Ensikosketus hiuspuuteriin – Testissä FourSeasonin ruskea hiuspuuteri

Mulla on ollut tavallista enemmän hiusaiheisia postauksia nyt tänä keväänä, eikä vieläkään taida näkyä loppua. No joo, minkäs teet, kun oon taas vaihteeksi aika kyllästynyt näihin hiuksiini.

Mun hiukset ovat pitkät ja painavat, ja päälaelta todella suorat ja sileät – sitä yhtä takaraivon toivotonta pyörrettä lukuunottamatta.

Toisin sanoen, ne näyttävät todella helposti todella lättäniltä. Oon aina aikalailla vaan sietänyt sitä, en oo koskaan harrastanut tupeeraamista tai käyttänyt mitään hiusaineita, paitsi joskus juhliin yrittänyt vähän avittaa tuuheutta lakalla, ja sitäkin aika heikolla menestyksellä. Joskus vuosia sitten kokeilin satunnaisesti äitin kuivashampoota, mutta se kyseinen tuote ei ainakaan mulle sopinut, kun jäi sen verran ikävä tuntuma hiuksiin ja hilseilevältä näyttävä hiuspohja. Jossain vaiheessa testatin myös jotain suolasuihketta, mutta ei sekään oikein iskenyt.

Kun mua on viime aikoina alkanut ärsyttää nää hiukset nykymuodossaan riittävästi, niin tököttikarsastuksesta huolimatta hommasin itselleni testiin tuommoisen FourSeasonin ruskeaa pigmenttiä sisältävän suihkutettavan hiuspuuterin.

hiuspuuteri-testi

Yritin lukea aiheesta ensin netistä, mutta päädyin lopulta tuohon merkkiin siksi, kun oon joihinkin sen saman merkin tuotteisiin (kuten hiuslakka) ollut aikaisemminkin ihan tyytyväinen.

Ostin kokeiluun tuon tummille hiuksille tarkoitetun hiuspuuterisuihkeen, joka siis sisältää tummanruskeaa, pesussa pois lähtevää väripigmenttiä.

Se on haaste sinänsä, koska mun hiukset eivät ole järin tummat (joidenkin maiden mittakaavassa jopa blondit, uskokaa tai älkää) vaan sellaiset, jotka saavat arpomaan vaalean ja tumman hiuspuuterin väliltä. Mutta koska tiesin kokemuksesta, että vaalea hiuspuuteri/-kuivashampoo näyttää mun hiuspohjassa helposti ihan hilseeltä ja tekee tyvestä harmahtavan sävyisen, koin tummanruskean paremmaksi vaihtoehdoksi tähän testiin.

Tän ”kohotusteho” oli mun mielestä ihan okei. Eivät ne paksut ja painavat hiukset mitenkään taikaiskusta kevyemmiksi muutu, mutta tämän avulla eivät myöskään jää juurista ihan littaankaan, vaan ovat edes jossain määrin tuuheammat. Suihkauksia ei tarvinnut tehdä kovin montaa, kun hiuksiin sai jo sopivassa määrin tekstuuria. Ja vaikka se tekstuuri oli sormin tunnettavissa ja hiuspohja paremmin muotoiltavissa, mulle ei jäänyt siitä järin ”likaista” fiilistä – siis sitä sellaista, että koskemattakin tiedostaisi kokoajan että yyh miten on töhnänen tukka. Oikeastaan oli jopa vähän puhtaampi/siistitympi olo, kun hiukset eivät menneet enää niin päätä myöten.

Oli myös kiva huomata, että tiukankin pipon käyttämisen jälkeen hiukset sai pöyhittyä ylös sieltä lintasta järkevän näköisiksi.

hiuspuuteri-testi

Putellista suihkutettava väri oli tosiaan tummempaa kuin mun hiukset, mutta kun reippaasti harjasi, niin kyllä se aine sinne hiusten joukkoon ihan erottamattomasti sekoittui. Tyven sävy jäi ehkä hiukan muuta pituutta tummemmaksi, kun latvoissa on edelleen niiden viime kesäisten vaaleiden raitojen jämiä, mutta se näytti mun mielestä vaan ihan hyvältä. Jos värjäisin joskus tummempaan sävyyn, tää voisi toimia kätevästi semmosena juurikasvun häivyttäjänä.

Haastavinta tässä tuotteessa on tähdätä aine oikeaan kohtaan, ja siis välttää ettei sitä suhaise esim. omaan naamaansa.

Siinä kumminkin on sitä tummaa pigmenttiä, ja vaikka se lähtee pesemällä pois, sillä pilaisi aika tehokkaasti hiuksten laittoa ennen säädetyn meikin. Toinen huonompi puoli on myös se, että jos menee tökötti päässään nukkumaan, niin kyllä se jossain määrin saattaa vuodevaatteita värjätä. Tai tämmöstä olin valkoisesta lakanasta erottavinani, vaikka kyllä sen ihan pesemällä sai poiskin.

Todennäköisesti tuun käyttämään tätä useinkin, kuten oon tässä muutamana viikkona käyttänyt. Tuskin heti vastapestyihin hiuksiin, mutta aina tarvittaessa. Ja erityisesti pohjaksi kotikutoisten kampausten teossa, silloin joskus harvoin kun jotain saan aikaiseksi.

Onko teillä tullut hiuspuuterit/kuivashampoot tutuiksi? Jos on, niin löytyykö joku merkki joka olisi koettu erityisen hyväksi? Näähän aikalailla vaihtelevat henkilöittäin, että joku merkki sopii paremmin jollekin ja toinen toiselle. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

  1. Hitto, eka kommentti hävis. Nyt kirjotan lyhyemmin. Paras tähänastisista on ollut paul mitchellin kuivashampoo joka on suolaisen hintainen. Nyt uusimpana tuttavuutena oriflamen kuivashampoo on tehnyt muhun todellisen vaikutuksen huokealla hinnalla ja raikkaudellaan! Ihan huippu! Fourreasonsin kuivashampoo ei toiminut mulle, en tiedä sitten oisko toi puuteriversio parempi 🙂

    1. Tää ei tosiaan maksanut ihan liian paljoa, en nyt muista paljonko muttei kovin suolaisesti. 🙂 Kiva kun vinkkarit näitä, mä en kuivashampoita tosiaan oo oikein käyttänyt, mutta ehkäpä voisin kumminkin testata jotain uutta merkkiä sitten kun tää purkki tyhjenee, ihan vaan vertailunkin vuoksi!

  2. Suosittelen Batiste-kuivashampoota, jota saa esim. Kickseistä tai Sokokselta. Näissä on myös värilliset versiot mutta itse en niistä niin tykännyt, olen tykännyt normivalkeasta kookoksesta. 🙂

    t. Anne

    1. Toi nimi tulikin vastaan kun netistä selasin! Lienee ihan varteenotettava vaihtoehto jatkossa. 🙂 Onko muuten sulla minkä väriset hiukset, häviääkö se aine hyvin sinne hiuksien joukkoon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *