Kuvapoimintoja lähiöfestivaaleilta

lahiöfest-2015

…tai poimintoja ja poimintoja, ennemminkin iso pläjäys!

Oon kirjoittanut jo meidän Laatikkotaivas -installaatiosta, Timosta ja itse siitä festivaalien toteuttamispuolesta, mutta tässä vielä kuvia sieltä Our House lähiöfestivaaleilta kokonaisuudeessaan.

Keräsin tähän omat suosikkikuvani (vaikka niitä paljon onkin) enkä tunkenut ihan kaikkea kerralla, ja esimerkiksi meidän Arjen unelmat -installaatioon, Oman muotoinen koti -päivään hävikkiruokakokkailuineen sekä muusta löytää lisää kuvia mun galleriasivulta erillisistä kansioistaan täältä, jos teitä kiinnostaa katsella!

Tiivistetysti kerrottuna, Our House -lähiöfestivaalit järjestettiin Vantaan Mikkolassa 8.-15.8. ensimmäistä kertaa ikinä, taloon joka festivaalien jälkeen oli tarkoitus purkaa pois.

Festivaalien tarkoitus oli herättää ajatuksia ja keskustelua lähiöiden tulevaisuudesta, sillä nyt on niiden murrosaika, kun 50-70-luvulla rakennetut talot alkavat olla aika kokonaisvaltaisten remonttien tai uudelleenrakentamisen tarpeessa. Lisää näiden festareiden taustasta ja tarkoitusperistä voi lukea täältä. Mä keskityn tällä kertaa ulkoisiin puitteisiin, niin sisällä kuin ulkona.

Sisälle tehdyt huoneet olivat eri yhteistyökumppanien sekä vapaaehtoisten toteuttamia, ja ulkonakin saatiin joinain päivinä nauttia katuruuasta, ulkoilmaleffoista ja muusta mukavasta!

Viimeiset päivät ohjelmineen mä missasin, mutta muuten kerkesin ikuistamaan nää festivaalit aika kuvasti. Toivottavasti tästä postauksesta on iloa, varsinkin niille, joita olisi kiinnostanut käydä paikan päällä tutustumassa, mutta eivät syystä tai toisesta päässeet. 🙂

lahiöfest-2015

Street Art Vantaa -ryhmä oli maalannut rakennusten harmaan betonielementtijulkisivun värikkään mielenkiintoiseksi.

lahiöfest-2015
lahiöfest-2015
lahiöfest-2015
Upean vehreät parvekkeet olivat Kekkilän käsialaa.

Takana olevasta huoneesta pilkottaa meidän Laatikkotaivas -installaatio.

lahiofest-2015

Tähän mun julkisivukuvista koottuun kollaasiin kävijät saivat kirjoittaa omia toiveitaan lähiöiden tulevaisuuden suhteen.

lahiofest-2015

Tikkurila oli sisustanut yhden asunnon kodikkaan kauniisti Unelmakoti -teemalla (sieltä on otettu kuvat tuosta hempeästä keittiöstä ja alla olevasta räväkämmän puoleisesta parvekkeesta).

lahiofest-2015
lahiofest-2015

TEKES pureutui peiliseinäisessä asunnossaan lähiöiden tulevaisuuteen tekniikan ja energian näkökulmasta mielenkiintoisten faktojen keinoin. Jos Tekesin innovaatiot kiinnostavat, heidän tilastaa löytyy ainakin yksi esittelyvideo.

lahiofest-2015
lahiofest-2015
lahiofest-2015

Ulkona oli myös Kekkilän istuttamat yrtti-&ruokakasvilaatikot, joiden antimia käytettiin muun muassa piharuokailua varten tehtyyn salaattiin sekä Oman muotoinen koti -päivän hävikkiruokasapuskoihin.

lahiofest-2015
lahiofest-2015

Oli muuten ehkä paras burgeri tähän asti ikinä tuo Fafa’s Smokeryn vaatimattoman näköinen mutta herkullisen makuinen bulled beef -burgeri..!

lahiofest-2015

Päädyssä sijainneen vanhan R-kioskin tilat oli laitettu värikkään viihtyisäksi työpaja- ja seminaaritilaksi.

Lähitapiolan tilassa oli myös yleisöseinä jonne vieraat saivat vastailla kotiaiheisiin kysymyksiin, sekä kolme mielenkiintoista installaatiota (kuten tuo kokonaan punainen keittiö), joita pystyi katselemaan seiniin tehtyjen reikien kautta. Lähitapiolan tilasta löytyy Momokodin (festivaalin tuottaja) julkaisema video, jossa näkyy aika mielenkiintoisia kohtia noiden huoneiden ja installaatioiden rakentumisesta.

lahiofest-2015
lahiofest-2015

Sokos Hotels (jonka tilasta löytyy myös esittelyvideo) oli tehnyt asunnosta yhden pitkän huoneen, jonka lattia oli nostettu modernisti alkuperäistä korkeammalle ja sisustettu japanilaiseen tyyliin väljän minimalistisesti matalilla huonekaluilla sekä liikutettavalla hellakärryllä. Asunnon vessa toimi vierailijoiden palautekäymälänä.

lahiofest-2015
lahiofest-2015
lahiofest-2015
lahiofest-2015lahiofest-2015
lahiofest-2015
lahiofest-2015
lahiofest-2015
lahiofest-2015

Nyt festivaaleista on jo yli kuukausi aikaa… Kaikki se stressi, kiire ja luomisentuska, ja nyt onkin enää kultaisia muistoja jäljellä. Tai ainakin yhtä kultaisia kuin miltä tuo harmaa betoni näyttää auringonlaskun maalaamana.

Mutta vieläkö nuo talot ovat pystyssä, vai onko ne jo purettu? Sitä en tiedä.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

  1. Oih, tuo parvekkeella oleva kukkahylly ♥ Uskaltaisikohan nykyiseen asuntoon tehdä samanlaisen 😛 Satutko muistamaan / panneesi merkille, millaisella systeemillä nuo hyllyt olivat partsin seinässä kiinni? 😮

    1. Niinpä, ne parvekkeiden kukka- ja kasviasetelmat olivat ihan mielettömiä! 🙂 En kyllä osaa varmasti sanoa, en nähnyt sitä rakennus vaiheessa! En usko että vaan liimaamalla pysyivät paikoillaan, joten todennäköisesti ensin mitoitettu nuo palaset ja sen jälkeen porattu ja pultattu ne seinään. En tiiä voisko tommosta toteuttaa käytännössä ihan omatoimisesti, vaikka tommonen olisikin omalla parvekkeella aika mahtava!

    1. No siellähän sitä tietoa olikin, kiitos! Saatoin käydäkin tolla sivulla, mutta mua hämäsi kun ei heti ensimmäiseksi näkynyt kuvia juuri itse siella festivaaleilla näkyneistä lopputuloksista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *