Irvikissan leveä hymy

Keskiviikkona juhlittiin jälleen Savajaisia, niitä perinteisiä arkkarifuksien järjestämiä naamiaisbileitä – viime vuoden Savajaistunnelmia löytyy täältä ja mun omalta fuksivuodelta täältä. Tällä kertaa teema oli Alice in Tomorrowland, ja vaikka mä olin siellä lähinnä kuvaajan pestissä, aattelin kumminkin pukeutua, edes jotenkin yksinkertaisesti.

Lopputulos oli kumminkin simppelistä ideasta huolimatta jopa aika näyttävä, kaikessa karmivuudessaan, ainakin mitä muiden ihmisten kommentteja oli uskominen. 😀 Mun inspiraation lähde oli se Liisa ihmeemaassa -leffan Irvikissa, tai oikeastaan nimenomaan se sen leveä hammashymy, joka näkyy vaikka muutoin olisi pimeää.

Käytin jotain mun viime vuonna ostamia kasvomaaleja, joista se valkoinen väri olisi oikeastaan hohtanut sinertävänä, jos bilepaikassa olisi ollut UV-valoja. 😀 Etuhiuksiin ja ”korviin” laitoin sinistä ”hiuspuuteria”, jonka senkin olin ostanut jo viime vuonna tyyliin Seppälästä. Ei kyllä meinannut pysyä päässä, mutta toi sentään edes vähän jotain jännää sävyä!

Kissankorvat tein omista hiuksista niin, että otin talteen edestä keskeltä osan hiuksista, ja tein lopuista letit, joiden sisään letitin samalla rautalankaa. Taittelin ja kiinnitin leteistä korvat, ja käänsin ylimääräiset osat leteistä päät niskan taa ja kiinnitin ne pinneillä ja ihan älyttömällä määrällä lakkaa. Sitten vedin ne ulos leteistä jääneet hiukset korvien sisältä ja välistä takapuolelle, kiinnitin niskaan ponnarilla, ja koska tota pituutta oli vähän turhan paljon, vedin ne vielä tuostakin ylitse jääneet latvat takaisin eteen ”etuhiuksiksi”. Oli kyllä aikamoinen väkerrys, kun mulla ei ollut tohon mitään valmista mallia, vaan aloin vaan yheltä istumalta soveltamaan!

Asukokonaisuuteen kuului myös häntä, jonka tein vanhojen mustien legginsien toisesta lahkeesta. Ompelin sen lahkeen leveämmän pään kaarevasti umpeen, täytin kevyillä pehmeillä kankailla ja tungin sisään vähän semmosta vahvempaa rautalankaa, että häntään sai taivuteltua vähän muotoa, niin ettei se näyttänyt vaan joltain jalkojen välistä roikkuvalta mustalta pökäleeltä. 😀 Kiinnitin sen hakaneuloilla hameeseen.

Ton asukokonaisuuden olisi täydentänyt muiden mustien vaatekappaleiden lisäksi vielä musta poolopaita, mutta en omistanut semmosta eikä tohon hätään kerennyt ostaa, joten mentiin sitten ihan vaan noin! En halunnut tunkea sitä naamaväriä kaulaan sotkemaan, kun kumminkin kuljin kamera kaulassa koko illan.

irvikissa chishire cat alice in wonderland halloween costume

Vähän havainnollistavia kuvia tosta mun hurmaavan leveestä hymystä, viimeisissä kuvissa vähän enemmän photarilla korostaen. Mitä tykkäätte, tuunko teiän uniin ens yönä? 😀 Noissa kuvissa näkyikin myös Patakuningas-Aapo.

Ens viikon lauantaina olisi tän syksyiset Indiedaysin bloggaajapippalot (jonka blogiawardseissa ehtii vielä äänestää, jos tykkää!), jonne pitäisi sinnekin keksiä joku pähee Halloween-teemainen asu! Haluisin panostaa ihan kybällä, mutta oon niin kiireinen, ettei pysty ottamaan kaiken päälle vielä jotain asuompeluprojektia… pahus vie. Ainakin yksi idea mulla olisi, mutta siihen tarttisin maskeeraajaks jonkun, joka jopa osais jotain! Toi irvikissairvistys venytti nimittäin nää mun maskeeraustaidot äärirajoilleen, eikä ton taidokkaampaan oikein ihan itsekseni pysty. Jos tiiätte pääkaupunkiseudulta jonkun hyvän maskeeraajan tai harrastajan, joka olis innostunut maskeeraamisesta, vinkatkaa! 🙂

Mä palailen varmaan vielä tässä viikonloppua muiden kuulumisten merkeissä, siihen asti mukavaa perjantaita kaikille!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

  1. apua, en ees eka nähnyt sua noissa jälkimmäisissä kuvissa 😀 pelottava mutta super hieno lopputulos! 🙂

    1. Hahaha jep ne on vähän tommosii "find the cat" arvotuksia! 😀 Kiitos paljon!

  2. Uskomattoman upea ja karmaiseva kasvomaalaus! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *