Lähtökuopissa kohti Prahaa – Tšekki-excursio, osa 1

Tän postauksen aihe on pääasiassa Tšekin matkan ensimmäinen osa, mutta oikeastaan tässä ollaan samalla myös toisissa lähtökuopissa. Meidän lento Valenciaan lähtee tänään tässä kuudelta aamulla, ja palaillaan Suomeen kesäkuun vaihteessa.

Tämän reissun ajaksi mä en ole ehtinyt valmistella ajastettuja postauksia, kun oon ottanut nää reissujen välipäivät ihan lomana (ja unohtunut liiaksi pinterestin syövereihin ja korkeintaan yrittänyt korjata tähän ulkoasuun ilmestyneitä outoja virheitä (=sivun alareunan kuvakkeiden outo sumeus) siinä kauhean hyvin onnistumatta… Pitää kai pistää koko ulkoasu uusiksi ton reissun jälkeen. Mutta ihan täyttä hiljaisuutta ei pitäisi tulla, jos saan reissun päältä postailtua jotakin.

Tuosta Tšekin matkasta kirjoitan matkapäiväkirjamaisia postauksia sitä mukaan kun saan kuvia valmiiksi!

tsekki-matkavinkit
tsekki-matkavinkit
tsekki-matkavinkit
tsekki-matkavinkit
tsekki-matkavinkit
tsekki-matkavinkit
tsekki-matkavinkit

4.5. – Saapuminen Prahaan

Lähtöpäivä – tai siis ilta – koitti aurinkoisena. Viimeksi kaksi vuotta sitten Wieniin lähtiessä meidän kohdalle osui tää ihan sama, että Suomessa sattui olemaan kerrankin täydellisen aurinkoista ja Wienissä meitä odotti kamalat sadesäät melkein koko reissuajan edestä. Säällä on niin iso merkitys sen suhteen, kuinka mukavaa ympäri kaupunkia tarpominen on ja kuinka mielenkiintoisina ne tarkasteltavat rakennukset esiintyvät.

Arkkitehtiopintojen excursioilla kun on pointtina erityisesti se arkkitehtuuri.

Tää matka oli Nykyajan arkkitehtuurin historia -kurssin puitteissa järjestetty excursio, ja meidän vierailukohteina oli lähinnä 1900-1950-lukujen välillä rakennettuja rakennuksia. Kirjoitettiin ja piirrettiin ja tuotettiin matkaa varten excu-opas, jossa esiteltiin matkan kohteet, kaupungit ja aikataulu. Mukaan lähti aika iso porukka, 24 opiskelijaa ja professori.

Lento lähti seitsemän aikaan illalla valoisasta Suomesta ja Praha vastaanotti meidät pimeänä ja sateisena. Porukka saapui perille vähän eri lennoilla ja samallakin lennolla tulleet oltiin ihan eri puolille konetta ripoteltuina, mutta kaikki löysivät perille. Valtaosa ryhmästä oli valinnut saman majoituspaikan keskellä Prahan vanhaa kaupunkia sijainneesta hostellista, joka oli ilmeisesti edullisin aamupalallinen vaihtoehto keskustan majoituksista.

Eipä sinä päivänä muuta sisältöä oikein ehtinyt olla. Prahan keskusta oli hiljainen, lukuunottamatta sitä kovaa kolistusta mikä tuli kun valtava lauma ihmisiä vetää pyörillä kulkevia matkalaukkuja pitkin mukulakivikatuja.

Hostelli maksettiin heti ensikättelyssä, ja se oli aikamoinen operaatio.

Meille sattui niin hyvä tuuri, että hostellin respassa meitä palveli ensimmäisestä päiväänsä töissä ollut työntekijä. Jokainen maksoi majoituksen erikseen ja kaikilla oli siinä matkan alussa vielä liian isoja seteleitä – Tšekeissä kun käytetään korunoita eikä euroja. Kun kaikki oli maksettu, huomattiin että se työntekijä oli jakanut summan väärin ja jokaisen piti vielä maksaa vähän lisää. Ja kun se viimein onnistui, jokaisen piti vielä maksaa 400 korunaa (noin 15 euroa) pantiksi huonevahinkojen tai minkälie varalta. Säätöä kerrakseen, mutta minkähän ryhmämatkan kanssa ei olisi.

Kukaan ei muuten puhunut koko matkan aikana korunoista, vaan huvittavasti tyylillä ”tää maksaa sata rahaa”… 😀

– – –

Saatat tykätä myös näistä:

Osa 2: Boxi-arkkitehtuuria Prahassa
Osa 3: Prahaa ylhäältä ja alhaalta
Osa 4: Kaunista vanhaa Prahaa
Osa 5: Sympaattinen tiilitalojen Zlín
Osa 6: Upea Brno, ehkä upeampi kuin Praha
Osa 7: Brnon upea (valtava) messualue
Osa 8: Kubismia ja kusetuksen makua

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *