Keveys & säväys

Laitan vielä tän toisen postauksen nyt samaan syssyyn, ettei turhaan jää roikkumaan!

Lähdin tällä viikolla viimein purkamaan sitä mun aiemmin pohtimaa hiuskyllästymistä. Oltiin saatu sieltä huhtikuisesta Indiedaysin Bloggers’ Inpiration day:sta mukaan testattavaksi uusimpia L’Oréal Paris Prodigy -hiusvärejä, ja nyt muutamia viikkoja ajatusta hauduteltuani päätin mäkin kokeilla niitä.

Halusin pysyä edelleen tosi luonnollisen punertavassa sävyssä, vaikka vähän sävyä ja kiiltoa tahdoinkin, ja koska täydellisen sopivaa sävyä ei löytynyt minään yhtenä valmiina pakettina, mua neuvottiin sekoittamaan keskenään kahden eri sävyä. Oikeastaan mulle ei ollut aikaisemmin edes tullut mieleen, että tämmösiä värejä voisi ylipäätänsä sekoittaa tosta noin vaan keskenään, vaikka se sinänsä aika päivänselvää olisikin..? No joo, aina oppii uutta. Päätin tarttua siihen ammattilaisten ehdotukseen, ja miksasin tuohon kupari-sävyyn pehmennykseksi vaaleanruskeaa blonde-sävyä.

Sekoitin noiden kummankin väriainetuubin sisällön sekä kummatkin emulsioaineet keskenään kulhossa, jonka jälkeen lusikoin ne noihin levityspursottimiin, joissa ne vielä ravistettiin sekaisin. Lisää värjäysvinkkejä voi halutessaan tsekata vaikka L’Oréal Parisin sivuilta täältä.

Oon aina värjännyt mun hiukset kotona – hyvällä onnistumisella tai sitten vähän kehnommalla, mutta kuitenkin lähes aina, jos kyse on jostain ihan perusvärjäämisestä. Eikä tää kerta ollut poikkeus.

Tää värjääminen luonnistui hyvin, noiden kahden paketin väristä riittii reippaasti ainetta näiden hiusten värjäämiseen, oikeestaan vähän ylikin, siinä missä yksi paketti ei ihan olisi riittänyt. Jostain kumman syystä se kuparinen sävy tarttui voimakkaammin mun hiusten juureen (=ihan värjäämättömään hiukseen) kuin pituuksiin, jonka takia fiilis oli muutaman päivän ajan tosi punapäinen. Se ei kyllä oikein näy noissa kuvissa, ja varmaan muutenkin pikkuhiljaa sitten tasoittuu, kun kesä vähän vaalentaa…

Mä tykkään että tää punertavan ruskea sopii mulle, ja tällä lähti mukavasti piiloon kaikki ne pohjalla olleet hienoiset kellertävät epätasaisuudet. Jos mietitte mikä on lähtötilanne, niin kuvia löytyy esimerkiksi tästä ja tästä postauksesta näkee pohjalla olleen värin aika realistisesti – vähän ruskeampaa sävyä ja päällä jotain niitä vanhoja, epätasaisia vaaleita raitoja.

”Ai onks mun hiukset länässä? Venaas hetki.”

Mietin pitkään, kuinka paljon uskaltaisin leikata näitä hiuksia kerralla. Pitkät hiukset onvatkumminkin mulle niin ominaiset ja pidän niistä kovasti, vaikka muutosta kuinka kaipaisinkin, enkä toisaalta olisi ihan edes uskaltanut leikata kerralla kovin paljoa. Kun myös mun arvioima 10cm olikin todellisuudessa 8cm, päädyttiin lopulta äidin kanssa leikkaamaan näistä pois 16cm eikä 20cm. Oompas epäradikaali. Mutta oikeestaan tää oli tähän hätään ihan sopivan mittainen kevennyslyhennys!

Eli sellaista kevyttä sävytystä ja lyhennystä näin kesän alkuun. 🙂 Tykkääkö muutkin kuin vain mä?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

11 Responses

 1. Tosi hyvän värinen. Täytyy kyllä myöntää luulleeni sun tukan olevan luonnostaan kuparin värinen 😀

  1. Kiitos! Haha joo ei ole luonnostaan ihan kupariset sentään, vaikka siihen suuntaan kyllä joo, kun ovat sen verran punaruskeat. 😀

 2. Kirottua, miten oikeesti jollain voikin olla tollaset hiukset? Varo vaan, tuun vielä leikkelemään ne joku yö ja liimaan omaan päähäni D: Sopii kyllä sulle ehkä paremmin.. 😀

  Ootkos hennavärejä koskaan kokeillut? Sulla kun tukassa tuntuis luonnostaan punapigmenttiä olevan ja lämpöset, luonnolliset punaset, oranssit ja ruskeet sävyt kun tuntuis sulle sopivan ku nenä päähän, niin suosittelen joskus kokeilemaan. Itsellä parantanut huomattavasti hiusten laatua, vaikka vahvat ja hyväkuntoset ollu muutenkin. Plus halpaa! Yks pussi, josta itselle riittää 3 värjäyskertaa (sulla menis ehkä yks niistä Ruohonjuuren peruspusseista, noi kun on hitusen pidemmät :P), maksaa ~8€. Ei välttämätöntä käyttää mitään outoja mössöjä niiden kanssa, mutt itse suosittelen vihersavea esikäsittelyyn, auttaa kummasti värin kiinnittymisessä. Santen paketeissa (14€? 16€?) on esi- ja jälkikäsittelyaineet mukana, ja niitä voi aika huolettomasti myös sekotella keskenään. Indigon sekottamisesta joukkoon en kyllä tiedä, tavallaan tekis mieli kokeilla. Toisaalta pelkään, ett se ei tummenna seosta vaan yleisesti heittää jotain mustia läikkiä sinne.. 😀

  1. Haha, kiitos. 😀 Lahjoittaisin sulle mun poisleikatut latvat jos ne ei olis jo menny roskiin. :')

   Hennaa en oo ennen kokeillut, mutta santea kerran joo! Se taisi olla joskus viime syksynä, mutta en edes maininnut siitä täällä, kun ilmeisesti valitsin silloin turhan vaalean sävyn, koska se ei näkynyt päässä oikein mitenkään. :/ Ne vaan tosiaan ovat vähän hintavampia kuin kemikaalivärit, jonka vuoksi en ole toistamiseen vielä testannut (yksi pakettia santea taisi olla juurikin jotain 15€, ja jos oikein muistan, mun päähän taisi mennä 2 pakettia väriä, eli hintaa kyllä tuli). :s Mutta kiitti paljon vinkeistä! 🙂 Varmaan tota hennaa voisi tosiaan joku kerta kokeilla, kun muut värit kuluvat pois. Suosisin mielelläni kaikkia luonnollisempia aineita, jos niihin vaan jaksaisi/ehtisi ensin perehtyä!

  2. Mulla on ollu sama ongelma kuin sullakin. Aina värjätessä väri oli hetken liian punainen, värjäs sitten millä hyvänsä. Nyt oon 1,5v värjänny hennalla. Yleensä levitän sen vaan tyveen ja sit pituuksiin vaan suoraväri+hoitoaine. Oon värjänny Santen flame red värillä ja yhdestä paketista saa 3 kertaa sen tyven. Ekat pari kolme kertaa värjäsin koko pään, mut nyt väri pysyy ainakin mulla siis niiiiin hyvin, ettei oo mitään järkee koko päätä värjätä 🙂 Ja ihanan hyväkuntoiset ja kiiltävät. Mun profiilista voit käydä kurkkaamassa sävyn jos kiinnostaa 🙂

 3. Ae ae kun saisi tuollaisen tukan 🙂 Itsellä oli tuollainen jotain 5 vuotta sitten, kunnes vahingossa värjäsin tukkani mustaksi (ruskealla hiusvärillä) enkä ole saanut mustaa väriä pois… 😀 Varmaan pitää vaan raa'asti tökätä lomalla pari värinpoistoa ja toivoa että päähän jäisi vielä jäljelle jotain tukkaa muistuttavaa…

  1. Voi että. D: Suosittelen kokeilemaan sellaista tuotetta kuin Colour B4, mulla on siitä hyviä kokemuksia (sain sillä kätevästi semmosen kirkkaan oranssin hiusvärin pois keväällä 2013) ja veikkaan että se voisi olla sunkin hiuksille ystävällisempi vaihtoehto kuin värinpoisto! Mä kirjoitin siitä aikoinaan täällä ja netistä löytyy muidenkin kokemuksia. Sitä ei välttämättä löydy ihan helposti Suomesta, mutta netistä saa tilattua aika kätevästi (ite tilasin briteistä)! Toivottavasti pääset tavalla tai toisella semmoseen väriin joka miellyttää enemmän. 🙂

 4. siis mieletön väri ja tukka muutenkin ! jään lukemaan blogiasi, mielenkintoisia juttuja :)-kip

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *