4 parasta DIY Halloween-koristetta ja tuparit kauhukodissa

Hupskeikkaa, enpä kerennytkään kirjoittamaan näistä viime viikolla. Syytän tuplamittoihin ja viikonlopulle venähtäneitä työpäiviä. Mutta nyt sitten viimein! Kun kerran kesti, niin saatte tässä kerralla sekä tuparitunnelmia että mun testaamista koristeista parhaat DIY-ideat Halloween-sisustukseen. 🙂

Ekaks kuitenkin, tervetuloa meille!

halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus
Sängynpääty parhaimmillaan. 😀halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus
Lepakkoparvilla oli näyttävä peittää seinäpinta-alaa. Tarvittiin mustaa paperia, lepakkomalli, ja kymmenitään kopioita. Ja sinitarraa. Tee lepakkoihin taite ennen seinään kiinnittämistä, niin ne näyttävät lentävän!halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus

Kerkesinkin kirjoitella näistä tuijottavista silmämunakukista ohjeet tähän postaukseen jo vähän aiemmin.

halloween-diy-sisustus
Ihmissyöjä! Tein nuo pienet pääkallohelmet sellaisesta itsestään kovettuvasta savesta.halloween-diy-sisustus
Ihmissyöjän iltapala.halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus

…joskus myöhemmin sit esittelyä vähän laajemmin ja paremmassa valossa. 😀 Mutta tämmösissä tunnelmissa vietettiin tupareita tossa alkukuusta! Itse juhlameiningeistä ei oikein tullut otettua kuvia, ilta meni niin täysiään siinä emännöidessä. Enkä mä oikein muutenkaan kehtaa kiusata ihmisiä tolla kameralla, vaikka jälkeenpäin vähän harmittaakin, kun porukalla oli niin upeita Halloween-asuja! Oli tosi ihana kun sai tuntea, ettei ollut itse ainoa joka panosti, kun ihmiset olivat jaksaneet vetää teemavermeitä niskaan – puhumattakaan tuparilahjoista, joita ei yhtään osattu odottaa, ja ruuista jotka täydensivät täydellisesti meidän herkkupöytää! ♥

En oo koskaan aiemmin järjestänyt ihan näin isoja juhlia, tai oikeastaan tällaisia että mukana on sekaisin sekä mun että Roopen kavereita ja kaverien aveceita. Tosi moni kaveri oli ulkomailla, mutta onneksi saatiin ihan vieraita. Espoon kaverit majoittuivat meille, ja saatiin siinä samalla testattua että joo, kyllä ainakin kahdeksan kaveria pystytään lattiamajoittamaan edes jokseenkin mukavasti. Se ei ehkä ollut viikonlopun kohokohta, mutta ollaan kyllä tosi tyytyväisiä miten juhlat sujuivat! Sopivan rauhallisesti muttei apaattisesti, ei jäänyt traumoja tästä ekasta kunnollisesta juhlien järkkäyskokemuksesta (jännitin jotenkin tosi paljon että käy jotain katastrofaalista ja koko homma floppaa). Eli voidaan joskus ottaa uusiksi, sitten kun ollaan eka unohdettu, millainen duuni tämmösten järjestämisessä osaa olla 😀

Koristelut näissä juhlissa oli heti ruokien kanssa ihan tähtiroolissa! 

Punanaamiosta ostettuja hämähäkkejä ja seittejä lukuunottamatta nää oli kaikki yksinkertaisista materiaaleista koottavia ja helppoja koristeita. Mä en yleisesti ottaen yleensä tykkää mistään perinteisestä teemakrääsäkoristeista, ja usein itse tekeminen on vaan mielenkiintoisempaa.

Tässä mun tän kertaset suosikit:

AAVE (+helppo liisteri vehnäjauhoista ja vedestä)halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus

TARVIKKEET:

– Kevyttä harsoa
– Jonkinlainen tukevahko teline – esim. kuten kuvassa: pullo (jossa pohjalla painona hiukan vettä), ilmapallo ja rautalankaa
– Liisteriä (ohje alla)

Sopiva harso telineen päälle ja leikkaa sopivan kokoinen pala. Upota harso liisteriin niin että koko kangas kastuu kastuu, ja levitä sen jälkeen takaisin telineen päälle. Anna kuivua ainakin yön yli, kunnes harson harson huomaa kovettuneen. Irrota teline ja jätä haamu leijumaan. Lopputuloksen tukevuus saattaa yllättää ensikertalaisen, sillä aave näyttää todella kevyeltä!

Helppo kotitekoinen liisteri:

– 1 osa vehnäjauhoja, 3 osaa vettä (esim. 0,5 dl vehnäjauhoja ja 1,5 dl vettä)

Sekoita vehnäjauhot ja vesi hyvin. Laita kattilaan ja kiehauta nopeasti kokoajan sekoittaen pohjaa myöten (muuten seos palaa pohjaan). Seos alkaa sakeutua heti kuumentuessaan lähelle kiehumispistettä, sen ei siis tarvitse kirjaimellisesti alkaa kiehua. Sekoittaessa tuntee, miten seos paksuuntuu – ja silloin liisteri on valmista. Anna seoksen jäähtyä hetken ennen liisteröinnin aloittamista. (Kätevä kuvallinen ohje täällä.)

KURPITSAT SANOMALEHDISTÄhalloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus

TARVIKKEET:

– Roskapusseja
– Teippiä (esim. maalarinteippi)
– Sanomalehtiä
– Liisteriä (ohje aiemman koristeohjeen yhteydessä)
– Peittäviä maaleja, esim. akryylivärejä

Rutista sanomalehden sivuja sellaisiksi tolloiksi ja sullo niitä roskapussiin, kunnes pussi on sopivan täynnä. Tee pussiin kurpitsamaista muotoa laittamalla sen ympäri kireästi teippiä muutaman rinkulan verran. Revi sanomalehdistä suikaleita, ja liisteröi niitä roskapussikurpitsan ympärille sen verran, että pinnasta tulee kohtalaisen tasainen. Anna kurpitsojen kuivua ennen maalaamista.

VERINEN KYNTTILÄKALLOhalloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus

TARVIKKEET:

– Muovinen kallo (esim. Punanaamiosta)
– Puukko tai muu vastaava väline reiän vuolemiseen
– Pikkukiviä
….tai sitten ei mitään ylläolevista, vaan valmis kivinen kallokynttilänjalka
– Punainen kynttilä

Vuole kalloon reikä, ja täytä sitä sopivasti pikkukivillä (saa myös askarteluliikkeistä, omani oli jostain Tiimarin kuolinmyynneistä ostettuja). Tunge kynttilä niin syvälle kalloon, että se varmasti pysyy tukevasti pystyssä. Anna steariinin valua kallon päälle.

Huom! Tää oli mun oma pihistelykehitelmä kun en raaskinut maksaa kivisestä kynttilänjalkakallosta, mutta ei tosiaan mikään kaikkein kätevin DIY siinä mielessä, sillä muovi ei kestä kuumuutta. Kynttilän palamista on siis syytä vahtia varsinkin varren lyhentyessä ja loppupää vaihdettava ajoissa. Me ei muutenkaan voitu juhlassa polttaa kynttilöitä, ettei olisi syttynyt vahingossa mikään/kukaan palamaan, mutta rauhallisemmassa tunnelmahetkessä tämä toimii hyvin.

TUIJOTTAVIEN SILMIEN OVIKRANSSIhalloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus
halloween-diy-sisustus

TARVIKKEET:

– Joku halpis kranssipohja
– Pingispalloja
– Tusseja
– Sakset
– Neula ja lankaa
– Koristeluun esim. punaista lankaa, seittiä ja hämähäkkejä

Valmistele kranssipohja esim. maalaamalla. Piirrä pingispalloihin hurmaavia silmämunia. Tee silmämunien taakse saksilla varovaisesti kaksi vierekkäistä viiltoreikää, ja pujota niistä läpi lanka. Kiinnitä silmät ja muut koristeet kranssiin ja ripusta oveesi säikyttämään pahaa-aavistamattomat naapurit ja juhlavieraat.

– – – – –

Sellasta! Löytyisittekö te näistä oman suosikin, jota tekoa voisitte kokeilla? Nyt tää Halloween taitaa olla aika läpikotaisin koluttu. Ja kohta varmaan on jo joulujuttujen vuoro… Huh, joulukuu koittaa taas ihan liian nopeasti. En oo yhtään valmis!

Lisää Halloween-aiheisia kirjoituksia:

8 parasta Halloween-herkkua

2 hauskaa ja helppoa Halloween DIY-ideaa: Silmäkukat ja aivopurkki

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

  1. Wau toi aave on kyl loistava! Tosi kivoja ideoita ja vinkkejä sain tästä ensi vuoden Halloweenejä ajatellen, kiitos!

    1. Kiitos! Heh sama täällä, oli vaan pahuksen vaikea pakata se talteen seuraavaa Halloweenia odottamaan. 😀 Mut onneks ei ollut niin vaikea projekti etteikö uudestaankin voisi kokeilla.

  2. Hei aivan mielettömiä idiksiä, kiitos näistä!! Jos mulla on aikaa vielä ennen omia ensi viikkoisia halloween-juhlia, testaan noita kurpitsoja ja haamua, ehdottomasti. 🙂 Aikaisempina vuosina oon ostanut kaikki koristeet, mutta olisi kiva tehdä itsekin jotain. Kauhusapuskoja oon kyllä vääntänyt joka vuosi vaikka minkälaisia, täytyy tehdä niistä kattava postaus blogiin heti bileiden jälkeen. Halloween on paras <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *