaan – Roope ehti huolestua jo ennen juhlia, että voi miksi pitääkin tulla vieraita, kun sittenhän ne syö kaikki meidän herkut. 😀


Lisää Halloween-aiheisia kirjoituksia: 

4 parasta DIY Halloween-koristetta ja tuparit kauhukodissa

2 hauskaa ja helppoa Halloween DIY-ideaa: Silmäkukat ja aivopurkki

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

  1. Oi ihana postaus, tälläisia toivon lisää 🙂 Jouluaiheisia postauksia toivon kovasti, aiotko tehdä muuten joulukalenterin?

    1. Kiitos, ihana kuulla tykkäsit! <3 Halloween-juttuja tulee vielä vähän lisää, leipomisista en tiedä, millon seuraavan kerran tulee samalla tavalla repästyä. 😀 En ihan usko, että mulla olisi riittävästi aikaa tehdä kokonaista joulukalenteria, mutta kyllä jouluaiheisia postauksia on muutoin tulossa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *