Vinkit kirppis-, vintage- ja design-kierrokseen Tukholmassa

tukholma-parhaat-kirpputorit
(Bacchus Antik)

Kerroin viime viikolla meidän Tukholman alkusyksyn risteilystä, jossa käytin päivän verran kierrellessäni itsekseni Tukholman niin kirpputoreja, sisustus-liikkeitä sekä retro- ja design-liikkeitä, kaikenlaisia. Niitä kaikkia löytyy Tukholmasta vaikka millä mitalla, ja mun kierros kulki Normmalmilta parin pyörähdyksen kautta Södermalmille. Keräsin tähän niistä sen retken verran katsausta ja ideoita vastaavaa reissua funtsiville ja muille kiinnostuneille.


Odenplan (NORRMALM)

Ensimmäiseksi tutustuin Tukholman kirppisvalikoimaan hiukan Norrmalmin puolella. Metrolla Odenplanin kohdalta jäädessä löysi aika helposti Upplandsgatanille, jonka varrella oli useampia second hand- ja vintage-kauppoja, muun muassa:

– Bacchus Antik (mm. astioita, lamppuja ja huonekaluja)

– Lotta Vintage (mm. vaatteita ja kenkiä)

– Epok Frack Brud Vintage Smycken (vintage-vaatteita ja kenkiä)

– Old Touch (mm. vintage-vaatteita ja muuta pienempää tavaraa)

…ja mooonta muuta. Nää mainitut löytyvät Upplandsgatan-kadun varrelta, mutta monia muita löytyy myös siitä läheltä Odengatanilta. Jos en olisi ollut tuolla kierrellessä vasta ihan matkan alussa, enkä halunnut ottaa mitään painavia kantamuksia, olisin ostanut Lotta Vintagesta bongattujen nahkahanskojan lisäksi ainakin sellaiset tyylikkäät kuluneen punaiset bootsit… Hyvä niiden perään tälleen jälkikäteen haikailla.

VINKKI! Hyvä apu erityisesti vintage-putiikkien kiertelyyn on ruotsinkielinen sivusto http://vintagekartan.se, josta voi nähdä kartalta kaikki alueelle osuvat vintage-putiikit, ja niistä annettuja arvosteluja.

tukholma-parhaat-kirpputorit
(Dusty Deco)tukholma-parhaat-kirpputorit
(Dusty Deco)


Hornshull

Norrmalmin jälkeen jatkoin Söderiin päin, mutta tein yhden koukkaisun mulle suositeltuun liikkeeseen, johon pääse parhaiten jäämällä metro-pysäkillä Hornshull. Siitäkin piti hiukan kävellä ja etsiä, että löysi hiukan piilossa olevan, vähän kuin tunneliin sukeltavan sisustusliikkeen:

– Dusty Deco, upeita vanhoja huonekaluja ja sisustusesineitä. Osalla osasi kyllä olla ihan hintaakin, mutta jos haluaa tehdä oikeita löytöjä, tää on se paikka. Ehdottomasti sellainen paikka, jonka kävisin seuraavallakin kerralla tsekkaamassa, vaikka se vähän riskialtista onkin jos reissaa ilman autoa. 😀 Mä harkitsin vakavasti yhden kauniin puisen pöytälevyn ostamista, mutta se oli (sinänsä onneksi) hiukan liian pieni meille.

Lähistöltä olisi ilmeisesti löytynyt myös muita liikkeitä, mutta koska en ollut etukäteen ottanut niistä selvää, päätin jatkaa takaisin keskustaan päin.

tukholma-parhaat-kirpputorit
(Beyond Retro)tukholma-parhaat-kirpputorit
(GinkGo blommor & inredning)tukholma-parhaat-kirpputorit
(GinkGo blommor & inredning)tukholma-parhaat-kirpputorit
(Afro Art)tukholma-parhaat-kirpputorit
(Afro Art)


Zinkensdamm – Mariatorget (SÖDERMALM)

Södermalmissa jatkoin kierrosta jäämällä metrosta Zinkensdammilla ja jatkamalla jalan Mariatorgetin suuntaan. Siinä on matkan varrella useita second hand -liikkeitä, joka itselleni tuli vähän yllätyksenä, sillä en ollut etukäteen ottanut selvää sen kohdan tarjonnasta. Matkan varrelta löytyi muun muassa:

– Beyond Retro (second hand vaatteita, kenkiä ja asusteita)

– Judits / Herr Judit (vintage- ja uusia naisten vaatteita ja asusteita)

– Filippa K (suositun vaatemerkin second hand -liike)

– Myrorna (pelastusarmeijan kirpputori)

– Uppåt Väggarna Second Hand (pullollaan vaatteita ja kaikenlaista muuta pientä)

– Stockholms Stadsmissions second hand

– Ginkgo blommor & inredning (kasveja, lähinnä upeita kaktuksia ja vähän kaikenlaista muutakin kaunista niistä sivussa, kuten purkkeja)

– Afro Art (käsityön jälkeä ympäri maailmaa, design-esineitä, asioita, kaikenlaista kaunista ja inspiroivaa)

Beyond Retro oli yksi jo aiemmin tutuksi tulleista suosikeista, hyvän valikoiman lisäksi siksi, koska siellä on kierrätettävien vaatteiden lisäksi myös kierrätysmateriaaleista tehtyjä uusia tuotteita. Oon ostanut sieltä edellisellä vierailulla niin collegepaidan kuin ihanan nahkarepun, ja tälläkin kertaa olisin mielelläni hamstrannut läjän villapaitoja, jos ulkona ei olisi ollut niin lämmin ja jos mulla olis ollut kantoapua…

Lisääkin löytyy vaikka korttelin verran etelämmäs kulkemalla, joten jos valikoima ei riitä, kannattaa kurkata siitä aiemmin mainitusta kartasta!

tukholma-parhaat-kirpputorit
tukholma-parhaat-kirpputorit
tukholma-parhaat-kirpputorit
(Fat Cat House & Garden)


Medborgarplatsen (SOFO)

Tukholman SoFo-alueella (nimi on lyhenne ”South of Folkungatan”-sijainnista) on paljon nähtävää, ja mä ainakin saisin siellä kiertelyyn uppoamaan koko päivänkin. Siksi jätinkin sen päivän viimeiseksi stopiksi, jotta muissa kohteissa kerkesi käydä rauhassa ennen hiukan tutumpaan Södermalmin puoleen uppoamista.

SoFo-alue on Tukholmasta ytimestä kaikkein tunnetuimpia paikkoja, joten en paneudu siihen kovin syvästi. Tällä reissulla sieltä jäi parhaiten mieleen ihana Fat Cat House & Garden. Se oli niin nimeltään kuin sisällöltään mielenkiintoinen sisustusliike, josta multa lähti mukaan vähän enemmänkin kaikenlaista itselleni tuliaisiksi. Ja olisi lähtenyt enemmänkin, jos olisi kädet riittäneet! Oli tosi symppis putiikinpitäjä ja kiehtovaa sisältöä.

VINKKI! SoFo-alueelle löytyy oma karttansa alueen kahviloista, liikkeistä ja monista muista palveluista, ja niitä jaetaan monissa paikallisissa putiikeissa ilmaiseksi. Netistä löytyvän kartan http://sofo-stockholm.se/karta/ voi myös kurkata läpi ennen matkaa hyvien tärppien varalta. 🙂

tukholma-parhaat-kirpputorit
(Affären i Gamla Stan)

Viimeiseksi pyörähdin vielä Gamla Stanissa, lähinnä iltahämärää ja rakennuksia tunnelmoimassa, kun kaupat olivat jo kiinni. Valtaosa tarjonnastahan tuntuu olevan siellä lähinnä turisteille suunnattua ylihinnoitellulta tavaraa, mutta valaisinliike nimeltä Affären i Gamla Stan vaikutti näyteikkunansa perusteella sen verran kiehtovalta, että sen olisin kyllä voinut katsastaa, jos liike olisi ollut vielä auki.

Sellainen reissu tällä kertaa, toivottavasti tästä katsauksesta on ehkä jollekin jotain vinkkiä. 🙂 Kommentoikaa toki jos teillä on jotain omia suosikkeja tai vinkkejä vastaavista putiikeista, kuulisin mielelläni mitä kannattaisi ehdottomasti tsekata seuraavalla vierailulla!

// Psst! Jos tykkäät, käy heittämässä tälle blogille äänesi Blog Awardseissa täällä! Vikat äänestyspäivät jäljellä, kiitos kaikille äänestäneille! ♥ (Äänestäminen ei vaadi kirjautumista tms.) 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

    1. Hei mahtavaa, tosi mukava kuulla! 😀 Kiitos itsellesi, ihanaa matkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *