Syksyn ensimmäiset

arkkitehti-opiskelija
arkkitehti-opiskelija
arkkitehti-opiskelija
arkkitehti-opiskelija
arkkitehti-opiskelija
arkkitehti-opiskelija
arkkitehti-opiskelija
arkkitehti-opiskelija
arkkitehti-opiskelija
Mun ensimmäinen (ikinä) valmistunut virkkaustyö, amigurumi-kissa.

Ollaan jo lokakuun puolella, mutta tässä tulee samalla tän syksyn ensimmäiset ja varmaan viimeiset värikkäät syyskuvat. Syyskuu oli kaunis ja aurinkoinen, mutta niin vähän tulee kaivettua kameraa laukusta, että vuodenajat hujahtavat lähes huomaamatta ohitse. Oon syksyihminen, tykkään syyspukeutumisesta, ruskasta, ja siitä ettei ole liian kuuma tai kylmä. Sääli, että se kaunein ja lämpimin syksy kestää niin vähän aikaa… Tänään lukemat kerkes jo pari astetta pakkasen puolelle, hiukset muuttuivat sähköiseksi liimalättypilveksi ja sormet oli heti niin jäässä, että toimistollakin tarvitsi hanskoja.

Jos jotain ajatuksia tästä syksyn työarjen alusta tulee mieleen, verrattuna opiskeluarjeen, niin edelleen tuntuu jotenkin vapaammalta kuin opiskellessa. Samalla on vähän outoa, kun keskellä viikkoa ei voikaan ottaa tuosta noin vaan osaa illanviettoihin tai keskellä päivää pidettäviin tapahtumiin, kun pitää kiinni säännöllisistä työajoista. Siinä mielessä opiskelu on joustava elämänvaihe, varsinkin jos painopiste on itsenäisellä opiskelulla.

Töiden tekeminen sen sijaan tuntuu mielekkäämmältä, kun niistä oikeasti maksetaan. Kaikki ei ehkä ole mielenkiintoista, mutta joka päivä oppii ja kehittyy. Vähän kuin koulussa, mutta eri tavalla tehokkaammin. Ja kun työt on tehty, vapaa-ajan voi käyttää kuten parhaaksi näkee. Harvemmin tosin tekee mieli istua koneen ääressä, kun on jo kaiket päivät tuijottanut ruutua – muu harrastaminen tuntuu rentouttavammalta ja aikaansaavammalta. Siksi blogikin joutuu vähän taipumaan tän uuden arjen edessä. Ja kumma kyllä, ehkä ekaa kertaa koko ”bloggaajauran” aikana, mä en tunne siitä lainkaan huonoa omatuntoa. Ehkä mä oon viimein oppinut laittamaan nää asiat oikeeseen tärkeysjärjestykseen?

Päivät on pitkiä ja viikot ovat sujuneet hyvin – viime viikolla päästiinkin melkein kilistelemään 50 työtunnin rajapyykkiä. Noiden kisatöiden tiukat deadlinet vaatii joskus pitkiä, yli 12 tunninkin päiviä, mutta oikeestaan se on ihan mukavaa vaihtelua, vaikka aikaa ei niinä päivinä jääkään muulle kuin työlle ja nukkumiselle.

Ja mitähän tässä muuta! Tossa yhdessä kuvassa on aukeama Demokraatti-lehdestä, jossa multa on mukana pätkä vanhojen huonekalujen tuunaukseen liittyvässä jutussa. Oli aika kiva, noi aiheet on muutenkin ollut meillä niin paljon pinnalla. 🙂 Jos sattuu jossain vastaan, niin tuo löytyy numerosta 29!

Ehdin myös tarttua piiitkästä aikaa kynään ja aloitin hahmottelemaan, millaisia kuvia meille voisi sopisi seinälle (palailen tähän aiheeseen myöhemmin), ja kokeilla virkata. En oo ikinä virkannut, mutta saatiinpa tästä ekasta kerrasta mun ensimmäisenä virkkaustyönä aikaiseksi tuollainen punainen amigurumi-kissa. Jos kohta osaisi alkaa jo miettimään joululahjoja, niin voisi saada vaihteeksi tehtyä niitä itse enemmän kuin mitä parina viime vuotena. Kohta on taas niin monta rautaa kerralla tulessa, että ei tiedä mitä saa valmiiksi ekana. 😀

Aurinkoista lokakuun alkua teille kaikille! 

– – –

Tajusin just, että tällä ulkoasulle on käynyt jotain, kun bannerin alla ollut menu-rivi linkkeineen on kadonnut! Siis vaikka en oo koskenut asetuksiin enkä koodeihin. Tosi ärsyttävää. 🙁 Yritän korjata asian mahdollisimman pian, siihen asti ne linkit löytää tuosta sivusta (mobiililla alhaalta)!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

 1. Upeita syksykuvia <3 En muista milloin olisin viimeksi virkannut 😀

  1. Kiitos paljon! <3 Anteeksi että näissä kommentteihin vastailussa kesti, unohdin kokonaan! :s

 2. Ihanat sävymaailmat näissä kuvissa <3

  Jos minulta kysytään niin tämä vaihe syksystä voisi jatkua sinne toukokuuhun asti .___.

  1. Kiitos Panda! <3 Voi että, kumpa jatkuisikin! Väriloistoa, sopiva lämpötila, kauniit säät, ihanat syysvaatteet… ah.

 3. Hei voisitko joskus tehdä postauksen jossa esittelet astioitasi? T: Astiafriikki D:

  1. Kiitos ehdotuksesta, pistän sen korvan taa! En ehkä ihan sellaisenaan osaa toteuttaa, kun omistetaan vähän heikosti astioita, mutta ehkä jotenkin räätälöitynä voisi olla hauska! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *