Suloinen neulottu kissankorvapipo

Neuloin vuodenvaihteessa itselleni söpön kisupipon. Miksi? Koska huvitti. Ja siitä tuli tosi söpö! Kerran oon uskaltanut tää päässä ulos asti, mutta se verran huonosti tämmönen neulottu pipo pitää ainakin tän vilukissan mittakaavan mukaan kylmää, että mun mielestä ei ihan näille pakkasille vielä sovellu. Mutta keväämmällä sitten!

Aattelin nyt kumminkin jakaa tän kissapipon ohjeet tännekin.

Jos joku muukin vaikka sattuu ihastumaan. Tää oli tosi helppo tehdä, kun pysytteli ihan vaan tavallisessa joustinneuleessa. Nopeakin, varsinkin kun teki sopivan paksusta langasta.

Käytin tähän Novitan Hanko-lankaa noin puolentoista kerän verran.

Ja ihan vaan vinkkinä, jos sattuu kammoamaan esim. kavennusten tekemistä: tän pipon tekemiseen ei semmosia tarvittu!

  • Mittaa päänympärys ja laske, montako silmukkaa tarvitset. Se riippuu jonkin verran puikkojen ja langan paksuudesta, ja yleensä niissä lankakeriä rengastavissa vyötteissä lukee mallimitta. Tässä Hanko-langassa ohjeistettiin että 13 silmukkaa = 10 cm. Pitää kuitenkin ottaa huomioon myös oma käsialan joustavuus ja se, jos neuleen tekee muutenkin joustavasta neuleesta. Esim. mun 55cm päähän sopi tässä 68 silmukkaa.
  • Luo silmukat. Jaa ne neljälle puikolle tai neulo pyöröpuikoilla 2 oikein 2 nurin -joustinneuletta (tai jotain muuta jos niin haluat) suljettuna neuleena 30cm (tai vähemmän jos et halua kaksinkerroin taitettavaa reunaa).
  • Päättele neule joustavasti, ettei ”korvista tulee liian kireät”. Eli neulo ensin kaksi silmukkaa, ja nosta sitten ensimmäinen jälkimmäisen yli. Neulo uusi silmukka ja nosta edeltävä uuden yli. Jatka samaa kunnes enää yksi silmukka jäljellä. Katkaise lanka mutta jätä kuitenkin jonkin verran varaa reunan ompeluun. Vedä lanka viimeisen silmukan läpi.
  • Käännä neulottu putkilo nurinpäin ja ompele se juuri päätelty reuna umpeen littanaksi saumaksi.
  • (Halutessasi voi ommella myös korvien alareunaan erillisen sauman, että ne saattavat erottua tarkemmin. Itse en kokenut tätä tarpeelliseksi.)
  • Viimeistele langanpäät piiloon ja kisupipo on valmis!

Jos et osaa/halua neuloa pyöröpuikolla, tämän voi käytännössä tehdä myös kahdesta samankokoiseksi neulotusta suorakaiteenmallisesta neulekappaleesta. Ompelee vaan niistä kappaleista kummatkin sivut ja yhden päädyn yhteen!

Semmonen söpöys tällä kertaa. Mau. Mitä te tykkäätte? 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Hieno! Mulla on kissahullu kaveri, joka varmasti tykkäisi, jos tuollaisen saisi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *