Superhelpot suklaiset cupcaket gluteenittomina

gluteeniton-cupcake-ohje

En oo pitkään aikaan kirjoitellut leipomisjutuista, mutta näitä suklaisia cupcakeja / muffinsseja / mitälie suklaatorttuja on viime aikoina tullut väännettyä sen verran monta satsia, että pakko viimein jakaa tännekin. Väänsin näitä viimeiseksi työpäiväksi työkavereille läksiäisherkuksi, erinäisten rajoitteiden vuoksi sekä gluteenittomana kuin laktoosittomana.

Yhtiin juhliin tein sekä normaaleja cupcakeja vähän haastavammalla ohjeella, kuin näitä gluteenittomia versioita ihan mun bravuuri suklaakakkuohjeesta sovellettuna. Ja kumma kyllä nää gluteenittomat olivat paljon parempia, jotenkin maultaan raikkaampia ja tuntumaltaan kevyempiä kuin ne normaalit versiot! Aika makeita sokeripommejahan nää on, mutta anti mennä. Eikä tosiaan oo mitään haastavia pyöräyttää.

Jos kaapista ei löydy kuin tavallisia vehnäjauhoja, niin nämä toimivat kyllä niilläkin!

gluteeniton-cupcake-ohje

Ohjeella tulee noin 20 cupcakea – tai pienempinä noin 30, kuten mulla tällä kertaa.

TARVIKKEET

CUPCAKEIHIN:

2,5 dl gluteenittomia jauhoja
3 dl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150g leivontamargariinia tai voita
2 kananmunaa
1,5 dl kuumaa vettä

KUORRUTTEESEEN:

100g suklaata*
150g leivonta margariinia tai voita
2dl tomusokeria
½dl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria

*VINKKI! Kuorrutteen suklaaksi voi kokeilla muutakin kuin tavallista suklaata. Mä oon kokeillut parikin kertaa laittaa näihin Cloettan vadelma-lakritsi-suklaata, ja siitä sai kivasti pientä twistiä makuun, kun itse suklaa sulaa mutta vadelma ja lakritsi jäivät pieniksi rakeiksi joukkoon!

gluteeniton-cupcake-ohje
gluteeniton-cupcake-ohje
gluteeniton-cupcake-ohje

VALMISTUS

CUPCAKET:

– Sekoita kuivat ainekset keskenään.
– Sekoita joukkoon sulatettu voi/margariini, kevyesti vatkatut munat ja vesi.
– Täytä paperikupit puolilleen tai vähän alle (kohoavat uunissa jonkin verran ja laskeutuvat kypsyessään).
– Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia, tai niin kauan kunnes leivokset ovat kypsiä (voit testata cocktail-tikulla, kypsistä ei pistäessä jää tikkuun taikinaa).
– Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

KUORRUTUS:

– Sulata suklaa vesihauteessa.
– Vaahdota pehmeä voi/margariini kevyesti. Sekoita joukkoon suklaa.
– Lisää joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää tomusokeria ohjemäärää enemmän, jos kuorrute on liian juoksevaa/löysää.
– Kuorruta tortut.

HUOM! Jos säilytät cupcakeja jääkaapissa, huomioi, että kuorrute jähmettyy jonkin verran ja sen koostumuksesta tulee kovempi, kuin tuoreilla suunnilleen huoneenlämpöisillä tortuilla, jollaisina ne ovat parhaimmillaan.

gluteeniton-cupcake-ohje
gluteeniton-cupcake-ohje

On vaan yksi kummallinen juttu: nuo tortut irtosivat paperireunoistaan kypsyessään. Vika saattaa olla kyllä olla huonoissa kupeissakin (todennäköistä), mutta kun noin käy, oon siirtänyt valmiit tortut uusiin kuppeihin tai ottanut irronneet kokonaan pois.

Näistä tuli tällä kertaa turhan leveestä kuppimallista johtuen aika matalia verrattuna edeltäviin versioihin, mutta tekivät kyllä kauppansa. Ei ehkä tullut kaikkein esteettisesti edustavin satsi, mutta hyvä jos ittelleni riitti yhtäkään! Jos teette näitä, kuulisin mielelläni mitä tykkäsitte. 🙂


Makeeta kuunvaihdetta kaikille!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *