Matkapläänejä: Riika, Praha, Valencia

Matkakuumeilua pahimmillaan! Onneks tänä keväänä saadaan siihen vähän tyydytystä, kun muutama matka on ihan konkreettisesti suunnitteillakin. Toukokuu on mulle tänä vuonna paras aika matkustaa, kun siinä on vähän sellainen välitila opiskelun ja kesätöiden välillä. Eikä siihen edes ole enää kovin pitkä aika!

Mutta tässä vähän lisää siitä, miten nää matkakohteet oikein ovat valikoituneet, millaista reissua on suunnitteilla ja miksi.

latvia riika matkasuunnitelma

RIIKAOllaan mietitty äidin kanssa, että olisi tosi mukava tehdä yhdessä muutaman päivän reissu johonkin mukavaan, kohtalaisen lähellä sijaitsevaan ja edulliseen kohteeseen. Tällä hetkellä meidän suunnitelmat kohdistuvat kiehtovaan Riikaan, joka olisi sopiva kohde sellaisen pidennetyn viikonlopun mittaiselle reissulle. Vierailtiin Riikassa lyhyesti joskus kymmenisen vuotta takaperin, mutta enhän mä muista sieltä yhtään mitään. Jopa Liettuan Vilna on mulle tutumpi (kiitos lukion hissankurssin opintomatkan) kuin Riika, mikä on aika epätavallista. En oo koskaan ollut äidin kanssa kaksin missään reissussa, joten ootan tätä jo senkin puolesta tosi innolla! Sen lisäksi että oon ihan ihan heikkona Riian Vanhan kaupungin kaltaisiin tunnelmallisiin kaupunkeihin. Tää reissu lykkääntyy todennäköisesti jonnekin kohti kesää muiden kiireiden vuoksi, mutta ei se mitään, kun tässä on muutama muu ennen sitä.

tsekki praha brno zlin opintomatka arkkitehtuuri matkasuunnitelma

PRAHA ja Brno ja ZlínTää Tšekkiin kohdistuva reissu ei ollut mun puolesta mitenkään etukäteen pitkään suunniteltu, vaan tuli excursio-kohteena vastaan tän keväisellä Nykyajan arkkitehtuurin historia -kurssilla, jonne sinnekin liityin mukaan vähän hetken mielijohteesta. Viime kevään Amsterdamiin kohdistunut excu jäi multa väliin, joten olin tässä heti innolla mukana. Kaupunkikohteisiin on mun mielestä erityisen mielenkiintoista tutustua opintomatkoilla, koska silloin tulee usein tarkasteltua ympäristöä aika eri kantilta, kuin jos olisi ihan vaan itsekseen lomamatkalla. Tarkoitus on siis vierailla Prahan lisäksi myös Brnossa ja Zlínissä, mutta pääpaino tulee olemaan siellä Prahassa. Oon käynyt siellä skidinä joskus vuonna nakki ja peruna voimistelujoukkueen kanssa kisamatkalla, mutten muista koko kaupungista muuta kuin yhden kirkon julkisivun. Tästä reissusta vois siis veikata jäävän vähän enemmän muistoja mieleen!

id valencia espanja roadtrip matkasuunnitelma

VALENCIAValencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan muun muassa paellastaan, arkkitehtuuristaan ja rannoistaan – tai näin ainakin Google mulle kertoi. Ajankohdaksi lyötiin juuri lukkoon toukokuun loppu, jolloin Valenciassa ei pitäisi olla vielä liian kuuma, ainakaan verrattuna loppukesään. Keksittiin Valencia matkakohteeksi paljolti sen takia, että siellä sattuu asumaan tuttuja, jotka ovat tässä vuoden varrella kyselleet kyläilemään. Se ajatus sitten vähän eskaloitui kun Roopen kanssa keksittiin, että vois olla hauska vuokrata auto ja tehdä myös pientä roadtrippiä siellä Espanjan maaperällä. Perhelomilla kun on ehditty nähty Malagaa ja interraililla tutustuttiin Barcelonaan, mutta muuten Espanja on meille vielä aika tutkimatonta maaperää.

Aika jännittävää, etten sanois! Harvoin on samaan aikaan horisontissa näin montaa reissua, saatika edes yhtä. Ihanaa kun on jotain mitä odottaa ja miettiä, kun tarpoo eteenpäin näissä karseissa säissä ja sietää kaikkea tätä kevään opintostressiä.

Jos ootte vierailleet noissa kohteissa, kuulisin mielelläni matkavinkkejä! Varsinkin Riikasta ja Valenciasta (ja Espanjan itäpuolelta muutoinkin), kun ne todennäköisemmin aikatauluttomampia kuin tuo opintomatka. 🙂

Ja hei tiedoksi, ens viikko tulee olemaan tosi kiireinen, joten täällä blogissa on todennäköisesti aika hiljaista. Tuo kun on viimeinen viikko ennen meidän yhdyskuntaopin ryhmätyön palautusta (joka on mulle kandityö)… Mukavaa sunnuntaita ja hyvää ystävänpäivää teille kaikille!

(kuvat)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

 1. Heeei ootko tehny susta ja Roopesta jotain postausta joskus? Olisi hauska lukea miten tapasitte jne. jos ei mee liian yksityiseks materiaaliks sun mielestä :—) t. yksi suuri rakkaustarinoiden (ja sun) fani!

  1. Aww, voi söpö! 😀 <3 Itseasiassa joo, kirjoitin vajaa kolme vuotta sitten meidän kolmantena vuosipäivänä postauksen meidän "rakkaustarinasta" tai oikeastaan just niistä alkumetreistä ja vuosista ennen ns. oikean seurustelusuhteen aloittamista. Se on jopa tähän nykyiseenkin avoimeen kirjoitustyyliin verrattuna tosi avoimesti kirjoitettu postaus, ja saattaa olla, että jos en olis sitä sillon aikoinaan kirjottanut, tuskin enää kirjoittaisinkaan – en ainakaan ihan noin yksityiskohtaisesta. 😀 Mutta sen postauksen löytää tosiaan täältä. 🙂 <3

  2. Oi kiitos! Ootte niin söpöjä :3 hyvää ystävänpäivää ja koko loppuelämää teille! <3

 2. Mä oon käyny Riikassa, tosi kaunis paikka! 🙂 ei mulla kyl oo antaa mitään vinkkejä kun siitä on sen verran aikaa 😀

  1. Mäki oon kuvista sen verran kuolaillu että jonkinmoiset odotukset on tullut rakennettua sen kaupungin tunnelman suhteen. 😀 Saa nähdä mitä se sit on todellisuudessa!

 3. Prahaan mäkin haluisin! Vaikuttaa niin mielenkiintoselta ja kauniilta kaupungilta 🙂

  1. Niinpä! Ja nyt vanhempana sen näkee ihan eri silmin kuin joskus ala-asteikäisenä skidinä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *