Räntää ja rakentelua

Otsikon sanoihin voisi tiivistää lähestulkoon koko tämän kuluneen puolentoista viikkoa. Mulla oli varattuna tähän postaukseen vaikka kuinka paljon nättejä, keväisiäkin kuvia, mutta jotenkin tuntuu, etteivät ne sopineetkaan ollenkaan tähän aihepiiriin. Parempi siis säästää ne myöhemmälle, paremmille säille.

Tiistaina oli tosiaan yhden tuollaisen pienoismallin palautus. Se on osa suunnittelemani saunarakennuksen kulmasta, märkätilasta/kylpyhuoneesta ja seinän toiselta puolen pieni pala saunan sisäpuolta.

Mittakaava on 1:20, ja tarkoitus oli jättää rakennekerrokset selvästi näkyviin, ihan siis koolauksia sun muita myöten. Tuota pienoismallia saattaa tosin olla vähän vaikea hahmottaa, jos ei ole nähnyt pohja- tai leikkauskuvia… Kokonaisuudesta tuli lopulta ihan onnistunut, vaikka mua vaivaakin tällä hetkellä aika ikävä motivaation puute ja aloittaminen oli vaikeampaa kuin pitkiin aikoihin. Mutta kun raahasin viime perjantaina työkalut ja materiaalit kotiin ja yritin parhaani käyttäen yhteensä ainakin parin vuorokauden verran tunteja tuohon duuniin, niin sain sen lopulta ajoissa valmiiksi ennen tiistaiiltapäivän palautusta. Ja ilmeisesti tuossa ei mitään pahempia virheitäkään sitten ollut.

Tiistain jälkeen oon lähinnä kerännyt voimia seuraavaan koitokseen, kun tuota pienoismallia seuraa vielä sen koko rakennuksen pääpiirustukset ja niiden palautus alle parin viikon päästä tiistaina. Ja mä kun kyllä pidän jopa tommosesta askartelurakentelustakin enemmän, kuin noiden mallinnusohjelmien kanssa tappelemisesta…

Haha tästä ei nyt tosiaan tullut mitään keltaisen kirjavaa pääsiäispostausta. Mä en ylipäätänsäkään mitenkään erityisemmin välitä pääsiäisestä, siihen liittyvistä koristeiluista, väreistä, suklaamunista tai perinteistä. Mutta lomana se tulee lähes aina kuin tilauksesta, saapuen sillä tavoin hiukan yllättäen, ettei siihen oikein osaa valmistautua tekemällä erityisiä lomasuunnitelmia, mutta toisaalta antaen sopivasti mahdollisuuden yksinkertaiselle, pidennetylle rentoutumisviikonlopulle.

Tää pääsiäinen ei ole ollut järin keväinen, mutta ei se toisaalta paljoa ole haitannut. Ollaan otettu rennosti, kun Roopekin pääsi mukavasti vähän pidemmäksi aikaa lomille, on nautittu hyvästä ruuasta (varsinkin jos vertaa siihen, miten kämäseksi mun ruokavalio muuttuu aina deadlinekiireiden aikana), käyty leffassa (ja se Big Game oli kyllä aika hyvä) ja siinä ohessa hiukan shoppailtukin, niin että löydettiin sattumalta Roopen kanssa kummatkin itellemme uudet välikausitakit.

Mä bongasin hyvällä alennuksella tommosen ihanan parkatakin, jossa on irroitettava tekoturkisreuna ja sisällä irroitettava vuori. Rehellisyyden nimissä tiedostin kyllä ostaneeni viime vuonnakin kevättakin, mutta se on kyllä malliltaan niin muumi/päärynä, että nyt kyllä mietin, mitä ihmettä mä oon oikeen silloin ostohetkellä ajatellut… Tää parkatakki on malliltaan paljon monikäyttöisempi, ja sopii muutenkin useampiin käyttötarkoituksiin. Ja sen jopa luulisi kestävän ehjänä vuosia, ilman että kangas samantien nyplääntyisi tai muuta vastaavaa… No joo, ei mulla kyllä liikaa noita takkeja ole, joten yritinpä säästää tai en, tuo tämänkertainen oli hyvä hankinta.

Mutta niin, ensiviikko menee siis vielä aika kiireisessä pyörityksessä ja stressaantuneessa meiningissä, kunnes se toinen deadline on saatu alta pois.

Ehkä kevätkin voisi sitten heti sen jälkeen tehdä comebackin, niin mielialan, motivaation kuin ton säänkin puolesta.

Mitäpä kuuluu teidän pääsiäisviikonloppuun, räntää, rakeita vai suklaamunia?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *