#KATUMUOTIVIIKOT

Oon mukana Indiedaysin ja Olympuksen #katumuotiviikot -kampanjassa, jossa bongataan kaduilta tyylikkäitä asuja ja tutustutaan Olympuksen uuteen Pen E-PL7 kameraan. Muistatteko viime vuoden kampanjaa? Älkää sanoko että ette, meillä kun meni niinkin absurdin upeasti. 😀

Mutta tosiaan, toisin kuin aiempina vuosina, tällä kertaa asubongailussa ei olekaan kyse pelkästään bloggaajien välisestä kisasta, vaan tähän voi osallistua kuka tahansa, kun #katumuotiviikot valloittavatkin ekaa kertaa Instagramin!”Kesäsävyt olivat mielessä, kun puin tämän asun”, luonnehti harmonisen puuterisiin sävyihin sonnustautunut Saija.

Katumuotiviikkoihin osallistuu, kun julkaisee Instagramissa itsestään tai jostain toisesta (luvalla) ottamansa kuvan ja merkitsee sen hashtagein #katumuotiviikot @olympussuomi   – tai sitten ihan vaan tykkäämällä muista kampanjaan osallistuneista kuvista!

Kampanjan kisan puitteissa arvotaan yhteensä kolme Olympuksen tuotepakettia, jotka sisältävät Olympus PEN E-PL7 -kamerarungon sekä 25mm f/1.8 -objektiivin.

  1. palkinto lähtee bloggaajalle/lukijalle, jonka kuva kerää Instagramissa eniten tykkäyksiä.
  2. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi -hashtagein varustetun kuvan julkaisseiden kesken.
  3. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi -tägätyistä kuvista tykänneiden kesken.

Kaikki katumuotikuvat nostetaan myös Olympus Katumuotiviikot 2015 -kampanjasivulle, josta löytyvät myös kilpailun ohjeet ja säännöt!

katumuotiviikot 2015 olympus pen e-pl7

Kilpailussa palkintona oleva Olympus PEN E-PL7 on uusi, muotoilultaan elegantin tyylikäs ja sellaista helposti pienessäkin laukussa mukana kulkevaa kokoluokkaa. Itseäni siinä kiehtoo erityisesti kätevä Wi-Fi-jako-ominaisuus, joka on hyöhyllinen tälle enenemissä määrin mobiililaitteiden varassa kuvia julkaisevalle ja nettiä käyttävälle maailmalle. Oon itse kokenut Wi-Fi-ominaisuuden tosi hyödylliseksi, kun sillä pystyy siirtämään järkkärikuvansa helposti kännykkäänsä ja julkaisemaan vaikkapa suoraan Instagramissa.

Myös tuolla kameran ulkoisella muotoilulla on itselleni merkitystä, vaikkei se käytännön toimivuutta enempää vaakakupissa painakaan – on vaan kumminkin ihan eri asia kuvata maailmaa sellaisella omaa silmää miellyttävällä vehkeellä, joka vieläpä tuntuu hyvältä kädessä, kuin jollain nuhjuisen isolla järkäleellä, joka painaa niin että hartiatkin kipeytyvät.

Tähän kamerauutuuteen voi tutustua tarkemmin täällä.

Katumuotikilpailun palkintoon sisältyvästä M.Zuiko 25mm f/1.8 objektiivista haluan vielä mainita sen verran, että näin tälleen kiinteitä objektiiveja (=kävelyzoomi) suosivan tyypin näkökulmasta siinä objektiivissa on kyllä aikalailla kaikki kunnossa. Valovoima on hyvä ja piirtojälki kaunis. Juuri asukuvaukseen erityisen hyvin soveltuvan tässä tekee objektiivin kohtalaisen laaja kuvanäköala. Ihan laajakulmahan tämä ei ole, mutta käytännössä voisin kuvailla, että tällä objektiivilla kuvaat juuri sen verran, mitä omin silmin juuri näet – ilman turhan suurta rajausta, mutta ilman mitään ylimääräistäkään. Eli juuri kaiken olennaisen.

”Kävin tänään taidemuseossa, jota ajatellen valitsin asuni”, kertoi Shelley.

”Vaihtelu virkistää”, kommentoi Pyry, kun kysyin pinkkiin tukkaan johtaneesta ajatuksesta.

Muutama sana katumuotikuvaamisesta, eli asioita joita mulle tuli mieleen, kun eilen pyörin kaupungilla pysäyttelemässä tuiki tuntemattomia ihmisiä, joiden kanssa päädyin asukuvailemaan..:

Uskalla kuvata ja olla kuvattava. Kun olet kuvaajana, älä pelkää liikkua, vaan mene kyykkyyn, taaksepäin, eteenpäin, tai vaikka maahan makaamaan, jos sopivat kuvakulmat sitä vaativat. Avaa suusi ja anna mallillesi vinkkejä, jos näet että käden asento voisi olla toisin, tai että kasvojen ja kaulan linja korostuisi kauniisti, jos päätä kallistaisi sivusuuntaan katsottaessa vähän taaksepäin. Kokeile erilaisia taustoja, yllätä itsesi. Kun sää on epävakaa, yritä olla kärsivällinen ja odottaa, että vaikkapa sen suoran ja kovan auringonpaisteen jälkeen tulisi se pehmeämpi loiste, joka on ainakin yksityiskohtaiselle kuvaukselle paljon idyllisempi vaihtoehto.

Muokkaa kuviasi hillitysti, älä anna aidon valokuvausjäljen kadota kokonaan photoshoppailukerrosten alle. Älä ole liian kriittinen: jokaisen kuvan ei tarvitse olla kuin Voguen sivuilta, eikä se kuvaaminen muutenkaan aina onnistu. On hyvä muistaa, että monet sellaiset upeat kuvat, jossa malli on aidoimmillaan, on räpsäisty vahingossa tai juuri sillä hetkellä, kun kuvattavana olevan huomio on herjennyt hetkeksi pois poseeraamisen jännityksestä.

Lisää näitä mun ottamia katumuotikuvia tuutte löytämään Instagramista nimellä @helmihytti sekä kokonaisuudessaan kaikki kampanjan kuvat hashtagilla #katumuotiviikotJa noita linkkejä klikkaamalla näkee mun profiilin ja tuon hakusanan kuvasisällöt, vaikkei Instagramissa itse aktiivisesti surffailisikaan – kuten ei esimerkiksi kukaan näistä mun tyylikkäistä kuvauskohteistakaan. Elän varmaan jossain someaktiivisuuskuplassa, kun yllätyin siitä niin kovin, haha!

Mutta jos teitä siellä Instagramissa on, niin kannattaa tosiaan ottaa osaa tähän, mikäli yhtään kiinnostais voittaa tommonen uusi kamera! Osallistua voi useammallakin kuvalla jos haluaa, ja jokainen tykkääminenkin kohottaa niitä omia voittotsäänssejä. Ja pessimistienkin kannattaa muistaa, että aina kumminkin löytyy se joku onnekas henkilö – tai siis tässä tapauksessa oikeastaan useampikin tyyppi, joiden kohdalle ne voitot osuvat! ”Ei se oo mahdotonta”, mörisee erään viime vuoden voittajan kokemuksen syvä rintaääni. 😉

Hauskoja ja inspiroivia katumuotiviikkoja & onnea kisaan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *