DIY – Simpukkabikinit

Tavoite: Simpukkabikinit.

Sellaiset yksiväriset ja tyylikkään minimalistiset, joiden kanssa voisi vähintäänkin makoilla rannalla tai aurinkotuolissa (itse uimisella ei niin väliä, kun en siitä muutenkaan perusta).

Todellisuus: Todennäköisesti yksi mun tän kesän haastavimmista ompeluprojekteista.

Pohdin tämän projektin aloittamista jo keväällä, muun muassa edellisessä inspiraatioleikekirjapostauksessa, mutta kesti taas aikaa että löytyi sopiva fiilis tarttua tuumasta toimeen. Nää kun on taas näitä testaushenkisempiä hommia, kun ei ole kaavoja eikä mitään ohjeita, eli aikalailla mututuntumalla mentiin!

Inspiraationlähteenä mulla oli siis semmoset Klams -merkkisiä simpukkabikinit, jotka ovat mun mielestä tosi kauniit, mutta toisaalta ihan kamalan kalliit. Niitä kuvia tuli kuitenkin tuijoteltua, kun tämän homman kanssa etenin. Tässä postauksessa pääsin siihen vaiheeseen, että itse ne simpukat on aikalailla valmiit (kaipaavat korkeintaan ehkä jotain pientä fiksausta kaarevuuden suhteen), mutta itse bikineiksi kokoaminen on vielä edessä.

simpukkabikinit-ompelu

Simpukoiden ompeluun tarvittiin:

 • Vanhoista rintsikoista toppaukset+kaarituet
 • Paksua trikookangasta, joka ei purkaannu reunoista
 • Sisäkangasta (ei välttämätön, itse kysyin ihan kangaskaupassa myyjältä apua tähän)
 • Ompeluvälineet
simpukkabikinit-ompelu

Vasemmalle toppaus+kaarituki niin päin kuin ne olivat ennen purkamista, oikealla niin päin kuin ne näitä bikineitä varten ompelin.

simpukkabikinit-ompelu

Aloitin purkamalla yhdet vanhat rintsikat, joista otin talteen toppaukset ja kaarituet. Toppauksien tärkein merkitys oli siinä, että kun niiden päältä ompeli, ompeleen ympärillä toppaus jäisi sopivan simpukkamaisesti koholle. Rintsikoissa toppaukset olivat niin päin, että paksu osa oli alaspäin, mutta näihin käänsin sen toistepäin (ero näkyy ylempänä kuvassa).

Ompelin kaarituet kiinni toppausten yläreunaan (=tässä tapauksessa jatkossa siis alareuna).

Piirsin paperille kaavan ja leikkasin sen mukaan neljä simpukkapalasta trikookankaasta. Nuppineulaamalla avulla näki hyvin sen muodon, jota lähdin hakemaan.

simpukkabikinit-ompelu
simpukkabikinit-ompelu
simpukkabikinit-ompelu

Ompelin toppaukset ja kaarituet kahden simpukkakappaleen väliin, ensin vain alareunasta. Leikkasin toppauksista pois turhat kulmat, ja ompelin siksakilla ne kiinni toppauksen yläreunaan, tuomaan sinne vähän lisätäytetä. Sen jälkeen ompelin myös yläreunan umpeen, että toppauksia ei enää saanut ulos.

Leikkasin sisäkankaasta (joka oli sellaista alusvaatteiden sisäkankaan tuntuista, ohutta ja vähän verkkomaista materiaalia) kaavan mukaiset palaset (tai vähän reilut palaset, niin että ne sai taitettua toiselle puolelle) ja ompelin ne kiinni kuorien ihoa koskettavalle puolelle.

simpukkabikinit-ompelu
simpukkabikinit-ompelu
simpukkabikinit-ompelu

Leikkasin trikookankaasta vielä yhdet simpukkapalaset, vähän isommat kuin aikaisemmat, jotta sain taitettua ne nurjalle puolelle. Sisäpuolen taitoksia varten piti vähän leikkailla lovia ja palasia irti, että kankaan sai kaartumaan siististi. Tämän jälkeen ompelin ne kiinni, alareunasta kahdella saumalla. Sitten leikkasin pois ylimääräiset osat kankaasta.

Lopuksi nuppineulasin simpukoihin ne sellaiset syvemmät urat ja ompelin niiden mukaan suoralla saumat.

simpukkabikinit-ompelu
simpukkabikinit-ompelu

Tähän vaiheeseen siis jäätiin tällä kertaa, saan nähdä missä välissä näitä ehtisi jatkaa! Ainakin pitäisi hommata vähän lisää tarvikkeita jatkoon. Siihen asti mulla on kumminkin kaksi aika söpöä simpukankuorta. 😀 Saa nähdä, millaiset näistä lopulta sitten bikineinä tulee.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

12 Responses

  1. Haha kiitti! 😀 Joo toivottavasti nää onnistuis, ei tosiaan oo mitään takeita mutta yritys on kova!

 1. Onpas siisti idea! Innolla odottelen että millaset noista tulee 🙂

 2. Mielenkiintoinen projekti. Jään odottelemaan lopputulosta!

 3. Kylläpä jaksat väkertää! Oot kyllä ihmeellinen idealinko 🙂

  1. Haha, joo mulla on vähän taipumusta tämmösiin väkerrysprojekteihin. :'D Voi kiitos paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *