Sivustoja blogien seuraamiseen

Vastikää saatiin kuulla, että suomenkielisten blogien seuraus- ja etsimissivujen johtavana sivustona tunnettu Blogilista lopetetaan pian (1.6.). Se on herättänyt monissa mietteitä, että mitä kautta blogeja oikein kannattaisi jatkossa etsiä ja seurata?

Listasin tähän postaukseen muutamia sivustoja, joilla ei välttämättä ole niin suurta näkyvyyttä ja mainetta kuin vaikkapa Blogilistalla, Bloggerilla ja Bloglovinilla, joista esimerkiksi vain viimeiseksi mainitulla on kohtalaisen kätevä mobiilisovellus. Laitoin myös muutamia ohjeistuksia, jos vaikka uusille käyttäjille olisi jotain hyötyä.

En laske tähän mukaan blogiportaaleja tai muita sivustoja, joissa on mahdollisuus seurata vain tiettyjä, valikoituja blogeja.

BLOGIPOLKUBlogipolku on yksi uusimpia sivustoja blogien seuraamiseen. Sivustossa kätevintä on suomenkielisyys, ja maineen kasvaessa se voi hyvinkin asettua mukavasti Blogilistan jättämän aukon paikalle.

Sivustoa käyttääkseen ja oman blogin lisäämistä varten täytyy ensin tehdä omat tunnukset, jotta voi kirjautua sisään. Sitä varten ei erityisesti tarvitse tunnistautua, vaan sähköpostiosoite ja käyttäjätunnus riittävät. Blogeja voi kyllä etsiä ilman tunnuksiakin, mutta niitä seuratakseen ja tallentaakseen tarvitsee tunnukset.

Postauksille voi antaa sydämiä, sivusto näyttää montako kertaa postaus on sivuston kautta katsottu, ja blogeja voi etsia erilaisin hakusanoin. Sivusto tukee esimerkiksi haasteiden ja kilpailu- ja arvontapostausten esillenostamista, mikäli omansa sinne ilmoittaa. Ainoana miinuksena, jonka näin äkkiseltään keksin, on se, että sivusto tukee vain blogger- ja wordpress-blogeja.

FEEDLY.COM


Feedlyssä on helppo seurata niin blogeja, ja kirjautua voi vaikkapa Google-tunnuksillaan. Sillä on kätevä mobiilisovellus, josta löytyy joku versio todennäköisesti minkä tahansa merkkiseen älypuhelimeen.

Blogit on yksinkertaista lisätä listalle, ja ne voi järjestellä kategorioihin. Postauksia voi merkitä luetuiksi, tallentaa myöhemmälle ja järjestellä uuteen lukujärjestykseen vaikkapa julkaisuajan perusteella.

Sivusto on aika samanlainen kuin Bloglovin, mutta omaa blogia sivustolle ei voi eikä tarvitse lisätä. Lukijat voivat lisätä sen lukulistalleen osoitteen perusteella, tai hakea uusia blogeja erilaisin hakusanoin.

BLOGKEENTämä on ollut toiminnassa jo jonkin aikaa, mutta on jäänyt aika hiljaiseksi, koska se kilpailee samalla konseptilla kuin Bloglovin, ja jälkimmäinen on onnistunut promoamaan itseään tehokaammin, ainakin Suomessa. Sivusto ei myöskään ole alkujaan suomenkielinen, vaikka suurin osa teksteistä nykyään onkin käännetty.

Itse en ole paljoa ehtinyt tutustua tähän sivustoon, mutta ilmeisesti tätä on helpointa käyttää Facebook-tunnuksilla, vaikka perinteinenkin rekisteröitysmistapa löytyy.

Sivustolla voi myös seurata sellaisia blogeja, joita ei ole erikseen lisätty sivustolle käyttäjien toimesta. Blogeja voi myös jaoitella itselleen omiin kansioihinsa.

Tästä löytyy myös ainakin yksi samankaltaisuus suhteessa kohta kuopattavaan Blogilistaan: sivustosta löytyy TOP-listat niin blogeille kuin postauksille.

Jotta oman bloginsa tietoja voisi muokata, pitää blogi ”tunnustaa” omakseen samaan tapaan kuin bloglovinissa, liittämällä blogiin koodipätkä, kuten minä liitän nyt tähän:

helmihytti

– – –

Mä seuraan blogeja lähinnä Bloggerin ja Bloglovinin kautta, sen verran kuin ylipäätänsä kerkean seurata (aika vähän siis). Ne kuitenkin tuppaavat bugimaan syystä tai toisesta aina välillä, yleensä blogger, mutta bloglovinkin kyllä viime aikoina. Tai sitten mun kone on vaan jotenkin tosi tahmea.

Tämän blogin postauksia voi seurata muun muassa näillä kaikilla tavoin:

Blogger / Bloglovin / Blogipolku / Feedly / Blogkeen

Lisäksi seuraaminen onnistuu Indiedaysin kautta, ja julkaisen uusimmat postaukset myös aina blogin Facebook-sivulla, josta tykkäämällä voi saada postaukset sitä kautta tietoonsa. Uudet postaukset voi tilata myös itselleen sähköpostiin, siihen löytyy kohta tuolta sivupalkin alalaidasta kohdasta ”subscribe”.

Mitä kautta te seuraatte blogeja? Tiesittekö kaikki nämä vai oliko joku näistä ihan uusi tuttavuus?

Jos tiedät vielä jonkin muun tavan seurata blogeja, vinkkaa!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

  1. Minkä tahon toi Blogipolku on? Se ei siis ole Sanoman uusi vai? Eka kerta kun kuulen siitä.

    1. En ole varma, en löydä että ainakaan lukisi missään selvästi, joten oletan, että voisi olla ihan yksityishenkilöidenkin perustama. Ei se Sanoman ainakaan ole, koska se varmasti lukisi jossain.

  2. Hei kiitos tästä postauksesta (jonka löysinkin blogipolun kautta!) Uusi sivustohan tämä on minullekin ja on hyvä saada koko hyöty irti siitä:) luulen et moni muu on samaa mieltä!

    1. Ole hyvä vain! 😀 Joo ja mä huomasin muuten äsken, että sinne ollaan suunnitelemassa myös blogiaiheista keskustelupalstaa ja sen sellaista, eli vaikuttaa kyllä siinä määrin hyvältä, että kiva jos porukka löytäisi tiensä tuonne! 🙂

  3. Mä en tiennytkään ennen tuosta blogipolusta, vaikuttaa hyvällä tavalla mielenkiintoiselta! 🙂

    1. Uu, en ollutkaan kuullut tuollaisesta! Kiva kun vinkkasit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *