ROADTRIP – Kaksi päivää kohti kotia

2.7.2015  –  Norjasta Ruotsin läpi Suomeen

”Kotia kohti”

roadtrip-norjaroadtrip-norjaroadtrip-norjaroadtrip-norjaroadtrip-norjaroadtrip-norjaroadtrip-norjaroadtrip-norja

Herättiin sunnuntaiaamuun samoihin aikoihin kuin kaikkiin sitä edeltäneisiinkin, pakkailtiin, syötiin ja kun siinä yhdeltätoista oltiin viimein valmiita lähtöön, saatiin huomata olevamme viimeiset. No, kukin tyylillään. Mitä sitä kiirehtimään kun ei ole minnekään kiire.

Lähdettiin kohti Narvikia, mutta koska kaipuu kohti kotia alkoi jo tuntua, ei käännytty vierailemaan itse siellä kaupungissa, vaan päätettiin lähteä posottamaan suoraa tietä kohti Ruotsia ja Suomea.

Ruotsin läpi ajettiin pitkään E10-valtatietä, joka oli paikoin tosi pomppuisa ja matkaa hidastivat huomattavasti muutamat pitkät tietyöosuudet, joihin ei Norjassa oltu pahemmin törmätty. Joskus viiden maissa raaskittiin pysähtyä syömään jossain huoltsikalla mikä nyt vaan sattui vastaan tulemaan. Oltiin ihmeissämme edullisista ateriahinnoista mutta se ruoka olikin ihan shaibaa…

Matkan varrella ei ollut oikein mitään nähtävää, ei ainakaan Norjaan verrattuna, eikä pahemmin pysähdelty.

Sääkin oli niin kurja ja sateinen, ettei huvittanut työntää päätään ulos ovesta. Niin me sitten jätettiin Ruotsikokemukset minimiin ja ylitettiin Haaparannasta raja Suomen puolelle, josta jatkettiin lopulta ihan Ouluun asti.

Oltiin ihan naatteja, taivas sylki vettä, eikä todellakaan huvittanut enää telttailla, joten buukattiin ittemme sisään Omena Hotelliin. Syötiin meidän viimeiset kuivamuonat (ah ihana vedenkeitin, ei tarvinnut enää trangialla keitellä), vietettiin hetki verkkovirrasta nauttien ja saatiin pitkästä aikaa nauttia lämpimästä ja pehmeästä sängystä. Mukava sisäilma, lämmin sänky ja pehmeä peitto – niitä olikin jo aika ikävä!

– – –


3.7.2015  –  Ja vielä Oulusta Tampereelle

”No huh hellettä!”

roadtrip-norja
roadtrip-norja

Viimeisen matkapäivän alkuun mietittiin, mitä kautta suunnattaisiin kotiin. Oltiin ennen reissua mietitty, että jos reissufiilistä riittää niin voitaisiin jatkaa länsirannikkoa pitkin etelään, mutta matkaväsymys alkoi jo siinä määrin tuntua, että katsottiin parhaaksi suunnata viimeinen ajorykäys suoraan kohti Tamperetta.

Pohjois-Norjan viileyden ja aika keljujen säiden jälkeen koettiin ”kulttuurishokki”, kun Suomi tarjosikin meille heti ensikättelyssä ehkä koko kesän kuumimman hellepäivän! Siitä päästiin tosin nauttimaan lähinnä ikkunan takaa, kun istuttiin lähes koko päivä leppoisasti autossa. Tais olla eka kerta koko kesänä, kun tuli käyttöä ilmastoinnille.

Mulla alkoi pikkuhiljaa tuntua häntäluussa se jatkuva istuminen, samalla tavalla kuin aikoinaan yo-kokeisiin lukiessa – aika onni, että se alkoi känkkyillä vasta noin loppusuoralla.

Pysähdyttiin kertaalleen jädelle Jyväskylän kohdilla, mutta muuta näistä viimeisistä kilometreistä ei oikein mieleen jäänyt – ei edes itse siitä kotiin saapumisesta. Taisi matkaväsymys painaa siinä vaiheessa jo siinä määrin, että se lempeä reissun lopetus pyyhkiytynyt aika tehokkaasti mielestä.


– – –

Nonni, se oli sitten siinä! Toivottavasti nautitte tästä meidän matkasta näiden kuvien ja juttujen välityksellä. 🙂

– – –

Luitko myös muut osat?

Roadtrip, eli loma tien päällä
Tampere → Rovaniemi // Lähtöpäivä yllätyksineen
Rovaniemi → Ivalo // Kaksi päivää Ivalossa
Ivalo → Nordkapp // Manner-Euroopan pohjoisin piste
Nordkapp → Gjesvær  → Hammerfest → Alta // Kiemurateitä ja lyhyitä vierailuja
Alta → Tromssa // Ikivanhoja kalliomaalauksia ja ylikalliita hampurilaisia
Tromssa // Nähtävyksien koluamista flunssasta ja kuumeesta huolimatta
Lofootit, (mm. Svolvær, Reine) // Ajomatka Lofoottien päästä päähän, ihmetellen ja ihaillen
Lofootit (mm. Å, Lofotr-viikinkimuseo) → Øyjord // Viikinkimuseo ja kotimatkan aloittelu

ROADTRIP-infopaketti: Havaintoja matkan varrelta ja vinkkejä Pohjois-Norjaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

  1. Onpa kivannäköisiä kuvia! Viimeinen näyttää ihan siltä et vois olla jostain Floridasta 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Haha joo Tampere ja Florida, ei paljoa eroa niillä! :–D

  2. Joo, kattavaa infopakettia kaipailisin juuri. Mua kiinnostais ajella iahn suomen kapissa vaan, mutta on varmasti vinkeistä apua. Varsinkin majoitusten löytäminen, mitä pakata mukaan ja budjetti kiinnostaa. 🙂

    1. Kirjoitin lähinnä Norjaan liittyen, kun Suomen puolella ei majoituttu leirintäalueille ja pääkohteet oli lähinnä että ensin Ivaloon ja sitten Norjan puolelle, mutta toivotaan että siitä postauksesta olis edes jotain hyötyä. 🙂

  3. Näitä postauksia on ollu nii kiva lukee! Oot jaksanu panostaa näihin ihan täysillä ja se kyllä näkyy – kiitos siitä. Matkakuume nousee! Haluuu lappiin ♥_♥

    1. Voi ihana, kiitos paljon itsellesi! ♥ Tämmöset kommentit osaa olla tosi palkitsevia, jaksaa jatkossakin nähdä vaivaa. 🙂 Matkakuumetta täälläkin, mutta mä haluaisin jonnekki lämpimään! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *