ROADTRIP – Lähtöpäivä yllätyksineen

No nyt niitä reissupostauksia! Kirjoittelen ensin kronologisessa järjestyksessä näistä meidän matkapäivistä (23.6.-2.7.) semmosten summittaisten matkapäiväkirjamerkintöjen mukaan, mitä vähän rustasin aina kun muistin. Kaikista päivistä ei ole yhtä paljoa tekstiä kuin vaikkapa tästä ekasta, mutta kuvia kyllä riittää! Toivottavasti ette kyllästy, näiden postausten on yksityiskohtiensa kera tarkoituksena jäädä muistoiksi myös mulle ja Roopelle. 🙂

Teen myös myöhemmin luultavasti ainakin pari erillistä postausta, joihin kokoan esim. vinkkejä, huomioita ja kululaskelmia, joista voi olla hyötyä tommosta samantapaista matkaa harkitsevat. Esittäkää ihan vapaasti toiveita postausten suhteen ja kysymyksiä, jos jotain tulee mieleen!

23.6.2015  –   Tampereelta Rovaniemelle

”Sateinen lähtö ja ihana vuosipäiväyllätys”

roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi

Me herättiin aurinkoiseen tiistaiaamuun kasilta, eli meidän luonnolliseen unirytmiin suhteutettuna aika aikaisin. Kamat oli kerätty suurelta osin kasaan jo edellisenä päivänä, kun ajettiin illalla jo valmiiksi Espoosta Tampereelle. Mun piti vielä täydentää joitain puuttuvia palasia, mutta muutoin aamun lähtö sujui nopeasti: vedettiin pikapuurot napaan ja pakattiin auto täyteen, kunnes ysiltä oltiin tien päällä.

Ennen puoltapäivää pyörähdettiin pikaisesti Jyväskylässä, kun sain sieltä kaverilta lainaan tämän reissun ajaksi sellaisen vähän laajakulmaisemman objektiivin (Fujinon 18mm f/2) tuon omani kaveriksi! Piipahdettiin hänen vinkistään myös siinä vieressä Pandan tehtaanmyymälässä nappaamassa vähän herkkuja matkaan, ja ne olivat kyllä mukava piristys, varsinkin kun Jyväskylän jälkeen satoi vettä ihan saavista kaatamalla.

Vaihdettiin kuskia siinä Jyväskylässä ja se olin mä joka posotin sitä Pohjanmaan loputonta suoraa aina Ouluun asti…

Ai kamala että olikin puuduttavaa ja yllätyksetöntä.

Oulussa pysähdyttiin myöhäiselle lounaalle, ja suuren nälän ja sushihimomme johdattamana päädyttiin syömään koko reissun kallein safka jo koko reissun alkumetreillä: perusteltiin se toisillemme vuosipäivän juhlistamisella, vaikka sekin päivä oli edessä vasta huomenna. Oli niillä oululaisilla vähän outo ilme, kun tilattiin neljän hengen ateria ja vedettiin se kaksin ihan viimeistä murua myöten alas. 😀

Oulun jälkeen metsästettiin mahdollisimman halpaa bensaa, sitä löytyi Kemistä.

Päivän määränpääksi oli päätetty Rovaniemi, ja loppumatkasta mua alkoi väsyttämään niin armottomasti (silleen ettei oikeesti pysy silmät auki vaikket edes haluaisi nukkua), että päätin ottaa torkut ja lopulta heräilinkin Roopen huhuiluun vasta sitten, kun oltiin jo melkein perillä.

roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi

Mä luulin, että Roope olisi etsinyt Rovaniemeltä jonkin leirintäalueen, kun siitä oli ollut aiemmin puhetta, ja siinä sitten vähän ihmettelin, kun suunnattiinkin keskustaan. Mutta toisaalta, oltiin jo sen verran pohjoisessa, etten varmaan olisi ihmetellyt, vaikka se leirintäalue olisikin sijainnut ihan siellä keskustassa…

Mutta me pysähdyttiinkin hienon paikallisen hotellin eteen, josta Roope oli mun suureksi yllätykseksi buukannut meille huoneen!

Oli kuulema halunnut herätä meidän viidenteen vuosipäivään mielummin lämpimästä king size sängystä kuin kylmän nihkeästä teltasta… Joo niin kieltämättä minäkin, että ei paljon parempi yllätys olis voinut olla! ❤

roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi

Hotellin nimi oli Arctic Light Hotel, ja arktinen teema näkyi.

Meidän huone oli tilava ja viihtyisä, aula oli sisustettu tunnelmallisesti Lappi-teemaiseen tyyliin ja hämärästi valaistut käytävätkin kimaltelivat kuin olisivat olleet lumen peitossa.

Tää hotelli panostaa luksustunnelman lisäksi ilmeisesti myös ekologisuuteen esimerkiksi tukemalla jääkarhuja ja ilmastoa suojelevia järjestöjä lahjoittamalla niille osan myymiensä jääkarhupehmojen tuotoista.

roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi
roadtrip-rovaniemi

Päädyttiin juoksemaan Alkosta skumppapullo juuri ennen sen sulkemisaikaa, käveltiin Rovaniemen hiljaisen tyhjässä keskustassa ja syötiin iltaruoka hotellin kulmalla pizzeriassa, kun hotellin oma ravintola oli turhan tyyris.

Muttei ihan myöskään kehdattu valmistaa omaa ruokaa trangialla siellä hotellihuoneessa, haha.

Skumppa päätyi kyllä lopulta kokonaan viemäristä alas, kun sen turhan tujut aprikoosiset aromit plus niitä korostaneet viinilasit eivät ihan olleet toimiva yhdistelmä, varsinkaan kun ideana oli nautiskelu eikä juominen… Mutta eipä se mitenkään sitä iltaa pilannut. 🙂

Tuli kyllä tosi miellyttävä aloitus koko kuivamuonien ja telttailun täyteiseen reissuun!

– – –

Luitko myös muut osat?

Rovaniemi → Ivalo // Kaksi päivää Ivalossa
Ivalo → Nordkapp // Manner-Euroopan pohjoisin piste
Nordkapp → Gjesvær  → Hammerfest → Alta // Kiemurateitä ja lyhyitä vierailuja
Alta → Tromssa // Ikivanhoja kalliomaalauksia ja ylikalliita hampurilaisia
Tromssa // Nähtävyksien koluamista flunssasta ja kuumeesta huolimatta
Lofootit, (mm. Svolvær, Reine) // Ajomatka Lofoottien päästä päähän, ihmetellen ja ihaillen
Lofootit (mm. Å, Lofotr-viikinkimuseo) → Øyjord // Viikinkimuseo ja kotimatkan aloittelu
Øyjord → Oulu // Norjasta Ruotsin läpi Suomeen, parissa päivässä kotiin
ROADTRIP-infopaketti: Havaintoja matkan varrelta ja vinkkejä Pohjois-Norjaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

 1. Löysin sattumalta sun blogin ja rakastuin heti ! Aivan ihania Diy-juttuja, kauniita kuvia ja selkeästi kirjoitettua tekstiä. Waude! Oon aivan myyty. Ehdottomasti jään lukemaan.

  ps. Minkä kokoinen kämppä teillä on? Selailin asuntopostauksiin asti :–D
  pps. Hui toi jääkarhuseinä on pelottava!

  1. Oi ihana kuulla, kiitos tosi paljon kehuista! <3 Tervetuloa messiin! 😀

   Tää mun (kohta meiän) nykyinen luukku on 38,5 neliöö plus parveke, mikä on vähän iso yhdelle, sopiva ehkä puolelletoista henkilölle, mutta hippusen nafti kahdelle. :') Tutkaillaan paraikaa kämppätarjontaa mahdollista muuttoa ajatellen, mutta onneksi tää nykyinen on ihan asuttava, ettei oo mikään kiire.

   Voi eii, se oli suloinen, pelottavaa olis ollu se jos se oliski liikkunu! :—D

 2. Ihanaa viisivuotispäivää teille! 🙂 Ja ilman muuta luen tämän postaussarjan läpi, roadtripit kiinnostavat aina.

  1. Hohoo näitähän riittää, varo ettei kuume nouse vaarallisen korkeaksi! :—D

 3. Vinkkinä tuöevaisuuteen, että Pyhäsalmen Vaskikellossa ihan siinä ouluntien varrella on halvimmat polttoaineet:P Ihana hotelli! Janoan lisäkertomuksia!

  1. Haha hyvä tietää! 😀 Ihana kuulla, jatkoa on luvassa! 🙂

 4. Hei!
  Käsittääkseni "lappalainen" on loukkaava sana saamelaisista. Suosittelen käyttämään sanaa "lappilainen" kun sitä varmasti tarkoitit 🙂

  1. Oho, en tiennytkään. 😮 Kuvittelin että ne tyyliin sama asia, lappalainen vaan kuulosti mukavemmalta suussa. Kiva kun sanoit, mä voin korjata tuon!

 5. Voi eeeei, menitte Rollossa Kotipizzaan! Ensi kerraksi kannattaa korvan taakse pistää ainakin Kauppayhtiö ja Kantis Burger, molemmista jaa superhyviä burgereita ja pizzaa, ja samalla tukee vähän persoonallisempaa yritystä 🙂 terveisin ex-rollolainen, nyt jo ikävä!

  1. Joo valitettavasti mentiin, kun oli niin nälkä ja se oli sopivasti siinä ihan hotellin vieressä. 😀 Mut kiitos vinkeistä, pitää kyllä kokeilla jotain tommosta uutta ja paikallisempaa sitten kun ens kerralla päädytään sinne asti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *