ROADTRIP – Kaksi päivää Ivalossa

Läjäytin tähän samaan syssyyn nyt kaksi matkapäivää kerralla, kun kummatkin käsittelivät lähinnä Ivaloa. Tuli tosi pitkä postaus kun kuvio on niin paljon, toivottavasti teillä ei koneet lagaa niiden takia!

24.6.2015  –   Rovaniemeltä Ivaloon

”Aurinkoinen Ivalo hyttysineen”

roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=

Aamulla herättiin hitaasti ja vääntäydyttiin aamupalalle, joka olikin semmonen perinteisestä poikkeava ja näyttävä, Sara La Fountainin suunnittelema kokonaisuus. Oli jos jonkinmoista pientä jännää, vähän niinkuin sellaisia suupaloja, osa vähän turhankin outoja mun makuun mutta osa tosi hyviäkin. Oli marjoja, raakakakkuja… tai no, en oikein edes osaa sanoa, mitä ne kaikki olivat.

Rauhallisen aamupalan jälkeen pakattiin, ja ennen puoltapäivää päästiin lähtemään. Pysähdyttiin Sodankylän kohdilla, käytiin jossain siinä matkan varrella ostamassa savukalaa, piipahdettiin Kaunispäällä katselemassa Lapin tunturimaisemia, ja kolmen jälkeen oltiinkin jo Ivalossa.

Ajatuksena oli olla siellä Roopen suvun mailla pari päivää, kun kerran Roopen ukkikin oli rientänyt sinne viettämään meidän kanssa vähän aikaa ennen omaa eräretkeään.

Tehtiin lounasta (nuudelia ja semmosta) trangialla ja odoteltiin aikamme, että saataisiin avaimet. Ja lähinnä suihkuteltiin hyttysmyrkkyä, koska niitä itikoita oli meidän tottumaan määrään verrattuna ihan jumalattomasti. Roopen ukin mielestä niitä ollut juuri yhtään, mutta mun mielestä ne oli tosi agressiivisia, syöksyivät suoraan ihoon ja silmiä ja suitakin päin kuin mitkäkin kamikazet…. Autokin oli ihan sen näköinen, että ötökkäosumia oli vähän tullut.

Verrattuna siihen mitä Roopen puheista oli alunperin saanut käsityksen, itse talokin oli oikein siisti. Siis jos ottaa huomioon, että monissa mökeissä ei oo juoksevaa vettä tai vessaa tai muita nykyaikaista, niin tässä talossa oli sentään sähköt! 😀 Mitä nyt tosi remontin tarpeessa monin puolin, mutta ei mikään homemökki kumminkaan, eikä minkään purkutuomion tarpeessa.

Toisaalta viime syksyisen mittausleirin jälkeen katon varmaan muutenkin vanhoja taloja aika eritavalla kuin vaikkapa Roope, jonka mielestä koko talo on paljon karmeammassa kunnossa kuin mun mielestä. Ei tuo oikeasti tarvitse muutakuin aikaa ja viitseliäisyyttä, niin siitä saisi rempattua oikein mukavan mökin ja pihastakin käyttökelpoisen, jos sen vain siivoaisi kunnolla!

Me majoituttiin yläkerran huoneeseen, joka oli ehkäpä siistein osa koko mökistä, kun se oli selkeästi jo remontoitu nätiksi. Aluksi ihmettelin, että onko ulkoseinässä jotain palojälkiä, mutta se olikin aurinko, joka oli muuttanut käsittelemättömän lautaseinän harmaaksi ja mustaksi kohdista, mihin oli riittävästi paistanut. 😀

Illalla käytiin kaupassa ja grillattiin. Roope sääti aikansa mönkkärin kanssa, ja kun se alkoi hyrrätä, käytiin vielä ajelulla ja tutustumassa lähiympäristöön.

Tuli ihan mopovuodet mieleen, siitä ajoviima, pienestä kärtsästä ja toisen selän halaamisesta.

Olisi ollut kiva kilistää vielä ihan virallisenkin vuosipäivän kunniaksi, vaikka sitten ihan muovimukeista, kun olin edellisenä päivänä sen pahan skumpan lisäksi ostanut semmosen pienen Fresita-pullon, mutta sitten tuli muistettua, että se unohtuikin sinne hotellin minijääkaappiin kylmään. 😀


– – –

25.6.2015

”Sateinen Ivalo hyttysineen”

roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=
roadtrip-ivalo” title=

Tää päivä meni aika jouten ollessa. Hommaahan sinänsä riittäisi, mutta toisaalta kaikki duunit vaatisivat vähän enemmän aikaa kuin vain yhden päivän, ja kun ollaan niin lomavaihteella, on vähän huononlaisesti motivaatiota ruveta hommiin ylipäätänsä. Sitä pitäisi alunalkaenkin saapua paikan päälle ihan siivoamaan ja muuta, että jotain saisi oikeasti aikaiseksi.

Tarkoitus oli mennä Inarijärvelle veneilemään, mutta se ei lopulta onnistunutkaan. Ensin veneelle ei löytynyt sopivaa traileria ja lopulta sääkin muuttui niin huonoksi ukkosineen kaikkineen, että kuopattiin koko suunnitelma.

Ehdittiin kumminkin aamupäivällä kävästä mönkijäajelulla ja illemmalla käytiin vähän katselemassa paikkoja ja vaeltamassa kauemmilla tiluksilla, vaikka saatiinkin vettä niskaan. Ja hyttysiä. 😀 Onneksi se on kuulema vihreä väri joka niitä houkuttelee puoleensa, ja mä olin kaikkea muuta paitsi vihreä! Ei sillä että hyttyset muutoinkaan yleensä välittäisivät paljoa mun verestä, jos on muita ihmisiä tarjolla.

Kuljettiin porojen tekemiä polkuja pitkin, se oli vähän hassua, kun ne näyttivät ihan ihmisten raivaamilta poluilta.

Pääruuaksi tehtiin poronkäristystä ja pottuja kun se kerran on niin tärkeä juttu kun nyt oltiin lapissakin, ja illalla mä paistoin vielä lettuja, kun ne vaan jotenkin tuntuivat sopivan hyvin siihen tunnelmaan. 🙂

– – –

Luitko myös muut osat?

Roadtrip, eli loma tien päällä
Tampere → Rovaniemi // Lähtöpäivä yllätyksineen

Ivalo → Nordkapp // Manner-Euroopan pohjoisin piste
Nordkapp → Gjesvær  → Hammerfest → Alta // Kiemurateitä ja lyhyitä vierailuja
Alta → Tromssa // Ikivanhoja kalliomaalauksia ja ylikalliita hampurilaisia
Tromssa // Nähtävyksien koluamista flunssasta ja kuumeesta huolimatta
Lofootit, (mm. Svolvær, Reine) // Ajomatka Lofoottien päästä päähän, ihmetellen ja ihaillen
Lofootit (mm. Å, Lofotr-viikinkimuseo) → Øyjord // Viikinkimuseo ja kotimatkan aloittelu
Øyjord → Oulu // Norjasta Ruotsin läpi Suomeen, parissa päivässä kotiin
ROADTRIP-infopaketti: Havaintoja matkan varrelta ja vinkkejä Pohjois-Norjaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

  1. Tosi kivaa luettavaa ja katseltavaa nää reissupostaukset! :–)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *