Mitä teen tänä kesänä?

mansikat-suklaalla konsertti kissa

Tästä viikosta tulikin niin kiireinen, etten tosiaan kerennyt yhtään blogin puolelle informoimaan! En ollut edes koneen ääressä kertaakaan ennen tätä iltaa, lukuunottamatta sitä kun tein ja palautin viimeiset koulutyöt pois alta. Sitten oli kesäduuniprojektin ensimmäinen kokous, veljen musiikkikonserttia ja yo-kuvausta, unohtamatta tavaroiden pakkaamista ja Roopen kyljessä nyhjäämistä – me kun ei nähdä taas noin kolmeen viikkoon ollenkaan.

Noi kesätyökuviot ovat siis viimein aikalailla selvinneet. Ne eivät järkkäytyneet siten kuin alunperin oli ajatuksena, mutta ei se mitään – mulle tosiaan kelpaa vähän vähempikin työmäärä, kuin mitä viime kesänä oli. Viime kesä sisälsi niin paljon epäsäännöllisiä työvuoroja ja töitä ylipäätänsä, että kesän lopuksi oli tosi apea olo, kun ei ollut yhtään kunnon lomaa.

Tänä kesänä aion töiden lisäksi ehtiä rentoutua ja lomailla, kokea asioita ja etsiä itsestäni sitä opiskelumotivaatiota, joka kevään aikana ehti karista jonnekin. Haluan löytää jostain sisältäni sitä kokoon kutistunutta luovuutta, toteuttaa itseäni ja sitten unohtaa kaikki huolet ja kokea sellaisen hetken – miellään moniakin – kun ei ole pakko tai tarve tehdä yhtään mitään. Olisi kivaa elää muutamia sellaisia rentoja kissanpäiviä.

Mutta mennään nyt selkeimmän kautta, niin tekin tiedätte, millaisia asioita täällä blogissakin tulee todennäköisesti näkymään. Listasin tähän enemmän tai vähemmän tarkasti asioita, jotka haluaisin toteuttaa, olisi kiva tehdä tai aion kokea tänä kesänä. Sekä kirjaimellisesti että suuntaa-antavasti.

Kuvat on tästä tän viikon varrelta!

Tänä kesänä…

perunapelto

…mä olen muutaman viikkoa tästä hetkestä eteenpäin töissä perunapellolla täällä Turun saaristossa Houtskarissa, kaukana kotoisasta lähiö-/kaupunkimeiningeistä. Ajettiin tänne eilen mun veljen kanssa ja viivytään ainakin Juhannukseen asti. Mun raksaduunisuunnitelmat eivät ottaneet tuulta alleen, olin liian myöhässä sen suhteen, mutta perunapellolle pääsi vielä lyhyelläkin varoitusajalla. Kohtalaisen fyysistä hommaa, aikaisia aamuherätyksiä, kummitädin huushollin meiningit sekä saaristoilmasto ja -maisemat… ei oo paha. Oon ollut näissä hommissa monena vuonna, mutta edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo kolme vuotta.

lyhennän DIY-idealistaani, ompelen vaatteita ja kierrän kirppareita, ja koittaa olla ostamatta mitään valmiita uusia kesähepeniä. Otin tänne Houtskariin mukaan ompelunkoneen ja kassillisen korjauksen/tuunauksen tarpeessa olevia vaatteita ja ihan uusiakin kankaita, että ei ainakaan lopu tekeminen kesken!

luen paljon kirjoja. Niitäkin on täällä mukana yksi iso muovikassillinen.

…oon osa Our House -lähiöasumisen festivaalin projektitiimiä, jossa meidän hommana on pohtia erilaisia asumisratkaisuja nuorten asunnottomien tilanteen auttamiseksi, sen lisäksi että ollaan mukana järkkäämässä loppukesälle sitä festivaalia, joka pidetään yhdessä vanhassa rakennuksessa, joka tapahtuman jälkeen puretaan matalaksi. Tää on tosi mielenkiintonen projekti, ainakin mun näkökulmasta, ja tuun siitä höpisemään paljon lisääkin, jahka homma pääsee kunnolla käyntiin!

…kun Roope pääsee intistä, tehdään yhdessä ROADTRIP suuntanamme Lappi, ja minne ikinä tie sieltä sitten viekään.

…käyn ainakin verenluovutuksessa, ja kai sitä jotain muutakin hyvää voisi tehdä.

…valokuvaan sydämeni kyllyydestä. Viime kesän kuvaussaldo oli aika laiha.

…koen vähintään yhden kesäisen piknikin, vaikka tän perunapeltoduunin vuoksi nyt missaankin ainakin kahdet eri piknikit, joihin olisin halunnut osallistua.

…haluan lähteä tyttöporukalla johonkin pieneen reissuun (ehkä useampaankin jos aikaa riittää), kuten risteilylle tai tutustumaan ennestään tuntemattomiin suomalaisiin kaupunkeihin.

…osallistun asuntomessuille (en oo koskaan ennen käynyt niissä!).

…jos löydän spontaania motivaatiota, otan sen koulukirjan käteen, jota ei kunnolla tullut käytyä läpi, ja meen lukemaan sitä aurinkotuoliin.

…en polta nahkaani enkä välttämättä edes rusketu, mutta se ei haittaa. Pisamat räjähti jo naamaan.

…etsin työmaan, jossa voisin suorittaa sen pakollisen työmaaseurantakurssin nyt sitten tulevan syksyn aikana, kun niitä raksaduunihommia ei nyt täksi kesäksi löytynyt.

…haluan pitkästä aikaa perheen kanssa mukaan saaristoon mökille, joka ei ole meidän oma, mutta jossa on perinteisesti vuosittain vierailtu. Paitsi että mä en oo kesätöitteni vuoksi päässyt mukaan moneen vuoteen, eikä Roopekaan oo koskaan ollut siellä meidän mukana, joten olisi tosi ihanaa päästä sitten nyt tänä kesänä. Mökkielämässä kun on kumminkin se oma viehätyksensä, se ja saaristomeri yhdistettynä ovat vaan mun mielessä täydellisen kesäinen yhdistelmä.

…hommaan polaroid-kameran ja ikuistan muistoja jääkaapin oveen. Jos vaan olis rahaa siihen.

…haluaisin osallistua ekaa kertaa joillekin festareille, jos vaan jotkut kiinnostavat sattuisivat olemaan jotenkin sopivana ajankohtaan.

teen vaatehuoneeseen tilaa jo ennen kuin toinen asukas muuttaa kamppeineen saman katon alle.

…ängen blogiin juttua kaikesta, mistä kiinnostaa kertoa, mutten ota siitä stressiä. Jos on mahdollisuus muihin suunnitelmiin, kuin mitä on aurinkoisena päivänä koneen ääressä kotona sisällä kököttäminen, tartun niihin.

Ompas paljon kevyempi olo, kun ei oo enää sellaista kamalaa epätietoisuutta ihan kaikesta, ja pystyy kunnolla suunnittelemaankin pelkän haaveilun sijaan!

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on? Sattuuko olemaan mitään samaa kuin mulla? 🙂

Ja tosiaan, postauksia tulee tän kesäkuun alkupuolen aikana täysin sen ehdoilla, miten noilta perunapeltotöiltä kerkeää ja jaksaa, en osaa näin etukäteen luvata mitään – huomennakin olis herätys aamuneljältä, aika riskaabelia olla postausten kimpussa näinkin myöhään…

Mutta hei, jos teillä sattuu olemaan yhtään mitään postaustoiveita, niin antaa palaa, koska semmosia olisi tosi mukava toteuttaa näin tälleen kesäaikaan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Nää tekstit on kännykällä lukiessa ihan superpieniä. Ihan vinkkinä, jos et ole huomannut ja haluat pitää blogin lukemisen kaikille mahdollisimman helppona ja miellyttävänä:) muuta vikaa ei sitten löydykkään, ulkoisesti tai sisällöllisesti;)

    1. Yritin jo kertaalleen muuttaa mobiilin tekstikokoa siinä vaiheessa, kun ylipäätänsä muutin koko ulkoasun, ja sain tästä samasta aiheesta kommenttia. Muutosksen jälkeen sanottiin, että tekstikoosta tuli taas hyvä, ja koska mulle se on kokoajan ollutkin ihan hyvä, niin en tiedä, miten osaisin tätä muuttaa. :/ Voin kyllä yrittää selvittää asiaa kunhan löydän aikaa, sillä tietysti haluaisin että lukumukavuus olisi kaikilla laitteilla miellyttävä. Kiitos kun kommentoit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *