Arkihameamatööri

Villapaita – Kirppis & DIY /  Kaulakoru – Tanna Design / Kaulaliina – Seppälä / Hame – H&M / Kengät – Andiamo / Reppu – Fabric

Olipa kerran päivä, jona raivasin vaatehuoneen hyllyille tilaa Roopen muuton myötä lisääntyneen tavaramäärän vuoksi. Kävin samalla läpi omia vaatteitani, ja monien ”emmä kyllä enää käytä tätä” -tapauksien lisäksi sain huomata, että vaikka mun kroppa on hyvin hitaasti muuttuvaa sorttia, moni vaatteista ei enää vaan kertakaikkiaan mahtunut päälle. Tai ainakaan housuista: kymmenen kappaletta liian pieniä farkkuja sai lähteä, niin että mulle jäi kahdet käyttökelpoiset, ja niistäkin toiset olin ostanut vasta tänä kesänä.

Kai se on ihan luonnollista, ettei takalisto välttämättä pysy ihan samassa koossa yläaste- ja lukioiästä eteenpäin ihan koko loppuelämää. Mutta mitä sitten tekee, kun hyviä housuja ei enää oikein ole, uudet hyvät pöksyt maksavat vähän turhan paljon, ja nykyisiäkään ei haluaisi kuluttaa ihan heti puhki?

Mä ainakin siinä vaateraivauksen lomassa sain taas huomata omistavani vaikka kuinka monta hametta. Monia sellaisia, joita ei ensimmäisenä vaihtoehtonaan laita juhlaan, mutta joita ei toisaalta ole osannut käyttää arkenakaan.

Tein sitten päätöksen alkaa opetella käyttämään hameita. Tää on yksi niistä, tuo ruskea tekonahkainen hame, jota oon näiden vuosien varrella käyttänyt ehkä kerran tai kaksi. Se näyttää mun mielestä paljon nätimmältä livenä kuin näissä kuvissa, joissa se on kuin kurttuinen makkarankuori. Mutta monella mun hameella on sama tarina, niitä on käytetty kerran tai pari, joitain ei kertaakaan. Ei niissä mitään vikaa sinänsä ole, en vaan oo osannut ottaa niitä osaksi arkivaatteita. Onko teistä kellään ollut samaa ”rajoitetta”?

En edelleenkään oo löytänyt hameista samanlaista käyttömukavuutta kuin housuista, en oo vielä täysin sinut niiden kaa… yksi syy saattaa olla se, ettei mulle tunnu luontevalta istua pitkää aikaa jalat siististi suoraan eteenpäin, vaan haluaisin laittaa polvet koukkuun esim. risti-istuntaan (ja se saattais näyttää vähän turhan rivolta jossain luennolla). Toinen lienee se, että esimerkiksi tää nimenomainen hame meinaa sukkahousujen liukkaan pinnan vuoksi hilata itseään ylöspäin, ja tuntuu tosi höhlältä olla jatkuvasti nykimässä sitä alaspäin kesken kävelyn… Onneksi tässä on edes taskut, että voi vähän naamioida sitä nykimistä. Kolmas epämukavuustekijä on ihan varmasti se, ettei aina voi tietää mitä päivä tuo tullessaan, ja hame ei aina oo se kaikkein käytännöllisin asu kaikkialle. Kuten vaikka työmaalle, jonne menemisen muistin keskiviikkona vasta silloin, kun oli jo liian myöhäistä vaihtaa asua. Onneksi ei sentään ollut korkkareita jalassa. 😀

Mutta tästä ne lähtee, mun mukavuusrajoja venyttelevät arkihamekokeilut. Parasta on se, kun sen epäluontevan vaatteen yhdistää muihin mahdollisimman mukaviin vaatteisiin, kuten lempparivillapaitaansa ja uuteen upottavan pehmeeseen huiviin.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

 1. Sama ongelma täällä. Mulla ei kyllä ylipäätään ole muutamaa hametta enempää mutta silti niitä on hyvin vähän käytetty. Ja mulla on kolme sellasta hametta jotka on oikeestaan kivempia toppeina ku hameina :'D ihana tää uus ulkoasu!

  1. Haha, mä tykkään hameista ja sen takia niitä on tullut jonkun verran haalittua (tää kyllä oli joku 5€ alehame aikoinaan), mutta en vaan oo oppinut käytämään niitä, ja kun sellasia "puolijuhlallisia" tilaisuuksia on niin vähän, niin käyttökerrat pitäisi valita arjen ja juhlan väliltä, ja juhlaan sitten haluaakin pukeutua vielä vähän nätimmin, ja arjessa on tosi mukavuudenhaluinen. 😀 Mut kyllä tää tästä! Oon nyt ehtinyt käyttää tätä hametta tän syksyn aikana nyt kahdesti, ja kerran osasin mennä jopa maksihameessa kouluun – tää on edistystä! Kiitos paljon! 🙂

  2. Mulla on itseasiassa kans yks maxihame ja sitä kyllä tykkäsin kesällä käyttää paljonkin mutta noi lyhyemmät on haasteellisempia 😀 ehkä mä otan itelleniki haasteeks ton hameittwn käytön. Jos vaikka edes kerran viikossa 😉

 2. Mäkin havahduin muuton yhteydessä siihen, että eihän nämä farkut enää mene edes jalkaan tai jos menivät, niin voi auta armias sitä nappi kiinni kamppailua! Uusia pitäisi ostaa, mutta, kun ei ne ilmaisia ole..! Mä muutenkin inhoan farkkujen sovittamista, se on niin jotenkin masentavaa napata sovituskoppiin oikeankokoiset ja sitten märistä, kun jäivät puolireiteen kiinni 😀 Hirvein kokemus oli, kun tilasin urheiluhousut, eivätkä ne inahtaneetkaan, kun niissä vyötärö oli mun yhden reiden levyinen, ei apua!

  Mutta onneksi on hameet, näyttää tosi kivalta tuo sun päällä! 🙂

  1. Jooo sama täällä! Jep hyvistä farkuista saattaa joutua pulittamaan lähes kolminumeroisen summan, jotta ne olisivat sekä mukavat, että hyvännäköiset, kestävät ja muotonsa säilyttävät… Halvemmilla strech-kankaasta tehdyillä pöksyillä on tapana venähtää ja alkaa pussittaa polvista ja pepusta. :s Kiitos!

 3. Niiin sama ongelma hameiden kanssa! 😀 Mulla on niitä ihan kiva pino, ja olen myös päättäny, että nyt alan oikeasti niitä käyttää. Kynnyksenä on usein oikeastaan pyöräily – siinä ei oikein voi minareilla leikkiä. Mutta lataan varmaan pian bussikortin joka tapauksessa, joten hamepäivinä voin sitten körötellä bussin kyydissä kouluun ja muualle. 🙂 Tarpeeks rentoja yläosia noihin hameisiin ei myöskään löydy, joten ehkä joku ihan _perus_paita pitää vielä niiden seuraksi hankkia.

  1. Voi ei haha, onneksi mä en pyöräile paljon yhtään. 😀 Jep yläosat on mulle melkeenpä vielä suurempi ongelma kuin alaosat: niiden pitäisi olla nätisti laskeutuvia ettei näyttäisi säkkiin pukeutuneelta, sopivan kokoisia käsi- ja kaula-aukiolta ettei joudu olla kokoajan nykimässä jostain johtaa tai ettei rintsikat vilku (tää on tosi suuri ongelma!), ei liian pitkiä eikä liian lyhyitä, hyvää kangasta ettei menis heti pilalle pesussa, ei liian hienoa kangasta ettei niitä pelkäisi käyttää…. argh! D:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *