Käärmekuiskaaja

Halloween tuli ja meni, ja sillä teemalla mäkin edustin vielä vähän aikaa sitten Helsingin yössä, Indiedaysin tämän syksyisissä Blog Awardseissa. Juhlat olivat tällä kertaa Halloween-pukukoodilla ja Haunted Circus -teemalla, ja voitte vaan kuvitella miten mun sormet olisivat syyhynneet päästä ompelemaan jotain uutta ja mielenkiintoista. Mä rakastan pukujuhlia, vaikka sinänsä onni ettei niitä oo liian usein, kun ei millään riittäis aika asujen väkertämiseen! Ja niin kävi nytkin, ettei se aika vaan antanut periksi, ja ompeluhommat saivat tällä erää jäädä.

Mulla oli vaaterekin nurkassa kumminkin yksi mekko – semmonen bling-bling-paljettisen ”suomuinen” – joka oli jo jonkun aikaan saanut odotella omaa tilaisuuttaan päästä käyttöön. Ja kun Pinterestistä maskeerausideoita kaivellessa sain päähäni, että sen mekon voisi yhdistää samantapaiseen kasvomeikkiin, syntyi idea käärmekuiskaajasta. Hiffaattehan, vähän niinkuin koirakuiskaaja mutta käärmeillä. Kai niitä kutsutaan yleensä käärmeenlumoojiksi.

Inspiraatio on kasvomeikkiin syntyi tästä kuvasta. Mutta kuten siinä Irvikissa-kostyymin postauksessa sanoin, mulla ei oo yhtään kokemusta maskeeraamisesta… että joo, olipahan taas neronleimaus hypätä suoraan maskeerauksen syövereihin kaikenmaailman arpivahojen, iholiimojen ja tekoverien kera.

Ei sillä, etteikö tää olisi ollut sen vaivansa väärti: lopputulos ylitti jopa mun omat odotukset, vaikka ne osaa joskus olla vähän turhankin korkeella!

Aluksi ajattelin, että olisin tehnyt tekovaiheista postausta, mutta aikaa tän meikin tekemiseen meni muutenkin niin paljon (yli 3 tuntia), että jos olisin maskeerauksen lomasta vielä kuvaillut, en olisi varmaan ehtinyt koko juhliin ollenkaan! Nytkin oltiin tyylikkäästi 40 minuuttia myöhässä.

Tässä kuitenkin tiivistetysti tän ”käärme luo nahkansa: ihmisihon alta paljastuu suomuja” -kasvomeikin tarvikkeet ja vaiheet. Mä löysin about kaiken Punanaamiosta.

Tarvikkeet suomu-meikin tekoon

 • vihreitä paljetteja
 • iholiimaa
 • arpivahaa
 • tekoverta
 • vihreää ja mustaa kasvomaalia
 • tavallista meikkivoidetta
 • kapea lasta arpivahan levittämiseen (esim. semmonen puinen kertakäyttönen kahvitikku)
 • suteja maalien ja tekoveren levittämiseen

Aloitin rajaamalla maskeerausalueen, ja levittämään sen mukaan alueen reunoille arpivahaa. Arpivaha on sellaista kovaa vahaa, jota pitää kaapia purkistaan, lämmittää vähän käsillä ja muotoilla naamaan vaikkapa jollain lastalla. Jos se vaha tarttuu liikaa sormiin tai lastaan, niin käsittelyä voi helpottaa vaikka kasvorasvalla.

Vahan jälkeen aloin liimaamaan paljetteja naamaan iholiimalla – yläpuolelle enemmän päällekäin, posken kohdalle vähän harvemmin, ettei häiritsisi liikaa suun liikkumista. Siinä liimaillessa sitten menikin varmaan jotain puoltoista tuntia…

Kun paljetit olivat paikallaan ja liimat kuivuneita, maalasin niiden päälle ja ihoaukkoihin ensin vihreällä kasvomaalilla, sitten vähän valkoisella ja lopuksi mustalla, jolla ympäröin myös silmänympärystät. Silmän sisimmän osan rajasin tavallisella mustalla rajauskynällä.

Lopuksi korjailin vähän vahaa ja läträsin sen päälle peittävää meikkivoidetta, jonka jälkeen läträsin päälle sellaista geelimäisen kiinteää tekoverta.

Jos muuten haluaa kokonaisuuttaan täydentämään myös teemaan sopivan piilolinssin, se kannattaa laittaa päähän jo ennen meikkaamista. Tän maskin jälkeen oli ihan mahdoton saada piilolinssiä silmään, varsinkin kun siinä on muutenkin kokematon… Sääli sitä mun punaista käärmeensilmäpiilolinssiä, joka ei päässytkään käyttööön asti. 🙁

Mitä te pidätte käärmekuiskaajasta? Mun fiiliksistä ehkä kertoo paljon se, että valvon edelleen tässä aamuviideltä vääntämässä tätä postausta, vaikka muitakin aiheita olis jonossa. 😀 Sanoisin etteivät nää kuvat näytä tota maskia ihan niin koko komeudessaan kuin mitä se oli livenä (ja varsinkin hämärän välkkyvässä bilevalaistuksessa), tai ainakin veri näytti enemmän vereltä eikä maalilta, kuten noissa kuvissa. Mutta mutta isot kiitokset mun broidille, että jaksoi kuvata!

Tuon käärmemäisen lettikampauksen sain päähäni Bloggers’ Inspiration Day:ssa Biozellin pisteellä, ja kotona siihen vaan läträttiin vähän vihreetä väriä päälle.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

  1. Kiitos! Ei kyllä tosiaan kävellyt samanlaista vastaan, tai ees samantyylistä! 😀

 1. Vautsi! Kyllä huomaa että tuohon on uponnut aikaa, niin upea lopputulos 🙂

  1. Kiitos paljon! Haha hyvä jos näkyy, sit sen voi sanoa olleen sen vaivansa arvoinen! :–D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *