Kun arkkitehti menee asuntomessuille

…hän bongaa asuntojen ongelmakohtia ja toistuvia kliseitä, arvostelee epäkäytännöllisyyksiä ja kaikkea, mikä ei miellytä silmää. Hänen kehunsa vaativat enemmän kuin keskiverto kämpän puitteet, hän etsii jotain uusia ja yllättävia puolia mutta joutuu yleensä pettymään. Hän harmittelee kun kulkuväylät on peitetty rumilla matoilla, jotka peittävät lattian ja pilaavat kokonaisuuden, ja hän aivan varmasti haluaisi kurkata kaikkien niiden ”ei kulkua” -merkittyjen ovien taakse.

Okei, mä en oo vielä arkkitehti, mutta se kuulosti napakammalta otsikossa kuin kilometrisana arkkitehtiopiskelija. 😀 Oltiin reilu viikko sitten Onan kanssa asuntomessuilla, ja se oli mulle oikeastaan ihan eka kerta asuntomessuilla muutenkin. Oli aika helpon matkan päässä, kun se oli tällä kertaa tuolla Vantaalla.

Enkä mä muutenkaan voi yleistää kaikkien arkkitehtien ajatuksia, mutta ehkä jotkut mietti samoja kuin mä. Ensikertalaisena mulla oli kai vähän turhan suuret odotukset, kun odotin niiltä pientaloilta jotakin enemmän, ja sitten koko messuilla eniten kiehtoikin parvekepuutarhat ja satunnaiset sisustuselementit. Pientalot tuntuivat toistavan toisiaan, huomasin bongailevani enemmän ongelmakohtia ja epäesteettisyyksiä, kuin ihastelevani toimivia kokonaisuuksia. Odotin, että kun kyseessä on asuntomessut, niin niissä asunnoissa olisi jotain uutta ja mieleenpainuvaa… no joo, eipä oikein ollut. Koulun luennoillakin on nähty mielenkiintoisempia esimerkkejä – en tullut ajatelleeksi, että noilla messuilla pointtina on enemmän rakenteet ja rakentaminen, kuin mikään itse siihen arkkitehtuuriin liittyvä. Ehkä jos olisi joku remontti tai talon rakentaminen ajankohtaisena osana elämää, niin tuosta olisi saanut enemmänkin irti.

Mutta olihan siellä noita mielenkiintoisiakin puolia. Kokosin tähän niistä inspiroivimmista osista ”vähän” kuvasettiä!

Ai yrttejä voi kasvattaa nurinperinkin..!

Elävä taulu/seinäkoriste sammalesta. *sydänsilmäemoji*

Marmorikiviset tarjottimet, haluun!

 Sänky lattiatasossa, tää oli tosi minimalistisen tyylikäs, en vaan tiiä miten tommosesta pystyy raahautumaan väsyneinä aamuina ylös, kun ei voi vaan pudottautua reunalta alas. 😀
Haluisin että mun tyhjä parveke näyttäis esim. tältä. Nurmikollinen parveke olis myös kiva, niitäkin näkyi tuolla.
3d-tulostuksen ihmeellisiä tuotoksia.
3d-tulostettu ovikiila.

Graafinen naulakko.

Ah, betonia!

Tommonen lampputsydeemi mulle kiitos.

Kattoikkunat sisäpuutarhaan.

Toi seinäkoriste!

Tuommoset sohvapöydät mahtuisivat munkin olohuoneeseen, ainut vaan, etteivät ihan sopisi sohvaan… Menis varmaan sohva vaihtoon jos tommoset jostain löytäis!

Deal with it. 😀

Voisin kuvitella itelleni tämmösen työhuoneen!

Loft-asunnot ❤

Ja lisää betonia…

…ja isoja jalkalamppuja!

Osa kuvista on Onan ottamia. ❤

Täällä päässä sisustuskuume käy kuumana, mutta mikään mun ajatuksista ei tunnu sopivan tuohon nykyiseen kotiin… Pitäisi siis ensin löytää uusi, mutta se ei ookaan ihan helppoa, kun pitäisi löytää sellainen asunto, jossa yhdistyvät täydellisesti sekä nykyisen kämpän hyvät puolet, että lisävaatimukset koon, sijainnin ja esimerkiksi lattiamateriaalin suhteen. Näin niinkuin ainakin. Metsästys on käynnissä…

Hellikö näistä mikään teidän silmiä?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

  1. Naulakko ja betoniruukku helli silmiä kovin ♥ Naulakkoa ei mun/meidän nykyiseen asuntoon mahdu, mutta ehkä sinne seuraavaan sitten … betoniruukut on jo vanhemmilla kuivumassa, yksi kasvi vielä pitäis ostaa niitä varten 😀

    Väärinpäin olevat yrtit oli kanssa ihan jännä juttu, oliko ne siis oikeita? Lähinnä mietin tuota multa-kastelutsydeemiä että miten se toimii, multaa tuommoisiin tuskin saa painovoiman takia laitettua? 😀

    1. Uijui, mäki haluun tehä itelleni betoniruukkuja! 😀 Joo oli ne mun mielestä oikeita, mutta en tosiaan tiiä miten toi oikein sit käytännössä toimii just jonkun kastelun suhteen… 😀

    2. Betoniruukkujen teko on yllättävän rentouttavaa puuhaa, tosin siinä vaiheessa saattaa päreet palaa kun sisempää muottia pitäis saada pois valoksesta ja tajuat, muotti on jumahtanu pohjissa olevista rei-istä kiinni valokeen :'D Betoniruukut on aika iisejä tehä, nopsat ja hyvät ohjeet esim täällä (vaikka ovatkin isojen ruukkujen tekoon tarkitettu, onnistuu myös pienemmillä) http://kuitetekee.blogspot.fi/2014/07/tee-itse-hauskat-betoniruukut-puutarhaan.html. . Mulla ois seuraavana vuorossa tuikkukynttiläkipot betonista, jahka vanhemmille taas pääsen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *